Θάσος: Εντοπίστηκαν κρούσματα με τη βρετανική μετάλλαξη – Κλείσιμο των σχολείων ζητά ο δήμαρχος

Θάσος: Εντοπίστηκαν κρούσματα με τη βρετανική μετάλλαξη – Κλείσιμο των σχολείων ζητά ο δήμαρχος

Ο δήμαρχος Θάσου ζήτησε να μπει «λουκέτο» στα σχολεία, μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων με το βρετανικό στέλεχος – Περίπου 25 παιδιά έχουν νοσήσει με κορωνοϊό – Έκκληση στους πολίτες να είναι προσεκτικοί λόγω της κακοκαιρίας 

thasos_sxoleio
Δεύτερο αίτημα για να μπει «λουκέτο» στα σχολεία της Θάσου υπέβαλε στις αρμόδιες αρχές ο δήμαρχος του νησιού, μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων με τη βρετανική μετάλλαξη.

«Αυτή τη στιγμή το σύνολο των παιδιών που έχουν νοσήσει από ιό, φτάνει περίπου τα 25 με το τελευταίο κρούσμα να επιβεβαιώνεται σήμερα στο Γυμνάσιο του Πρίνου» ανέφερε στο GRTimes ο δήμαρχος Θάσου, Λευτέρης Κυριακίδης και προσθέτει πως «μετά την εξέλιξη αυτή, στείλαμε και δεύτερο αίτημα προς τις αρμόδιες αρχές ώστε να κλείσουν όλα τα σχολεία του νησιού, διότι υπάρχει πρόβλημα με τις τοποθεσίες των σχολείων».

Ο κ. Κυριακίδης σημείωσε ότι πολλά σχολεία έχουν κοινή αυλή ή βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση, γεγονός που καθιστά «πιο εύκολη η μετάδοση και διασπορά του ιού, ακόμη και σε αυτά που δεν έχουν εντοπιστεί κρούσματα μέχρι σήμερα. Επιπλέον, υπάρχουν και καθηγητές και δάσκαλοι που διδάσκουν σε δύο διαφορετικά σχολεία του νησιού».

«Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μεταφέρουμε τα δεδομένα που έχουμε και την ανησυχία που υπάρχει στο υγειονομικό προσωπικό και στους γονείς», είπε, σχετικά με την απόρριψη του πρώτου αιτήματος.

Η ανακοίνωση

Να σημειωθεί ότι πριν αποσταλεί το δεύτερο αίτημα προς τους αρμοδίους, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του νησιού μέσω τηλεδιάσκεψης στην οποία συζητήθηκε η επιδημιολογική κατάσταση στη Θάσο. Αμέσως μετά ο κ. Κυριακίδης δήλωσε πως «συμφωνήσαμε σήμερα όλοι οι τοπικοί εμπλεκόμενοι φορείς, ότι η άμεση αναστολή της διά ζώσης εκπαίδευσης όλων των σχολικών μονάδων της Θάσου είναι ο μοναδικός τρόπος για την άμεση προστασία της κοινότητας Θάσου από την πανδημία της Covid-19.

Έχοντας ως δεδομένη πλέον, την ύπαρξη μεταλλαγμένων στελεχών του ιού στη Θάσο, καλώ για μια ακόμη φορά τους πολίτες του νησιού, να τηρούν πιστά τα μέτρα προστασίας που όλοι γνωρίζουμε, καθώς τα μεταλλαγμένα στελέχη του ιού διακρίνονται για την ιδιαίτερα αυξημένη μεταδοτικότητά τους».

Άνοιξε πληγές η «Μήδεια»

Στο μεταξύ επουλώνονται και οι «πληγές» που άφησε στο πέρασμά της η «Μήδεια» σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Δήμαρχος Θάσου, στο GRTimes. «Ήταν πολύ έντονο το καιρικό φαινόμενο εδώ στην Θάσο. Καταφέραμε να κρατήσουμε ανοικτό το οδικό δίκτυο κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ωστόσο η έντονη χιονόπτωση δημιούργησε αρκετά προβλήματα τα οποία όμως καταφέραμε να τα επιλύσουμε. Θα κρατήσουμε και αύριο τα σχολεία κλειστά λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που έχουν μετατρέψει το χιόνι σε παγετό. Καλώ τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις».

Ειδήσεις σήμερα:

NASA: Στο... παρά πέντε η προσεδάφιση στον Άρη, αλλά οι επιστήμονες φοβούνται τους... διαστημικούς ιούς



Κακοκαιρία «Μήδεια»: Χωρίς ρεύμα δεκάδες περιοχές στην Αττική - Ποιοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί


Johnson & Johnson: Κατέθεσε αίτημα στον ΕΜΑ για την έγκριση του εμβολίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης