Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Διώξεις για πλημμελήματα - Μία για κακούργημα

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Διώξεις για πλημμελήματα - Μία για κακούργημα

Έξω από τα δικαστήρια συγκεντρώθηκαν 200 νεαροί - Οι αστυνομικοί απώθησαν τους συγκεντρωθέντες προς τους δρόμους γύρω από τα δικαστήρια

epeisodia
Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά την άσκηση δίωξης σε βάρος τους και τον ορισμό ρητής δικασίμου οι 23 συλληφθέντες κατά τα χθεσινά επεισόδια στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήρια της Αθήνας.

Όλοι οδηγήθηκαν σήμερα στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, όπου ο αρμόδιος εισαγγελέας άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος, κατά περίπτωση για τα εξής αδικήματα: Αντίσταση κατά της αρχής, διατάραξη κοινής ειρήνης, απείθεια και απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Έξω από τα δικαστήρια είχαν συγκεντρωθεί 200 νεαροί και είχαν παραταχθεί αστυνομικές δυνάμεις. Μάλιστα προς στιγμήν σημειώθηκε μικρής διάρκειας ένταση, όταν οι αστυνομικοί απώθησαν τους συγκεντρωθέντες προς τους δρόμους γύρω από τα δικαστήρια.

Τέλος από την εισαγγελία ασκήθηκε και κακουργηματική δίωξη σε βάρος ενός συλληφθέντα για έκρηξη, κατοχή εκρηκτικών υλών, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, διατάραξη κοινής ειρήνης, απείθεια και αντίσταση κατά της αρχής.

Ο εν λόγω κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον ανακριτή και αναμένεται να λάβει προθεσμία ώστε να προετοιμάσει την απολογία του.

Ειδήσεις σήμερα 

«Εφυγε» ο Αντώνης Καλογιάννης - Πέθανε στα 81 χρόνια του

Παρέμβαση εισαγγελέα για τις δηλώσεις Γιαννάκου περί παράλυσης νοσηλεύτριας μετά το εμβόλιο 

Κύκνοι μετά από χρόνια στο λιμάνι της Ραφήνας - Θεωρείται προμήνυμα της κακοκαιρίας 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης