Ιωάννινα: Έκλεβαν δίκυκλα, έκαναν διαρρήξεις και μετά τα πωλούσαν

Ιωάννινα: Έκλεβαν δίκυκλα, έκαναν διαρρήξεις και μετά τα πωλούσαν

Από τα τέλη Μαΐου είχαν κλέψει συνολικά επτά δίκυκλα και πραγματοποίησαν διαρρήξεις σε τέσσερα περίπτερα

Iwannina-klopes-dikykla-diarrixeis
Πολυσχιδείς δραστηριότητες, αλλά κάθε άλλο παρά νόμιμες, είχαν αναπτύξει δυο Έλληνες στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, απ' όπου έκλεβαν δίκυκλα, παραποιούσαν τα στοιχεία τους και τα διέθεταν προς πώληση ή έκαναν διαρρήξεις σε περίπτερα, αποθήκες και εργοτάξια!

Η δράση τους ξεκίνησε στα τέλη Μαΐου, περιστασιακά με τη συμμετοχή και ενός άγνωστου συνεργού τους. Ως τις 29 Νοεμβρίου, έκλεψαν πέντε μοτοσικλέτες και δυο μοτοποδήλατα και τα μετέφεραν στο μηχανουργείο ενός συνεργού τους, όπου με την χρήση ειδικού μηχανήματος παραποιούσαν τους αριθμούς πλαισίου και κινητήρα για να τα κυκλοφορούν ως «νόμιμα» ή να τα πουλήσουν! Για κάθε δίκυκλο, ο ιδιοκτήτης του μηχανουργείου έπαιρνε ως αμοιβή από τους δράστες 150 ευρώ!

Με τα κλεμμένα δίκυκλα, οι δυο κακοποιοί κινούνταν στην πόλη των Ιωαννίνων και στις περιοχές Ανατολή, Βρυσούλα, Βοτανικό, Καραδήμα, Κουτσελιό και Ηλιόκαλη όπου διέρρηξαν τέσσερα περίπτερα και αποπειράθηκαν να διαρρήξουν άλλα τρία και έκλεψαν διάφορα χρηματικά ποσά, πακέτα τσιγάρων και καπνού, αναπτήρες και τρόφιμα. Επίσης, έκλεψαν από δύο αποθήκες εργαλεία και γεωργικά μηχανήματα και από ένα εργοτάξιο επιχείρησης τρυπάνια, τροχούς, ηλεκτροσυγκόλληση, αερόκλειδα και διάφορα άλλα εργαλεία.

Οι δράστες ταυτοποιήθηκαν και στο πλαίσιο της έρευνας κατασχέθηκαν ένα μοτοποδήλατο, ένας κινητήρας μοτοσικλέτας, ένας σκελετός μοτοποδηλάτου, πλαστικά και μηχανικά μέρη δικύκλων, μια πινακίδα κυκλοφορίας και διάφροα έγγραφα. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές, στην οποία περιλαμβάνεται και ο συνεργός τους που κατηγορείται για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και πλαστογραφία και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Ειδήσεις σήμερα

Τραγωδία στον Όλυμπο: Η κατάθεση του επιζώντα θα «ρίξει φως» στον τραγικό χαμό των δύο γιατρών

«Κόκκινη κάρτα» στη Αττική έδειξαν οι ειδικοί: Σήμερα οι τελικές αποφάσεις για τα μέτρα

Βραζιλία: Σκότωσε τη γυναίκα του για βίντεο που ανέβασε στο TikTοκ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης