Κακοκαιρία «Μήδεια»: Χωρίς ρεύμα δεκάδες περιοχές στην Αττική - Ποιοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Χωρίς ρεύμα δεκάδες περιοχές στην Αττική - Ποιοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί

Που εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση τις τελευταίες ώρες - Κλειστή μέχρι αύριο το πρωί η Αθηνών Λαμίας - Περιορισμένα τα δρομολόγια στα μέσα μαζικής μεταφοράς - Με γεννήτριες θα λειτουργήσουν τα αντλιοστάσια εκεί που διακόπηκε η ηλεκτροδότηση, σύμφωνα με την ΕΥΔΑΠ

ptosi-dentro-arthro
Προβλήματα ηλεκτροδότησης παρουσιάζονται σε περιοχές της Αττικής και της Εύβοιας από το πρωί της Τρίτης, λόγω της ισχυρής χιονόπτωσης.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΔΕΔΔΗΕ, τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται αυτή την ώρα στις ακόλουθες περιοχές της Αττικής:

- Δροσιά
- Εκάλη
- Άγιος Στέφανος
- Άνοιξη
- Παπάγου 
- Τμήματα της Κηφισιάς και της Νέας Ερυθραίας

Αυτέςτις ώρες, το τεχνικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ (περί τα 400 άτομα) το οποίο ενισχύθηκε με επιπλέον 60 άτομα από τις υπόλοιπες περιφέρειες, συνεχίζει το δύσκολο έργο της αποκατάστασης των ζημιών σε όλο το λεκανοπέδιο.

Νωρίτερα, προβλήματα είχαν εντοπιστεί σε: 

- Ηλιούπολη,
- Χαλάνδρι,
- Αγ.Απόστολοι Καλάμου,
- Άγιος Στέφανος,
- Πετρούπολη,
- Γλυφάδα,
- Περιστέρι,
- Ίλιον,
- Βριλήσσια,
- Κάτω Κηφισιά,
- Μαρούσι,
- Δαχτυλίδι Αμαρουσίου,
- Λούτσα,
- Παλαιό Ψυχικό,
- Νέο Ψυχικό,
- Γραμματικό,
- Αγία Παρασκευή,
- Πολύδροσο,
- Διόνυσος,
- Καπανδρίτι,
- Κιούρκα,
- Καλογρέζα,
- Μενίδι,
- Νέο Ηράκλειο,
- Σκαραμαγκάς,
- Σαλαμίνα,
- Αυλώνας,
- Νέα Ιωνία και
- Μεταμόρφωση.

Η πλειοψηφία των βλαβών αφορά σε ζημιές στο Δίκτυο από την πτώση δέντρων, που υποχωρούν υπό το βάρος του χιονιού. Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, στα βόρεια προάστια σημειώθηκαν περισσότερες από 600 πτώσεις δέντρων, ενώ υπήρξαν περιοχές, όπως αυτή της Εκάλης, όπου νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα, αλλά και νερό, επί περισσότερες από 12 ώρες.  Στην Κηφισιά, ο Δήμος εκτιμά ότι 3500 - 4000 σπίτια δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα. 

Συνολικά, από το πρωί της Δευτέρας 15 Φεβρουαρίου και έως τώρα, τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ στην Αττική προέβησαν στην κοπή και κλάδεμα περισσότερων από 700 δέντρων που είχαν πέσει στο Δίκτυο κυρίως στα Βόρεια Προάστια, προκαλώντας ζημιές σε τουλάχιστον 85 γραμμές Μέσης Τάσης (ΜΤ). Συνολικά έχουν γίνει εκατοντάδες χειρισμοί στο δίκτυο Μέσης Τάσης και έχουν επαναφερθεί περί τις  35 γραμμές ΜΤ.

Στην Εύβοια, το τεχνικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ, ενισχυμένο από το πρωί με συνεργαζόμενους εργολάβους από γειτονικές περιοχές, συνεχίζει πυρετωδώς τις εργασίες, έχοντας επανηλεκτροδοτήσει τα μεγαλύτερα με βάση τον πληθυσμό χωριά, όπως Κεχριές, Ροβιές, Μαντουδι και Προκόπι, ενώ συνεχίζουν με στόχο την επανηλεκτροδότηση έως το βράδυ των χωριών από το κεντρικό τμήμα έως και το Βόρειο, δηλαδή από τη Χαλκίδα προς Άγιο Ιωάννη Ρώσο και τα ορεινά χωριά της Ιστιαίας, αποκαθιστώντας τις εκτεταμένες ζημιές στο Δίκτυο και πλήθος σπασμένων στύλων.

Που είναι κλειστοί οι δρόμοι

Κλείσιμο
Σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία «Μήδεια» στην Αθήνα, αλλά και στο σύνολο της Επικράτειας.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Αστυνομίας, aποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, στην παλιά εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου (από το 28ο χλμ ως το 34ο χλμ και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας) και στη λεωφόρο Μεγάρων - Αλεποχωρίου (από το 5ο χλμ ως το Αλεποχώρι και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας). 

Κλειστή μεχρι αύριο το πρωί στις 07.00, θα παραμείνει η Εθνική Οδος Αθηνών - Λαμίας απο το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη στην Κηφισιά.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την κατάσταση στην Εθνική Οδό, στο ύψος των Αφιδνών

Αφίδνες

IMG_1238
IMG_1239


Oι δρόμοι στην Αττική που είναι κλειστοί λόγω χιονόπτωσης, είναι οι ακόλουθοι:

- Επί της Λεωφόρου Πάρνηθος, από το ύψος της ταβέρνας δεξιώσεων «Ermitaz Hall», ρεύμα κυκλοφορίας προς «REGENCY CAZINO MONT PARNES».
- Επί της Λ. Φυλής, στο ύψος του καταστήματος το «Χρυσό Βαρέλι», ρεύμα κυκλοφορίας προς Δερβενοχώρια.
- Επί της Λ. Διονύσου από το ύψος του Γηπέδου Διονύσου έως το ύψος του Πάρκου Ανατολής και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
- Περιφ. Οδός Πεντέλης - Ν. Μάκρης από το «Νοσοκομείο 414» έως «θέση Άγιος Πέτρος».
- Ε.Ο. Ελευσίνας – Θηβών από τον Κόμβο Μάνδρας προς Βίλια.
- Οδός Αναστάσεως, από το Νεκροταφείο προς Υμηττό, Παπάγου.
- Λ. Αλίμου-Κατεχάκη προς Καλοπούλα, από ύψος Προφυλακίου Καισαριανής (από σταθμό της Τάξης).
- Επ. Ο. Καπανδριτίου από Καπανδρίτι προς Βαρνάβα.
- Οδός Ιπποκράτους από ύψος Επ. Ο. Αφιδνών (Πλατεία Αφιδνών), στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ιπποκράτειο Πολιτεία.
- Οδός Αγίου Μερκουρίου από ύψος ταβέρνας «Λεωνίδας», στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ιπποκράτειο Πολιτεία, Αχαρνές.
- Επί της Λ. Εθνικής Αντιστάσεως από το ύψος του γηπέδου Εθνικού Αστέρα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην περιοχή της Καισαριανής.

Η κατάσταση στην υπόλοιπη χώρα

kairika-16-02-2021--15_00-1
kairika-16-02-2021--15_00-2
kairika-16-02-2021--15_00-3
kairika-16-02-2021--15_00-4
kairika-16-02-2021--15_00-5
kairika-16-02-2021--15_00-6
kairika-16-02-2021--15_00-7
kairika-16-02-2021--15_00-8


ΗΣΑΠ: Στο τμήμα Πειραιάς - Νέα Ιωνία διεξάγονται τα δρομολόγια

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των συρμών του ΗΣΑΠ (γραμμή 1 του μετρό) στο τμήμα Πειραιάς - Νέα Ιωνία, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ. Παραμένει εκτός λειτουργίας το τμήμα Ν. Ιωνία-Κηφισιά.

Υπενθυμίζεται πως κανονικά λειτουργούν οι γραμμές 2 και 3 του μετρό, εκτός από το τμήμα «Δουκ. Πλακεντίας» - Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», με τους επιβάτες να μετεπιβιβάζονται σε συρμούς του προαστιακού.

Επίσης, πλήρως έχει αποκατασταθεί και η κυκλοφορία σε ολόκληρο το δίκτυο του Τραμ και τα δρομολόγια εκτελούνται μέχρι το Σύνταγμα.

Λόγω της έντονης χιονόπτωσης σε όλη την Αττική, λεωφορεία και τρόλεϊ από τα ξημερώματα δεν εκτελούν δρομολόγια με τον στόλο των οχημάτων να βρίσκεται στα αμαξοστάσια και να παραμένει σε ετοιμότητα. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, ο οποίος βρίσκεται σε συνεργασία με τις θυγατρικές εταιρείες ΣΤΑΣΥ, ΟΣΥ καθώς και με τα ΚΤΕΛ Αττικής, γίνονται συντονισμένες ενέργειες για την αποκατάσταση της λειτουργίας των μαζικής μεταφοράς, όπου οι συνθήκες το επιτρέπουν, με γνώμονα πάντα την ασφάλεια των επιβατών.

ΕΥΔΑΠ: Με γεννήτριες θα λειτουργήσουν τα αντλιοστάσια εκεί που διακόπηκε η ηλεκτροδότηση

Με δικά της ηλεκτροπαραγωγικά ζεύγη (γεννήτριες) προσπαθεί η ΕΥΔΑΠ να λειτουργήσει τα αντλιοστάσια σε περιοχές του Λεκανοπεδίου όπου υπάρχει διακοπή της ηλεκτροδότησης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας, Χάρης Σαχίνης.

Πρόκειται για περιοχές που τα αντλιοστάσια βρίσκονται σε υψηλά σημεία όπως η Πετρούπολη όπου το πρόβλημα που υπήρχε ήδη αποκαταστάθηκε, το Ψυχικό, τα Γλυκά Νερά, η Δουκίσσης Πλακεντίας στην Πεντέλη η Αγία Παρασκευή και η Άνοιξη. Στην Άνοιξη μάλιστα έχουν σταλεί και γερανοί για να απομακρύνουν πεσμένα δέντρα γιατί έχει διακοπεί η πρόσβαση στο αντλιοστάσιο.

Όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ το συντομότερο δυνατό θα αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση και θα λειτουργήσουν τα αντλιοστάσια και θα επανέλθει κανονικά η υδροδότηση.

Ειδήσεις σήμερα: 

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Πώς θα εξελιχθεί ο χιονιάς - «Σπάνια φαινόμενα στην Αττική» - Τι λένε οι μετεωρολόγοι

Μήδεια: Μοναδικό βίντεο από την χιονισμένη Αθήνα από ψηλά

Στις 6 θα κλείσουν σήμερα τα σούπερ μάρκετ στην Αττική
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης