Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στη Σάμο - Χουλιάρας στο protothema: Φυσιολογική η εξέλιξη του φαινομένου

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στη Σάμο - Χουλιάρας στο protothema: Φυσιολογική η εξέλιξη του φαινομένου

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 600 μετασεισμοί

xouliaras_seismos
Στην φυσιολογική εξέλιξη της μετασεισμικής ακολουθίας του ισχυρού φονικού σεισμού των 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που «χτύπησε» τη Σάμο, τον περασμένο Οκτώβριο, εντάσσεται ο σημερινός σεισμός των 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα και  με τον διευθυντή ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών Δρ Γεράσιμο Χουλιάρα.

4,1 Ρίχτερ μετασεισμός στη θαλάσσια περιοχή της Σάμου στις 9:30. Το επίκεντρο εντοπίστηκε 32 χιλιόμετρα βόρειοανατολικά...

Posted by Gerasimos Chouliaras on Monday, February 8, 2021


«4,1 Ρίχτερ μετασεισμός στη θαλάσσια περιοχή της Σάμου στις 9:30. Το επίκεντρο εντοπίστηκε 32 χιλιόμετρα βόρειοανατολικά της Ικαρίας και ο σεισμός είχε εστιακό βαθος 18,4 χιλιομέτρων. Η ασθενής δόνηση εντάσσεται στην φυσιολογική εξέλιξη της μετασεισμικής ακολουθίας (30/10/2020)» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χουλιάρας.

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 600 μετασεισμοί, αλλά μονάχα ένας ήταν ισχυρός και είχε μέγεθος 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
seismos_samos_metaseismoi


Κλείσιμο
«Εμείς συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την μετασεισμική ακολουθία του φαινομένου και όπως έχω αναφέρει μέχρι στιγμής έχουμε έναν μεγάλο μετασεισμό 5 Ρίχτερ και άλλους πιο μικρού μεγέθους», είπε στο protothema.gr ο κ. Χουλιάρας.

Να υπενθυμίσουμε ότι δυο ανήλικα παιδιά είχαν βρει τραγικό θάνατο όταν καταπλακώθηκαν από τοίχο κατά τη διάρκεια του σεισμού τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ σύμφωνα με τους επιστήμονες από το συγκεκριμένο σεισμό στο νησί παρατηρήθηκε μετατόπιση εδάφους, ενώ είχαμε και το μεγαλύτερο τσουνάμι των τελευταίων 65 ετών στη Μεσόγειο.


Ειδήσεις σήμερα: 

Πότε αναστέλλονται τα ενοίκια, πότε κουρεύονται 40% και πότε καταβάλλονται ολόκληρα

Σεξουαλική κακοποίηση στο θέατρο: Ποιες υποθέσεις πάνε στο δικαστήριο και ποιες στο αρχείο

Έρχεται σκληρό lockdown στην Αττική - Σύσκεψη Μητσοτάκη με Κικίλια, Χαρδαλιά, Τσιόδρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης