Σαρηγιάννης: Από αυτή την εβδομάδα μπαίνουμε σε φάση μείωσης κρουσμάτων
«Αυτή τη στιγμή και για τις επόμενες εβδομάδες θα είμαστε σε μια πορεία διακύμανσης, η οποία θα μας οδηγήσει σταδιακά σε μια μείωση των κρουσμάτων» υπογράμμισε ο καθηγητής
Για την πορεία της πανδημίας στη χώρα και το άνοιγμα των δραστηριοτήτων μίλησε στον ΣΚΑΪ ο Δημοσθένης ΣαρηγιάννηςΚαθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ.
«Αυτή τη στιγμή και για τις επόμενες εβδομάδες θα είμαστε σε μια πορεία διακύμανσης, η οποία θα μας οδηγήσει σταδιακά σε μια μείωση των κρουσμάτων», εκτίμησε ο κ. Σαρηγιάννης, ωστόσο, τόνισε ότι εξαρτάται και από το τι θα κάνουμε.
Για τα SMS με «κόφτη» είπε ότι αν μπορούσε να εφαρμοστεί θα έλεγε «ναι», αλλά δεν θα είναι το ίδιο σε κάθε περιοχή.
Επίσης, εξήγησε πως θα πρέπει να γίνουν κλιμακωτά ανοίγματα, έτσι ώστε να μπορούν να προβλέψουν και να προλάβουν την όποια έξαρση κρουσμάτων. Όπως είπε, «σε μια βδομάδα μέσα ξέρουμε τι θα συμβεί».
Για τις μετακινήσεις εμβολιασμένων από νομό σε νομό, είπε ότι εξαρτάται από το αν μπορούν να επαναμολύνουν. Παράλληλα, ο κ. Βασιλακόπουλος τόνισε ότι η πιθανότητα να μεταδίδει τον ιό κάποιος που έχει εμβολιαστεί είναι ελάχιστη.
Τέλος, είπε ότι υπάρχει μια ανησυχία για την Αττική, καθώς ο ρυθμός αποκλιμάκωσης είναι μικρότερος από αυτόν που περίμεναν να δουν.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, την 1 Οκτωβρίου, αξίζει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή σε ένα πρόβλημα που συχνά περνά απαρατήρητο: τη δυσθρεψία και τα σημάδια που μπορεί να εμφανιστούν πριν ακόμη γίνει αντιληπτή.
Μεγαλώνοντας, συνηθίζουμε να μετράμε τις επιτυχίες. Τον πρώτο καλό βαθμό. Το πρώτο μετάλλιο. Το πρώτο γκολ. Την πρώτη φορά που ένα παιδί κάνει ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες.
Με απινιδωτές σε εμβληματικά κτήρια, όπως το ΜΙΝΙΟΝ και ο Πύργος Πειραιά, και εκπαίδευση εργαζομένων στην ΚΑΡΠΑ, η DIMAND επενδύει στην πρόληψη και την ετοιμότητα απέναντι σε ένα επείγον περιστατικό.