Καιρός: Έρχονται βροχές από τα δυτικά - Χάρτες για το Σαββατοκύριακο

Καιρός: Έρχονται βροχές από τα δυτικά - Χάρτες για το Σαββατοκύριακο

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό - Από αύριο οι άνεμοι γυρίζουν σε νοτιά που θα φτάσει μέχρι και τα 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα ανεβεί

vroxes_kairos_ditika
Διαδοχικές διελεύσεις βαρομετρικών συστημάτων προβλέπονται σήμερα από τα δυτικά, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται σε κανονικά επίπεδα για την εποχή, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής ΥπηρεσίαςΘοδωρή Κολυδά.

Σήμερα Παρασκευή στα δυτικά, από το απόγευμα στις Κυκλάδες, την Κρήτη και από τις βραδινές ώρες στη Μακεδονία, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά. Από το βράδυ τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Με πολύ κρύο βέβαια, ξεκίνησε η ημέρα ειδικά στην βόρεια Ελλάδα, όπου η θερμοκρασία βρίσκεται κάτω από το μηδέν. Παγετός τις πρωινές ώρες μέχρι και την κεντρική Ελλάδα. Από αύριο οι άνεμοι γυρίζουν σε νοτιά που θα φτάσει μέχρι και τα 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα ανεβεί. Βροχές αναμένονται σε μεγάλο μέρος της χώρας. Το πρώτο κύμα κακοκαιρίας θα έρθει από τα δυτικά προς τα ανατολικά, ενώ θα ακολουθήσει και δεύτερο «κύμα» την Κυριακή. 

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

-Συνεχίζονται οι διαδοχικές διελεύσεις βαρομετρικών συστημάτων από τα δυτικά με βροχές και καταιγίδες

-Θερμοκρασία σε επίπεδα κανονικά για την εποχή με την στροφή των ανέμων σε νοτιοδυτικούς

-Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5-7 και πιθανόν κατά περιόδους τοπικά τα 7-8 μποφόρ στα πελάγη

Δείτε βίντεο με την πρόγνωση του καιρού

Κλείσιμο



kairos_vroxes_sta_ditika
Καιρός Σάββατο 30-01-2021

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και, στα δυτικά το πρωί και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα μέχρι το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας. Ο καιρός θα βελτιωθεί γρήγορα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και από αργά το απόγευμα και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα νότια πελάγη τοπικά 8 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε δυτικούς βορειοδυτικούς, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.
emy_kairos_savato


Καιρός Κυριακή 31 Ιανουαρίου

Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα βορειοδυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα δυτικά και την κεντρική και βόρεια χώρα. Τα φαινόμενα στα δυτικά και το βράδυ στα βορειοανατολικά πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6, στα πελάγη τοπικά 7 και στο Αιγαίο από το απόγευμα έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
kairos_emy_kiriaki

Ειδήσεις σήμερα: 
 
Κορωνοϊός - Ο πόλεμος των εμβολίων: H EE απειλεί να βάλει στοπ στην εξαγωγή τους

Τραγωδία στον Όλυμπο: Η κατάθεση του επιζώντα θα «ρίξει φως» στον τραγικό χαμό των δύο γιατρών

Κιμούλης Gate: Έρχεται ντόμινο αποκαλύψεων στον θεατρικό χώρο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης