Καρέ-καρέ οι μάχες ενάντια στις διακοπές ρεύματος από τους εναερίτες της ΔΕΗ

Καρέ-καρέ οι μάχες ενάντια στις διακοπές ρεύματος από τους εναερίτες της ΔΕΗ

«Αφού καταφέρνουμε να δώσουμε ρεύμα μέσα σε μια ώρα έχουμε και πάλι διακοπή γιατί κατά 90% και πάνω το πρόβλημα δημιουργείται από πτώσεις δένδρων», αναφέρουν στο protothema.gr

enaerites-13
Είναι οι αφανείς ήρωες στην κακοκαιρία «Μήδεια» χωρίς βέβαια να υποτιμούμε τις προσπάθειες όλων των υπαλλήλων του κρατικού μηχανισμού. Ο λόγος για τους εναερίτες της ΔΕΗ οι οποίοι κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες σπεύδουν όπου δημιουργείται πρόβλημα για να μην αφήσουν κανένα σπιτικό χωρίς ρεύμα.

Σκαρφαλώνουν στις κολώνες, ακόμη και εν μέσω σφοδρής χιονόπτωσης ή απομακρύνουν από τα καλώδια της τα πεσμένα από το χιόνι δένδρα, με αυταπάρνηση. O εναερίτης της ΔΕΔΔΗΕ , Γεράσιμος Μίγκας μίλησε στο protothema.gr για τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνει: «Eίναι μια δύσκολη εργασία, αλλά είναι επιλογή μας που δουλεύουμε εδώ. Είμαστε άνθρωποι πάνω από όλα . Το δίκτυο έχει υποστεί ζημιές από δέντρα που έχουν πέσει. Αυτή τη στιγμή γίνεται κλάδευση όπου μπορούμε και προσπαθούμε για το καλύτερο. Δουλεύουμε από χτες , δεν έχουμε σταματήσει καθόλου και θέλουμε λίγο υπομονή από τον κόσμο. Πονούν τα χέρια μας και τα πόδια μας γιατί δεν είναι λίγος ο χρόνος που χρειάζεται για να κάνουμε δουλειά πάνω σε μια κολώνα της ΔΕΗ. Είμαστε σε μια δύσκολη κατάσταση και πραγματικά προσπαθούμε για το καλύτερο».
enaerites-1
Ο πρόεδρος των τεχνικών της ΔΕΗ κ. Κώστας Μανιάτης ο οποίος βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία μαζί τους μίλησε στο protothema.gr για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή οι εργαζόμενοι σε ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ, οι οποίοι αποδεικνύουν καθημερινά ότι διαθέτουν την μέγιστη επαγγελματική ευθύνη και παράλληλα την ανιδιοτελή κοινωνική ευαισθησία ώστε να αντιμετωπίσουν με ευσυνειδησία και αυτοθυσία τα πολλαπλά προβλήματα που προκαλούν στην ηλεκτροδότηση της χώρας, οι άσχημες καιρικές συνθήκες.
enaerites-12
«Είμαστε σε ετοιμότητα σε όλη την Ελλάδα, από το πρωί της Κυριακής. Τα περισσότερα προβλήματα ξεκίνησαν από το Πήλιο προς τις Σποράδες όπου είχαμε διακοπές ρεύματος σε Αλόννησο, Σκιάθο και Σκόπελο. Χθες το απόγευμα δώσαμε ρεύμα, αλλά αυτή τη στιγμή έχουμε πρόβλημα στη βόρεια Εύβοια όπου 30 χωριά είναι χωρίς ρεύμα και έχουμε και δύσκολες συνθήκες στη βόρεια Αττική, σε Εκάλη, Διόνυσο, Μαλακάσα όπου δεν είναι εύκολο να φτάσουμε. Το θέμα είναι ότι αφού καταφέρνουμε να δώσουμε ρεύμα μέσα σε μια ώρα έχουμε και πάλι διακοπή γιατί κατά 90% και πάνω το πρόβλημα δημιουργείται από πτώσεις δένδρων. Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα πρόβλημα που ξεκινάει από Παγκράτι μέχρι Παπάγου και προσπαθούμε με τους ελάχιστους τεχνικούς μας να διορθώσουμε τις βλάβες».
enaerites-14
enaerites-1545
enaerites-155115
enaerites-161656
enaerites-165156
Κλείσιμο


Ειδήσεις σήμερα:


Πολιτική Προστασία: Έκτακτη σύσταση στους κατοίκους της Βόρειας και Ανατολικής Αττικής-Τι θα γίνει με τους εμβολιασμούς

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Δείτε αναλυτικά ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί σε όλη τη χώρα

Βίντεο και φωτογραφίες: Σφοδρή χιονόπτωση και στην Αθήνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης