Επεκτείνεται το «MyConsulLive» που συνδέει τους απόδημους Έλληνες με τις ελληνικές αρχές

Επεκτείνεται το «MyConsulLive» που συνδέει τους απόδημους Έλληνες με τις ελληνικές αρχές

Η υπηρεσία καλύπτει πλέον τα Γενικά Προξενεία Βοστώνης, Κωνσταντινούπολης, Ντύσσελντορφ, καθώς και το Προξενείο της Πέρθης - «Αποδεικνύουμε με πράξεις ότι είμαστε δίπλα» στους απόδημους Έλληνες δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης

kwstas_vlassis
Στην επέκταση του δικτύου των Προξενικών Αρχών που υπάγονται στην πρωτοποριακή υπηρεσία «MyConsulLive» προχώρησε το υπουργείο Εξωτερικών, σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με στόχο τη διευκόλυνση των απόδημων Ελλήνων στην απρόσκοπτη επαφή με τις ελληνικές αρχές.

Στις 30 Δεκεμβρίου εγκαινιάστηκε η υπηρεσία από το Προξενικό Γραφείο της Πρεσβείας μας στο Λονδίνο και τα Γενικά Προξενεία Νέας Υόρκης και Τορόντο. Σήμερα, μόλις ένα μήνα και πέντε μέρες μετά, συμπεριλαμβάνονται στον εκσυγχρονισμό που παρέχει η καινοτόμος υπηρεσία τα Γενικά Προξενεία Βοστώνης, Κωνσταντινούπολης, Ντύσσελντορφ, καθώς και το Προξενείο της Πέρθης.

Ο Υφυπουργός κ. Κώστας Βλάσης με αρμοδιότητα τον Απόδημο Ελληνισμό βλέποντας το όραμα, πρωτίστως, του Πρωθυπουργού καθώς και του ιδίου να υλοποιείται εκφράζει την ικανοποίησή του, γιατί η πανδημία δεν στάθηκε εμπόδιο στην ένωση των Απόδημων με τη χώρα μας. Το Υπουργείο Εξωτερικών κατάφερε να επιλύει άμεσα γραφειοκρατικές διαδικασίες που χρόνιζαν και μάλιστα κάτω από τόσο ιδιαίτερες συνθήκες. Ο κ. Βλάσης σημειώνει «Συνεχίζουμε την αδιάκοπη προσπάθειά για να κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας για ενίσχυση των δεσμών των απανταχού Ελλήνων με την Μητέρα Πατρίδα. Αποδεικνύουμε με πράξεις ότι είμαστε δίπλα τους!».

Για το εγχείρημα αυτό o Πρωθυπουργός είχε κάνει ξεχωριστή αναφορά στη ΔΕΘ ως μέρος της αναβάθμισης των προξενικών υπηρεσιών. 


apodimoi


Ειδήσεις σήμερα:


Θεσσαλονίκη: Μάχη στο χειρουργείο δίνουν οι γιατροί για τον 15χρονο μαθητή



Στον «πάγο» κρατούν οι ΗΠΑ την Τουρκία: Δεν σχεδιάζουν να δημιουργήσουν κοινή ομάδα εργασίας για τους S-400


Μαρούσι: Γέννησε επί της Κηφισίας παρουσία γιατρού – Συνέδραμαν πυροσβέστες και αστυνομικοί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης