LIVE

Κορωνοϊός

Δημήτρης Λιγνάδης: Εισαγγελική έρευνα για τους ανήλικους πρόσφυγες που μετείχαν στα μαθήματά του

lignadis-xeiropedes-arthro

Η έρευνα αφορά στην εμπλοκή τουλάχιστον τριών δομών ανήλικων προσφύγων- Υπόμνημα με το οποίο ζητούσε τη διερεύνηση της υπόθεσης κατέθεσε στην Εισαγγελία η  Ειδική Γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του υπουργείου Μετανάστευσης Ειρήνη Αγαπηδάκη

Εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας που σχετίζεται με την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης η οποία έχει ως βασικό κατηγορούμενο τον Δημήτρη Λιγνάδη έδωσε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Συγκεκριμένα η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε εισαγγελική έρευνα προκειμένου να διερευνηθεί η βασιμότητα δημοσιευμάτων για εμπλοκή τουλάχιστον τριών δομών ανήλικων προσφύγων που φέρονται να μετείχαν σε πρόγραμμα μαθημάτων θεάτρου με τον Δημήτρη Λιγνάδη, στο Εθνικό Θέατρο

Η Εισαγγελία παρενέβη καθώς σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων πολλά προσφυγόπουλα φέρονται ότι αρνήθηκαν να πάνε ξανά εκεί.

Σήμερα πάντως το πρωί η Ειδική Γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του υπουργείου Μετανάστευσης Ειρήνη Αγαπηδάκη κατέθεσε υπόμνημα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών με το οποίο ζητούσε να διερευνηθούν οι καταγγελίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Η κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη δήλωσε: «Ήρθα σήμερα στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών για να ζητήσω την πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών που προκύπτουν από πρόσφατα δημοσιεύματα και αφορούν ενδεχόμενες εκνομες πράξεις που τελέστηκαν κατά την περίοδο 2017-2018 σε βάρος ασυνόδευτων ανηλίκων. Δεν πρέπει να μείνει τίποτε στο σκοτάδι, χωρίς διερεύνηση».

Λυμπεράκη για εμπλοκή ΜΚΟ στην υπόθεση Λιγνάδη: Τα fake news δεν θα μας τρομάξουν

Η γενική διευθύντρια της ΜΚΟ SolidarityNow, Αντιγόνη Λυμπεράκη, με ανάρτησή της στο Facebook, τοποθετείται επί του θέματος κάνοντας λόγο για ψευδώνυμους λογαριασμούς στα social media οι οποίοι «διασπείρουν φήμες ότι η οργάνωση μας και εγώ προσωπικά είχαμε σχέσεις με τον Δημήτρη Λιγνάδη».

Σημειώνει δε πως «τα fake news τους δεν θα μας τρομάξουν. Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε, μαζί με άλλες οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών, να καλυτερέψουμε τις ζωές των παιδιών».

Η ανάρτηση της Αντιγόνης Λυμπεράκη:

Το Σάββατο η οργάνωσή μας, το SolidarityNow έβγαλε μια ξεκάθαρη ανακοίνωση όπου δηλώνει κατηγορηματικά ότι ουδέποτε είχε εμπλοκή με θεατρικές δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχε ο κατηγορούμενος για βιασμούς κατά συρροή Δημήτρης Λιγνάδης. Και, κυρίως, ότι τηρεί με σχολαστικότητα τα διεθνή πρωτόκολλα παιδικής προστασίας (τόσο σε προληπτική όσο και σε απολογιστική βάση).

Παρά την κατηγορηματική διάψευση, κάποιοι ψευδώνυμοι λογαριασμοί στα social media συνεχίζουν να διασπείρουν φήμες ότι η οργάνωση μας και εγώ προσωπικά είχαμε σχέσεις με τον Δημήτρη Λιγνάδη. Δεν ξέρουμε ποια είναι τα κίνητρα τους. Πιθανόν να εχθρεύονται τις ΜΚΟ, πιθανόν να θέλουν να καλύψουν άλλες σχέσεις και να αποπροσανατολίσουν τις έρευνες της δικαιοσύνης. Σε κάθε περίπτωση να ξέρουν ότι τα fake news τους δεν θα μας τρομάξουν. Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε, μαζί με άλλες οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών, να καλυτερέψουμε τις ζωές των παιδιών σε ένα κόσμο κατανόησης, ανοχής και σεβασμού του διπλανού μας.Το πρόγραμμα με τους ανήλικους πρόσφυγες στο Εθνικό Θέατρο και ο ρόλος των ΜΚΟ

Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις σχετικά με τον μέχρι πρότινος καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Δημήτρη Λιγνάδη, που κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή, ανήλικων και ενήλικων, αλλά και οι πληροφορίες που ήρθαν στη δημοσιότητα και κάνουν λόγο για ανήλικους πρόσφυγες μεταξύ των θυμάτων του, επιβάλλουν την διερεύνηση των συνθηκών που επικρατούσαν στην πρώτη θεατρική σκηνή της χώρας το επίμαχο χρονικό διάστημα, και την ενδεχόμενη σχέση του κατηγορούμενου για αποτροπιαστικά εγκλήματα ηθοποιού – σκηνοθέτη με συγκεκριμένες δραστηριότητες.

Η πλέον αρμόδια για να δώσει απαντήσεις στα σημαντικά αυτά ερωτήματα, όσον αφορά τουλάχιστον για τις δράσεις της τελευταίας τριετίας, είναι η  υπεύθυνη, από το 2017, του Μικρού Εθνικού αλλά και του προγράμματος στο οποίο συμμετείχαν οι ανήλικοι πρόσφυγες, Σοφία Βγενοπούλου. Η ίδια, μίλησε στο protothema.gr για τις λεπτομέρειες της υπόθεσης, αρνούμενη κατηγορικά οποιαδήποτε σχέση του Δημήτρη Λιγνάδη σε  πρόγραμμα που ανέλαβε ενώ αποκάλυψε πως υπάρχει πλήρες και λεπτομερές αρχείο σχετικά με τα παιδιά που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, που διήρκεσε συνολικά περί τα δύο χρόνια, των συνοδών τους αλλά και των ΜΚΟ που ενεπλάκησαν κατά την διάρκειά του.

Ποιοι επέλεγαν τους μικρούς πρόσφυγες και ο ρόλος των ΜΚΟ

Όπως εξήγησε η Σοφία Βγενοπούλου μιλώντας στο protothema.gr το σύνολο των δράσεων διοργανωνόταν υπό την αυστηρή εποπτεία της Unicef ενώ υπάρχει αρχείο με τα πλήρη στοιχεία των παιδιών, των συνοδών τους, τις δομές από τα τις οποίες έρχονταν αλλά και των ΜΚΟ που συμμετείχαν: «Το πρόγραμμα ξεκίνησε με την συμμετοχή παιδιών από την δομή του Ελαιώνα και στην πορεία, με επιθυμία και καθοδήγηση της Unicef, άνοιξε σε όλες τις δομές της Αθήνας. Εμείς στέλναμε μια πρόσκληση ενδιαφέροντος και δεχόμασταν απαντήσεις από πολλές δομές. Τα παιδιά συνοδεύονταν πάντα, είχαμε στην διάθεση μας τα τηλέφωνα των συνοδών ενώ στο θυρωρείο μας υπήρχε παρουσιολόγιο. Την απόφαση σχετικά με το ποια παιδιά θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα την έπαιρναν οι υπεύθυνοι της εκάστοτε δομής. Δεν έγινε ποτέ οποιουδήποτε είδους επιλογή από το Εθνικό Θέατρο» αναφέρει και προσθέτει: «Δεν θυμάμαι να σάς πω όλες τις ΜΚΟ που συνέπραξαν στην διάρκεια των δύο αυτών ετών, όλα τα στοιχεία ωστόσο, με ονόματα και λεπτομέρειες, είναι καταγεγραμμένα αναλυτικά στα πρακτικά μας και είναι απολύτως διαθέσιμα σε οποιονδήποτε επιθυμεί να τα ελέγξει. Το Εθνικό Θέατρο είναι διαυγές και ανοιχτό σε κάθε διερεύνηση».

Ειδήσεις σήμερα:

Μεσολόγγι: Ενέδρα με πυροβολισμούς για μια πινακίδα που έγινε λάφυρο!

Ελένη Κούρκουλα: Η απάντησή της αν φιλοξενούσε τον Δημήτρη Λιγνάδη μέχρι τη σύλληψή του

Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Θεσσαλονίκης κατήγγειλε σωματική κακοποίηση από μέλος του κόμματος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (120)

ΟΙ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ!

Έχουν δικαίωμα να έχουν για ήρωα και να τοποθετούν, τις φωτογραφίες και τις αφίσες ενός κίναιδου, βιαστή και δολοφόνου στα στα σπίτια τους στα γραφεία τους και όπου αλλου γουστάρουν! Έχουν δικαίωμα επίσης οι ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ, να υποστηρίζουν μετά μανίας και μάλιστα, τοποθετώντας μέχρι και βόμβες, έναν δολοφόνο τρομοκράτη, που σκότωσε 11 αθώους ανθρώπους! Και τέλος αυτοί οι ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ, να θεωρούνται και προοδευτικοί, επειδή υποστηρίζουν ένα πολιτικό σύστημα το οποίο είναι υπεύθυνο για εκατομμύρια θανάτους στις χώρες που είχε και έχει επιβληθεί και να συναγωνίζεται σε φρικαλεοτητες τους ΝΑΖΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ! Αυτοί λοιπόν οι παραπάνω, οι "προοδευτικοί" του κώλου, αυτά τα καθίκια, μας κουνάν το δάχτυλο!

Judy

ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΩΣ ΚΑΛΟΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΝΔΩΝΗΣ ΟΤΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΧΑΝ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΙΣ ΠΟΙΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 347 ΤΟΥ ΠΚ ΠΟΥ ΠΡΟΕΒΛΕΠΕ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΟΠΟΙΟΣ ΑΣΕΛΓΟΥΣΕ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ ΣΕ ΑΝΗΛΙΚΟ ΑΡΡΕΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΟΣ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ .ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΗΡΓΗΣΑΝ.ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΖΗΤΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ Κ.ΜΕΝΔΩΝΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩΝΤΑΣ ΑΝΑΠΟΔΕΙΚΤΑ ΟΤΙ ΗΞΕΡΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΙΓΝΑΔΗ.ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΒΡΩΜΙΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ.ΑΛΛΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΝΔ ΚΑΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.

Βιβή

Τα παιδιά που πήγαν στη οικία του κ. Λιγνάδη από τις δομές προσφύγων δεν υπάρχουν με ονοματεπώνυμο στις λίστες των δομών και σε ποια χώρα έγινε η συνένωση με τις οικογένειές τους, ώστε να βρεθούν και να ερωτηθούν για το τι συνέβη εκείνο το διάστημα; Εφόσον η συνένωση και η αποχώρηση από τη χώρα έγινε επίσημα;

αρε ελλαδαρα γιαυτο σε αγαπαω

ειπε το συστημα να φερει και στο χωριο μας την αμερικανια μι του,υπολογιζαν να βγει καμια καταγγελια για κανα στρειτ αντρα σεξομανη,πεφτουλα,αυνανα,παρενοχλητη,να ασχοληθει λιγο ο κοσμος,να τον δικασουν οι φεμινιστριες ολημερης στα σοσιαλ και το πραγμα εχει ξεφυγει αγγιζοντας ιερα τοτεμ της νεας εποχης.ιδιαιτεροτητες,διαστροφες,μκο,προσφυγες,ιερα τερατα της τεχνης και παει λεγοντας.αντε να μαζευτει τωρα.καλα δινεις στον ελληνα,τον βασιλια του κουτσομπολιου,της περιεργιας και του κραξιματος,της μικροπολιτικης εκμεταλευσης και του οπαδισμου τετοιο θεμα και περιμενατε να ειναι ελενχομενο το εργακι.εδω ειναι αλλη φαση,δια του χαους θα επελθει η ταξις.αν και δυστυχως μυριζομαι το μι του να μας αφηνει νωρις για ευνοητους λογους.

Μιχαλης

Ακριβώς ,τροφή για τους νεοδικαιωματιστές ψάχναν και κατά λάθος άνοιξαν το καπάκι του βόθρου του νεοδικαιωματισμού.Τρόμαξαν και οι ίδιοι...Προβλέπω γρήγορο τσιμεντάρισμα του οχετού,διότι δεν συμφέρει σε κανένα, ούτε στην (ανθρωπιστική και καλά) αριστερά,ούτε στην (καθώς πρέπει και καλά) δεξιά.

Ερωτυλος

Γιατί είχε, αλήθεια, το Μαξίμου την ευθύνη για τα ασυνόδευτα προσφυγοπουλα? Λέτε να ήθελε να τα εξελληνισει? Να τα "εμβολιασεί" με το ελληνικό πνεύμα? Τα δικά μας παιδιά δεν είχαν την ίδια ανάγκη? Δεν είχαν προταιρεοτητα? Μπράβο τους έτσι κι αλλιώς που νοιάζονται .. Και δεν τους φαίνεται...

Πράκτορας ΕΥΠ

Ξέρουμε μέχρι τι χρώμα βρακί φοράνε οι εγκληματίες της χρυσής αυγής. Για τους παιδοφιλους όμως δεν ξέρουμε το παραμικρό. Ο κοριός για τα κινητά χάλασε και οι υπολογιστές του σκηνοθέτη είχαν password και δεν θα μάθουμε πότε το περιεχόμενο τους

Business από το 2015

Θυμηθείτε την ΜΚΟ που είχε ρίξει σφαλιάρες στον Μουζάλα στο Ελληνικό μετά από καταγγελίες για κύκλωμα παιδικής πορνείας μέσα στο camp; Θυμάστε το βαγόνι των οργίων στο camp της Ειδωμένης; Κάποιοι τότε επέλεξαν να τα κουκουλώσουν και δήλωναν δημόσια στα ΜΜΕ ότι ένα βιασμός παιδιού στα camp της "αλληλεγγύης" δεν είναι και τίποτα. Σήμερα να μην μας το παίζουν "ηθικό πλεονέκτημα" και να βάζουν τα τρόλλς του να σπαμάρουν γιατί άμα γίνει έρευνα θα αδειάσει η μισή Βουλή. Θα δώσει την εντολή για έρευνα η κυβέρνηση ΝΔ ή θα τα κουκουλώσει για να μην χάσει τα δις της ΕΕ; Για να δούμε;

Ελληνίδα.

ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ ! Πληρωνόταν από το Δημόσιο. Άρα, από τον Έλληνα φορολογούμενο. Και ΦΥΛΑΚΗ ! Τέλος. Το γαϊδούρι

Αντιπολιτευτική ένδεια

Οποιος κομματικοποιεί τη σεξουαλική διαστροφή...μάλλον απελπισμένος και πολιτικά διεστραμμένος είναι ο ίδιος!

Ξεφτίλες συριζαιοι

Ο σύριζα βάζει ως πρώτο θέμα την Μενδωνη με σκοπό να ξεπλύνει τις μκο και ειδικά την solidarity now, έχουν βγάλει και τους ταΐζει πολύ καλά ο θείος. 1 δις χάθηκαν από τα κονδύλια της εε για τους πρόσφυγες και ακόμη τα ψάχνουν. Όπου ακούτε για... αλληλεγγυους, μκο, κοινωνίες πολιτών από πίσω βρίσκονται κυκλώματα μαστρωπειας τραφικινγκ και δουλεμποριας. Τσιπρα, γιατί δεν λες λέξη για τις μκο? Σε ταΐζει καλά ο θείος Αλέξη???

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης