Αισιόδοξος εμφανίστηκε για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, ο καθηγητής Πνευμονολογίας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Δευτέρας, ο κ. Βασιλακόπουλος επισήμανε πως «αύριο και μεθαύριο θα έχουμε μια πολύ αντικειμενική αποτύπωση για το πώς πάει η επιδημία, θα έχουμε αρχίσει να βλέπουμε και την όποια ευεργετική επίδραση της μειωμένης κινητικότητας από τη Μήδεια».
Παράλληλα σημείωσε: «Νομίζω ότι αν φτάσουμε να έχουμε ένα καλό ποσοστό θετικότητας και το σύστημα δεν πιεστεί παραπάνω, καθώς έχουν ισορροπήσει κάπως τα εισιτήρια με τα εξιτήρια, οι μονάδες έχουν πιεστεί αλλά αντέχουν οριακά, υπάρχει ελπίδα να μπορέσουμε να ανοίξουμε κάτι. Αλλά και να πάει και μια εβδομάδα αργότερα, σίγουρα θα ανοίξουμε. Είμαστε κοντά στο τέλος».
Ερωτηθείς σχετικά με το ποια δραστηριότητα θα ανοίξει πρώτη, δήλωσε ότι κατά την άποψή του η παιδεία προηγείται της οικονομίας, ωστόσο υπάρχει και ο αντίλογος. «Όποιο και να ανοίξει πρώτο, να ανοίξει διπλά και τριπλά προσεκτικά. Για παράδειγμα, το λιανεμπόριο θα πρέπει να ανοίξει με απόλυτους κανόνες στα μέρη που υπάρχει πιθανότητα συνωστισμού, στις μεγάλες πόλεις δηλαδή, να υπάρχει εξ ορισμού click in shop, με ραντεβού. Στις μικρές πόλεις ή στα χωριά προφανώς και δε χρειάζεται κάτι τέτοιο, γιατί δεν μπορεί να γίνει σε μια κωμόπολη 2.500 κατοίκων συνωστισμός έξω από το μαγαζί που πουλάει ρούχα», ανέφερε ο κ. Βασιλακόπουλος.
Τέλος, τόνισε ότι από το τέλος Μαρτίου και μετά θα έχουμε μια γεωμετρική αύξηση της δυνατότητας εμβολιασμών, «όχι μόνο γιατί θα έρθουν τα εμβόλια του δεύτερου τριμήνου, αλλά και πολλές δόσεις που ήταν να παραδοθούν το πρώτο τρίμηνο θα παραδοθούν προς το τέλος του Μαρτίου».
Η θέση σου στο Final Four της EuroLeague σε περιμένει. Πώς; Διαβάζεις τη συνέχεια και… φεύγεις για το κορυφαίο μπασκετικό τριήμερο της Ευρώπης με δύο ΔΙΠΛΑ εισιτήρια!
Παραμένοντας πιστή στις περιβαλλοντικές της δεσμεύσεις για μείωση του ανθρακικού της αποτυπώματος, η ΔΕΗ συμμετέχει και φέτος στην Παγκόσμια Ημέρα της Γης
Στη νέα της καμπάνια, η MISKO εμπνέεται από τις μικρές στιγμές της καθημερινότητας όπου οι άνθρωποι, παρά τις διαφορές τους, βρίσκουν τρόπους να συνδεθούν γύρω από ένα πιάτο ζυμαρικών. Ένα δέσιμο που γίνεται και τίτλος της: «Όλη η νοστιμιά είναι στο δέσιμο»