Μεγάλη έκρηξη στον σταθμό υψηλής τάσης Ασπροπύργου - Επανήλθε το ρεύμα σε Αττική και Πελοπόννησο

Μεγάλη έκρηξη στον σταθμό υψηλής τάσης Ασπροπύργου - Επανήλθε το ρεύμα σε Αττική και Πελοπόννησο

Μπλακ άουτ επικράτησε σε πολλές περιοχές της Αττικής  από το Παγκράτι μέχρι το Περιστέρι, τον Πειραιά και ένα κομμάτι της Πελοποννήσου - Το ρεύμα έχει επανέλθει σύμφωνα με ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ - Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες δίνει η  Πυροσβεστική

fire-0
Μεγάλη έκρηξη σε υποσταθμό της ΔΕΗ στον Ασπρόπυργο σημειώθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής, με συνέπεια πολλές περιοχές της Αττικής και της Πελοποννήσουν να μείνουν χωρίς ρεύμα. Διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν τόσο στον Πόρο όσο και σε ορισμένα μέρη Πελοποννήσου, Λακωνίας και Μεσσηνίας.


Το μπλακ άουτ προκλήθηκε από φωτιά που ξέσπασε σε μετασχηματιστές στα νεόκτιστα Ασπροπύργου, στο ΚΥΤ. Κουμουνδούρου. Αρχικά αναζητείτο ο υπάλληλος βάρδιας στο σημείο, ο οποίος όμως βρέθηκε λίγο αργότερα.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης μετέβησαν στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου.

Στο σημείο έχουν μεταβεί  και 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. 


Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, η επιχείρηση κατάσβεσης εξελίσσεται ομαλά και όπως εκτιμούν, η πυρκαγιά θα έχει τεθεί υπό έλεγχο γύρω στις 2 με 2:30 μετά τα μεσάνυχτα. Ωστόσο, στο σημείο θα παραμείνουν δυνάμεις, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η οποιαδήποτε αναζωπύρωση. 
Κλείσιμο
Οι διακοπές ρεύματος επηρέασαν μεγάλο μέρος της Πελοποννήσου, τον Πειραιά, τα δυτικά προάστια και το κέντρο της Αθήνας. Ήδη σε πολλές από αυτές τις περιοχές έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση με χειρισμούς από τον ΑΔΜΗΕ.

Συγκεκριμένα, το ρεύμα κόπηκε  σε Παγκράτι, Πειραιά, Κερατσίνι, Νίκαια, Χαϊδάρι, Περιστέρι, Αιγάλεω, Νέα Σμύρνη, Άλιμο, Μπραχάμι, Σαλαμίνα, Μέγαρα, Εξάρχεια. 

Λίγο μετά τις 11 το βράδυ το ρεύμα επανήλθε στο κέντρο της Αθήνας, Παγκράτι, τον Σταθμό Λαρίσης και τη Γλυφάδα.

Σε Υμηττό και Άγιο Δημήτριο η διακοπή κράτησε για μισή ώρα. Ωστόσο σε άλλες περιοχές, όπως το Κερατσίνι, το ρεύμα άργησε να επανέλθει.


ΑΔΜΗΕ:«Βραχυκύκλωμα προκάλεσε τη φωτια»

Σε βραχυκύκλωμα αποδίδει τη φωτιά που προκάλεσε έκρηξη στον ΚΥΤ Κουμουνδούρου, στην περιοχή Νεόκτιστα Ασπροπύργου. Βυθίζοντας στο σκοτάδι πολλές περιοχές της Αττικής, της Πελοποννησου.
 
Ανακοίνωση ΑΔΜΗΕ 

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε απόψε, στις 11.05 μ.μ. στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου του ΑΔΜΗΕ που βρίσκεται στην περιοχή του Ασπροπύργου.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα σε έναν από τους τέσσερις αυτομετασχηματιστές, με αποτέλεσμα το ΚΥΤ να τεθεί εκτός λειτουργίας.

Από τη βλάβη επηρεάστηκε το κέντρο της Αθήνας, ο Πειραιάς, περιοχές της Δυτικής Αττικής καθώς και της Πελοποννήσου. Αυτή τη στιγμή καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες απότα συνεργεία του ΑΔΜΗΕ και του ΔΕΔΔΗΕ με την ηλεκτροδότηση να έχει ήδη αποκατασταθεί στις περισσότερες περιοχές της Αττικής και στο σύνολο του δικτύου υψηλής τάσηςστην Πελοπόννησο.

Στο σημείο έχουν μεταβεί ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστας Σκρέκας και ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, κ. Μάνος Μανουσάκης, συνοδεία αρμοδίων στελεχών της Διοίκησης του Διαχειριστή.

Εντολή Χαρδαλιά δια διερεύνηση των αιτίων της έκρηξης

Με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, μεικτό κλιμάκιο της ΕΛΑΣ και του ΠΣ, έχουν μεταβεί στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε υποσταθμό της ΑΔΜΗΕ στα νεόχτιστα Ασπροπύργου, για την διερεύνηση των αιτιών.
Πραγματοποιείται κατάσβεση από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, με την συνδρομή ειδικού οχήματος κατάσβεσης πυρκαγιών διυλιστηρίων και από δυνάμεις της ΕΜΑΚ. Ταυτόχρονα, δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος κινητοποιήθηκαν και αντιμετώπισαν συμβάντα παροχής βοηθείας κυρίως εξ αιτίας εγκλωβισμών σε ανελκυστήρες, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, ως συνέπεια της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος. Στο σημείο της πυρκαγιάς βρίσκεται ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου και ο Αρχηγός του ΠΣ.

Ανακοίνωση ΔΕΔΔΗΕ

Ο ΔΕΔΔΗΕ ενημερώνει ότι σε συνέχεια της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε νωρίτερα το βράδυ της Κυριακής στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου του ΑΔΜΗΕ και προκάλεσε προβλήματα στην Αττική αλλά και στην Πελοπόννησο, τα συνεργεία του κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες έτσι ώστε έως αυτή την ώρα να έχουν ηλεκτροδοτηθεί στο μεγαλύτερο μέρος τους οι περιοχές που επηρεάστηκαν.

Στην Αττική επανηλεκτροδοτήθηκαν το κέντρο της Αθήνας και οι περιοχές Αιγάλεω, Κορυδαλλός, Πειραιάς, Φάληρο και Νέα Σμύρνη, ενώ στη Δυτική Αττική οι περιοχές Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Μάνδρα και Μέγαρα. Στην Πελοπόννησο οι περιοχές Κόρινθος, Ναύπλιο, Τρίπολη, Σπάρτη και Καλαμάτα όπως επίσης και η Αίγινα, Πόρος και Αγκίστρι.

Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ θα συνεχίσουν να εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να επανηλεκτροδοτηθούν μεμονωμένες αναχωρήσεις Μέσης Τάσης στις περιοχές που επηρεάστηκαν.


Δείτε δηλώσεις απο το σημείο

Δήλωση για φωτιά






Ειδήσεις σήμερα

Συναγερμός στους λοιμωξιολόγους για τις μεταλλάξεις - Γώγος: Δεν αποκλείεται πιο αυστηρό lockdown 

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει ο ηθοποιός που κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση στα 19 του από γνωστό σκηνοθέτη 

Καλλιθέα: Κλείνουν δημοτικό και ειδικό σχολείο μετά τη «βόμβα» στο νηπιοτροφείο 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης