ΟΣΕ: Προχωρούν τα έργα αποκατάστασης από τις καταστροφές στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Μακεδονίας- Θράκης

ΟΣΕ: Προχωρούν τα έργα αποκατάστασης από τις καταστροφές στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Μακεδονίας- Θράκης

Η κακοκαιρία προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές στις σιδηροδρομικές γραμμές Θεσσαλονίκη – Αλεξανδρούπολη και Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο – Το δίκτυο είναι αποκομμένο σε 12 σημεία

ose_apot
Κάτω από δύσκολες συνθήκες συνεχίζουν τα συνεργεία του ΟΣΕ τα έργα αποκατάστασης του σιδηροδρομικού δικτύου, μετά και την προ ημερών πρωτοφανή, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, ποσότητα νερού που έπληξε όλο το νομό Έβρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΣΕ, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων, (στις 05.01.2021 στο Ν. Σερρών, όπου το ύψος της βροχόπτωσης ήταν 131 mm σε 3 ώρες, και στις 12.01.2021 στους Ν. Έβρου και Ροδόπης, όπου το ύψος της βροχόπτωσης ήταν 96 mm σε 3 ώρες), σημειώθηκαν εκτεταμένες καταστροφές στο σιδηροδρομικό δίκτυο και συγκεκριμένα στη σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκη - Αλεξανδρούπολη και στη σιδηροδρομική γραμμή Αλεξανδρούπολη - Ορμένιο. Το σιδηροδρομικό δίκτυο παραμένει αποκομμένο σε συνολικά δώδεκα σημεία των συγκεκριμένων γραμμών, με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η κυκλοφορία.

«Ο Ο.Σ.Ε. Α.Ε. έχει ήδη προβεί στις απαραίτητες ενέργειες και τα συνεργεία πραγματοποιούν τις απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης του δικτύου, παρά τις αντίξοες συνθήκες – συνεχείς βροχοπτώσεις, προβλήματα απάντλησης και αποστράγγισης των υδάτων και προσβασιμότητας, λόγω καταστροφών και στο οδικό δίκτυο -, ώστε να δοθεί εκ νέου σε κυκλοφορία», αναφέρει η ανακοίνωση.

ose_apot1


Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας της σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκη-Αλεξανδρούπολη, βάσει προγραμματισμού, αναμένεται στις 5 Μαρτίου του 2021. Δεκαπέντε μέρες αργότερα, έως τις 20 Μαρτίου 2021, αναμένεται η αποκατάσταση της κυκλοφορίας και του τμήματος της σιδηροδρομικής γραμμής Αλεξανδρούπολη-Ορμένιο.


Ειδήσεις σήμερα:

«Αυστηρή τήρηση και όχι αυστηροποίηση» των μέτρων το μήνυμα Χρυσοχοΐδη- Χαρδαλιά

Όλαφ Σολτς κατά φον ντερ Λάιεν: Η στρατηγική της για τους εμβολιασμούς είναι «σκ...ά»!

Με κολάρο στην Βουλή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης