LIVE

Κορωνοϊός

Ντουμπάι: «Των Ελλήνων οι κοινότητες» χτίζουν τον πιο πολυτελή γαλαξία

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
dubai

Σχεδόν 8.000 συμπατριώτες μας είναι μόνιμα εγκατεστημένοι στο χρυσό Εμιράτο, όπου οι μισθοί για επιστήμονες και μεγάλα στελέχη είναι τριπλάσιοι και με σχεδόν μηδενική φορολογία - Πιλότοι, ιπτάμενοι συνοδοί, οικονομικοί αναλυτές, μάνατζερ, γιατροί, εκπαιδευτικοί, σεφ, νοσηλευτές και επιχειρηματίες απαρτίζουν την ελληνική παροικία

Πριν από 12 χρόνια πολλοί Ελληνες δεν συζητούσαν καν το ενδεχόμενο να αφήσουν την πατρίδα τους για το Ντουμπάι, στο οποίο αυτοί που αποφάσιζαν να μεταναστεύσουν εξασφάλιζαν τριπλάσιους μισθούς και ουκ ολίγες παροχές. Τότε το «όχι» που έλεγαν στις επαγγελματικές προτάσεις από το «Λας Βέγκας της Ανατολής» -χωρίς τα καζίνο- νέοι επιστήμονες, οικονομολόγοι, γιατροί, σεφ, πιλότοι, ιπτάμενοι συνοδοί κ.ά. ήταν η πιο συνηθισμένη απάντηση. Κι ύστερα ήρθε η κρίση και ο Γιάννης, η Δήμητρα, ο Γιώργος, ο Μιχάλης, η Αννα, ο Κώστας (σ.σ.: τα ονόματα είναι τυχαία) μαζί με άλλους 8.000 Ελληνες άρχισαν να φεύγουν από τη χώρα μας. Προτίμησαν τους 50 βαθμούς Κελσίου και τους μουσουλμανικούς περιορισμούς στην καθημερινότητά τους, αμειβόμενοι όμως με μισθούς που στην Ελλάδα φάνταζαν άπιαστο όνειρο, ζώντας σε όμορφα σπίτια και κυκλοφορώντας σε μια τεχνητή μεν, υπερσύγχρονη δε πόλη.
f2_123343607_10158461222531999_4663520029399978227_o
Ο Παναγιώτης Αζμάνης (κάτω) είναι αποκλειστικός κτηνίατρος γερακιών και άγριων ζώων στο Βασιλικό Νοσοκομείο Γερακιών του Ντουμπάι και ζει στο Εμιράτο τα τελευταία έξι χρόνια

Μια πόλη που τους παρείχε όλες τις ανέσεις, χωρίς γραφειοκρατία και ουρές σε οποιαδήποτε υπηρεσία, όπου μπορούσαν να βρουν τα πάντα, με τους εργοδότες τους να έχουν φροντίσει να μην τους βαρύνει οποιαδήποτε έννοια. Οταν ένας από τους παραπάνω έφυγε πριν από πέντε χρόνια για το Εμιράτο, είχε πει σε συγγενείς και φίλους του ότι το πολύ σε έναν χρόνο θα έχει γυρίσει.

Πλέον, όμως, ζει μόνιμα σε ένα εκπληκτικό διαμέρισμα 300 τ.μ. σε έναν από τους δεκάδες μοντέρνους ουρανοξύστες της πόλης, μαζί με τη γυναίκα του και τα παιδιά τους. Με σπουδές στα Οικονομικά, δουλεύει σε μεγάλο επενδυτικό όμιλο και αμείβεται με 20.000 ευρώ τον μήνα, πλήρη ασφαλιστική κάλυψη για όλη την οικογένεια, αυτοκίνητο με οδηγό και εισιτήρια, ως bonus, για να έρχεται στην Ελλάδα όποτε τη νοσταλγεί. Δεν έχει κανέναν λόγο να φύγει, λοιπόν, όπως και χιλιάδες άλλοι Ελληνες που ζουν και εργάζονται στο Εμιράτο της υπερβολής την τελευταία δεκαετία, έχοντας αφήσει πίσω την πληγωμένη από την κρίση χώρα μας.

Η Γη της Επαγγελίας

Περίπου 500 άτομα από την Ελλάδα δουλεύουν στην Emirates, μία από τις καλύτερες αεροπορικές εταιρείες του κόσμου, η οποία πληρώνει πολύ καλά, ειδικά τους πιλότους των αεροσκαφών της. Ενας κυβερνήτης αμείβεται με 14.000 ευρώ τον μήνα, ενώ ένας συγκυβερνήτης πέφτει στα 12.000, εκτός από τις έξτρα παροχές που δίνει απλόχερα η συγκριμένη εταιρεία. Αυτές αφορούν πλήρη ασφάλεια υγείας, πληρωμένη κατοικία, αυτοκίνητο και φυσικά δωρεάν εισιτήρια για Ελλάδα, όταν μπορούν να πάρουν άδεια. Σαφώς χαμηλότερες είναι οι αμοιβές των Ελληνίδων αεροσυνοδών και φροντιστών που εργάζονται σε αεροπορικές εταιρείες του Κόλπου, αφού κυμαίνονται από περίπου 3.000 έως 4.000 ευρώ.

Είναι όμως πολύ καλύτερες από τους εν Ελλάδι μισθούς των συναδέλφων τους, οι οποίοι δεν απολαμβάνουν δωρεάν κατοικία και ιδιωτική ασφάλιση καλυμμένη από τον εργοδότη. Ενας συμπατριώτης μας διευθυντής ξενοδοχείου στο Ντουμπάι πληρώνεται με 10.000 ευρώ τον μήνα, ένας γιατρός μπορεί να ξεπεράσει τα 11.000 ευρώ, ενώ ένας πλαστικός χειρουργός σε ιδιωτική κλινική μπορεί να φτάσει τα 20.000 ευρώ τον μήνα. Το επίπεδο ζωής είναι πολύ καλό για την ελληνική παροικία στο Ντουμπάι. Μπορείς να βρεις τα πάντα, η βενζίνη είναι σχεδόν δωρεάν, ενώ για να νοικιάσεις ένα καλό αυτοκίνητο, όπως μια Mercedes A-Class, δεν δίνεις παραπάνω από 20 ευρώ την ημέρα. Οπως έλεγε σε φίλους του Ελληνας μηχανικός που είναι μόνιμα εγκατεστημένος στο Ντουμπάι, για να πάει με ταξί από το κέντρο της πόλης στο Αμπού Ντάμπι, μια απόσταση 130 χιλιομέτρων, πλήρωσε 13 ευρώ!

Στα σούπερ μάρκετ μπορείς να βρεις τα πάντα σε πολύ καλές τιμές, ακόμη και χοιρινό το οποίο οι μουσουλμάνοι δεν τρώνε, ενώ ακριβά είναι κάποια ιδιαίτερα προϊόντα.
f3_17880732_997864647011044_1425695136046798553_o
Το εστιατόριο «Labbys» (αριστερά) στο Jumeirah Lake Towers, που σερβίρει ελληνικές γεύσεις

Ο Παναγιώτης Αζμάνης είναι αποκλειστικός κτηνίατρος γερακιών και άγριων ζώων στο Βασιλικό Νοσοκομείο Γερακιών του Ντουμπάι που ανήκει στον σεΐχη Χαμντάν μπιν Μοχάμεντ μπιν Ράσιντ αλ Μακτούμ. Είναι εγκατεστημένος μόνιμα στο Εμιράτο τα τελευταία έξι χρόνια και οι οικονομικές απολαβές του ξεπερνούν κατά πολύ αυτές ενός συναδέλφου του στην Ελλάδα.

Ευ ζην με μέτρο

Οι περίπου 8.000 συμπατριώτες μας που μετανάστευσαν τα χρόνια της κρίσης στο Ντουμπάι το έκαναν αρχικά επιλέγοντας να εργαστούν με καλές απολαβές από το να κυνηγάνε μια θέση μαζί με χιλιάδες άλλους ή να είναι άνεργοι, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Μπορεί στην αρχή να δυσκολεύτηκαν ως προς την προσαρμογή σε έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο ζωής, σταδιακά, όμως, έμαθαν να ζουν σε μια «διαστημική» πόλη κάτω από τον καυτό ήλιο. Υπάρχουν ημέρες τον Ιούλιο και τον Αύγουστο όπου οι θερμοκρασίες αγγίζουν τους 50 βαθμούς Κελσίου και το να βγεις στον δρόμο είναι ένα μαρτύριο. Το συνήθισαν όμως κι αυτό σε μια πόλη με μηδενική εγκληματικότητα, όπου κυκλοφορούν παντού με ασφάλεια. Στα Eμιράτα ο μισθός εξαρτάται από το διαβατήριο και το ελληνικό βρίσκεται πολύ ψηλά, με εκατοντάδες γιατρούς, πολιτικούς μηχανικούς, οικονομολόγους, brokers και στελέχη ναυτιλιακών εταιρειών να απολαμβάνουν ένα άλλο επίπεδο ζωής. Κι όλα αυτά σε μια πόλη που χτίστηκε πριν από μερικές μόλις δεκαετίες κυριολεκτικά πάνω στην άμμο, ακόμη και τα παλάτια της, διαψεύδοντας το γνωστό ελληνικό τραγούδι που υποστηρίζει ότι «είναι κακό στην άμμο να χτίζεις παλάτια». Σίγουρα, με εξαίρεση κάποιες βραδιές, δεν υπάρχει ο ελληνικός τρόπος διασκέδασης, όμως αυτό δεν είναι και τόσο τρομερό για έναν σεφ που έφυγε άνεργος από την Ελλάδα και αμείβεται με 5.000 ευρώ τον μήνα στο Ντουμπάι. Το αλκοόλ, πάντως, που σερβίρεται μέσα σε μπαρ και εστιατόρια τα οποία λειτουργούν μέσα ή κάτω από την ομπρέλα μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων είναι πολύ ακριβό. Μια μπίρα κοστίζει γύρω στα 15 ευρώ, ενώ οι τιμές για ένα μπουκάλι είναι σχεδόν τριπλάσιες ή τετραπλάσιες από την Ελλάδα, η οποία σε αυτή την περίπτωση… πρωτοπορεί.

Υπάρχει ακόμη και ελληνάδικο για τους νοσταλγούς των μπουζουκιών, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που Ελληνες συγκεντρώνονται μέσω συλλόγων ή ομάδων για να θυμηθούν τις παλιές εποχές στην Ελλάδα. Παρόλο που η πλειονότητα της ελληνικής παροικίας φροντίζει να έρχεται στην Ελλάδα τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, αυτοί που δεν μπορούν να φύγουν λόγω δουλειάς συναντιούνται στην ορθόδοξη εκκλησία που υπάρχει εκεί.
f5_85262841-dubai-marina-with-colorful-sunset-in-dubai-united-arab-emirates

Ανύπαρκτη η γραφειοκρατία

Ελληνας σεφ που αμείβεται με 9.000 ευρώ τον μήνα, ο οποίος δουλεύει περί τις 14 ώρες την ημέρα, και μηχανικός σε μεγάλη εταιρεία με μισθό 7.000 ευρώ τον μήνα δεν σκέφτονται καν να γυρίσουν τα επόμενα χρόνια στην Ελλάδα, όπως έχουν πει σε φίλους τους. Οι εργοδότες αναγνωρίζουν και, το κυριότερο, επιβραβεύουν τη σκληρή δουλειά των συνεργατών τους, κάτι που δεν συμβαίνει παντού. Οποιαδήποτε δοσοληψία με το Δημόσιο γίνεται μέσω e-mail, ενώ αν είσαι λάτρης της ταχύτητας και παρασυρθείς, η κλήση θα σου έρθει ηλεκτρονικά, αφού παντού υπάρχουν κάμερες ελέγχου της κυκλοφορίας.

Εν αντιθέσει με άλλες χώρες, μπορείς να αφήσεις το ακριβό σου ρολόι και τα πράγματά σου σε ένα τραπέζι μαζί με τον καφέ σου μέσα στο coffee bar ενός mall, να πας να ψωνίσεις και να επιστρέψεις μετά από ένα μισάωρο. Κανείς δεν θα ακουμπήσει τα πράγματά σου σε μια πόλη όπου οι δρόμοι λάμπουν και κανείς δεν σκέφτεται να κλέψει ή να ληστέψει, για ευνόητους λόγους.

Οι Ελληνες μπορούν να φάνε φθηνά και καλά σε κάποια μαγαζιά, αλλά αυτοί που δεν το σκέφτονται πολύ θα πάνε στο «Gaia» όπου το γεύμα ή το δείπνο είναι σαφώς πιο ακριβό. Υπάρχει και το «Labbys» στο Jumeirah Lake Towers, που σερβίρει ελληνικές γεύσεις, από γίγαντες και σπανακόπιτα μέχρι κοντοσούβλι και γύρο σε καλές τιμές. Πηγαίνεις παντού εύκολα και τα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι θαρρείς από άλλον πλανήτη, κάτι που οι Ελληνες εργαζόμενοι στο Ντουμπάι έχουν διαπιστώσει πολλές φορές. Σύμφωνα με όσους έχουν μεταναστεύσει εκεί, οι ρυθμοί ζωής που βιώνουν δεν μοιάζουν με αυτούς της Αθήνας, πόσο μάλλον της υπόλοιπης Ελλάδας, χαρακτηρίζοντάς τους διαστημικούς.

Το μετρό κινείται στο μεγαλύτερο μέρος του εναέρια, πάνω σε στύλους, χωρίς οδηγό, ενώ οι σταθμοί του μοιάζουν με κάψουλες, οι οποίες σφραγίζονται με αυτόματες πόρτες και δεν ανοίγουν παρά μόνο όταν έρχεται ο συρμός ή ο επιβάτης για να μπει και να κόψει εισιτήριο. Η τιμή για μια απλή διαδρομή είναι 8 ντίρχαμ (περίπου 2 ευρώ), ενώ οι κανόνες που πρέπει να τηρεί ο επιβάτης, πολλές φορές φαντάζουν υπερβολικοί. Απαγορεύεται να μασάς τσίχλα και να κάνεις φούσκες, να τρως ή να κρατάς στα χέρια σου καφέ ή αναψυκτικό, ενώ υπάρχουν και σημεία όπου επιτρέπεται να κάθονται μόνο γυναίκες και παιδιά. Μια ροζ γραμμή που αναγράφει στα αγγλικά «Only women and children» αποτελεί το όριο και κανένας άνδρας, όσος συνωστισμός και να υπάρχει, δεν τολμά να την περάσει. Οσο για το πρώτο βαγόνι, όπου στις υπόλοιπες χώρες υπάρχουν η μηχανή και ο οδηγός, είναι η λεγόμενη Golden Class, όπου ο επιβάτης πληρώνει πιο ακριβό εισιτήριο, απολαμβάνοντας μια διαδρομή με πανοραμική θέα στο τρένο που κινείται αυτόματα πάνω στις εναέριες ράγες διασχίζοντας το «Λας Βέγκας της Ανατολής» που έγινε -άγνωστο για πόσο- τόπος διαμονής χιλιάδων Ελλήνων.

Ειδήσεις σήμερα: 

Ξυλοδαρμός σταθμάρχη στο μετρό: Για δύο μέρες κρύβονταν σε φιλικό σπίτι οι δύο μαθητές

Ψηφίζεται το νομοσχέδιο για την επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο - Ομιλίες Μητσοτάκη - Τσίπρα

Δημαδάμα: Πρώην υπουργός ο δράστης της παρενόχλησης - Η καταγγελία και οι αντιδράσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (73)

???

Τωρα που εχουμε περασει στη φορολογια παγκοσμιου εισοδηματος ολοι αυτοι θα πρεπει να φορολογουνται με τρελλους συντελεστες (οταν με 30χιλ θεωρεισαι πλουσιος). Εκτος αν δεν τα δηλωνεις, η αν αλλαξεις φορολογικη κατοικια... ΙΜΟ, ο κολπος ειναι φοβερη επιλογη για εναν 25ρη που ξεκιναει, βαζει κατι στην παντα, κανει καλη ζωη, και γυριζει στον πολιτισμο να χτισει μια δουλεια με το κομποδεμα. Η για καποιον να ξελασπωσει. Το μονιμο μου φαινεται δυσκολο.

Που εχουμε περασει ;

Τα εχεις χαμενα φιλε . Σε εχει καψει το ιντερνετ

ΛΟΛ

Αντιλαμβάνεσαι ότι όταν μεταφέρεις παιδιά και δουλειά έξω, μεταφέρεσαι στην ΔΟΥ κατοίκων εξωτερικού με μια αίτηση; Αντιλαμβάνεσαι ότι όλες οι χώρες του πλανήτη (πλην ίσως Κούβας και Β. Κορέας) δεν φορολογούν δύο φορές το ήδη φορολογημένο σε άλλη χώρα εισόδημα;

Νταμπαντούμπα-Ντούμπαι

Οι νοικοκυραίοι, οι παραγωγικοί και οι εργαζόμενοι μένουν Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι άλλοι μετακομίζουν αναγκαστικά στο μικροσκοπικό βασίλειο της Ελισάβετας και του Μπόρις, στο τρελοκομείο του Ντόναλντ και στις ανατολικές δικτατορίες. Τζάμπα στέγη, τέλος.

Πρωην Εμιρατιανός

Έχω ζήσει εκεί αρκετά χρόνια + Κατάρ επίσης. Τα όσα αναφέρει το άρθρο είναι κατά 50% αλήθεια, κατά 50% στη φαντασία του αρθρογράφου. Πλέον τα πράγματα είναι πολύ ζόρικα στις Αραβικές χώρες. Δεν έχουν χρήματα, στην κυριολεξία. Η τιμή του πετρελαίου έχει καταρρεύσει, το ίδιο και η προμήθεια από τις Αραβικές χώρες, ελέω Αμερικής, που πλέον αποτελεί τον μεγαλύτερο παραγωγό στον κόσμο. Αυτή η κατάσταση δεν φαίνεται να αλλάζει στο μέλλον. Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που γνώρισα επί σειρά ετών δεν βρίσκονται πλέον εκεί, ενώ πολλοί έχουν καταστραφεί κυριολεκτικά. Το χειρότερο από όλα σε αυτές τις χώρες είναι ότι, είτε είσαι εκεί 20 ημέρες, είτε 20 χρόνια δεν έχει καμία διαφορά και από τη στιγμή που θα χάσεις την εργασία σου, χάνεις αυτόματα τη βίζα σου σε μερικούς μήνες και πρέπει να φύγεις. Στη δε πολύ μικρή αγορά της περιοχής είναι σχεδόν αδύνατο να βρεις σε τόσο σύντομο διάστημα ξανά εργασία σε ικανοποιητικό εργοδότη, μια και οι Ινδοί/Πακιστανοί/Φιλιππινέζοι/Σύριοι/Ιορδανοί/Αιγύπτιοι κυριαρχούν σε όλα τα επίπεδα, με κόστος απασχόλησης υποπολαπλάσιο των ποσών που διαδίδονται. Τώρα, αξίζει να πάει κανείς για 2-3 χρόνια για την εμπειρία? Ναι αξίζει. Είναι καλύτερα από την Ελλάδα? Προφανώς. Ωστόσο, πιστεύω πως είναι προτιμότερο να φάει κανείς τα χρόνια του στην Ευρώπη, Αμερική Αυστραλία. Αυτά.

Κωστας ηλεκτρολογος Ντουμπαι

Πουλησα το σπιτι του μακαριτη 280.000€ συν 85.000€ που ειχα καταθεσεις τα εστειλα κατω. Βγαζω 6.000€ καθαρα το μηνα

Νοικοκυραίος

Ένας φίλος έφυγε Γεωργία πριν κάποια χρόνια, πωλήσεις αυτοκινήτων. Έβγαλε χρήματα. Ώσπου ήρθαν οι γνωστές γεωπολιτικές επιπλοκές και τα έχασε όλα. Η νομιμότητα και το σταθερό πολιτικό περιβάλλον προηγούνται μιας σοβαρής επένδυσης ή ενός καλού περιβάλλοντος εργασίας. Άγνωστες βέβαια λέξεις για τους τυχοδιώκτες φοροφυγάδες.

Αυτό ακριβώς

Γι'αυτό Ελβετία και Σκανδιναβικές χώρες είναι οι καλύτερες επιλογές για μετανάστευση.

expat

Μα εξυπακούεται ότι αν πας σε τέτοιες χώρες, αν δεν πληρώνεσαι σε ευρώ ή δολάρια μετατρέπεις άμεσα όσα είναι να αποταμιέψεις σε ευρώ και τα στέλνεις σε ευρωπαική τράπεζα. Αν πίστευε ότι θα ριζώσει στη Γεωργία και επένδυε συνεχώς τα κέρδη του μάλλον κατα τύχη έβγαλε χρήματα αν έβγαλε

ΚυρΜήτσος

Εμένα πάντως όσοι συνεργάτες έχουν δουλέψει στο Dubai αυτά που γράφονται δε τα επιβεβαιώνουν. Και μιλάμε για στελέχη σε διεθνής οργανισμούς και όχι σερβιτόρους. Ναι κάποιοι από αυτούς παίρνουν ένα καλό μισθό για τον οποίο όμως σκίζονται με περισσότερες από 12 με 14 ώρες την ημέρα αλλά ταυτόχρονα αν θέλεις να ζήσεις με την οικογένεια σου το κόστος είναι μεγάλο. Τέλος δε θυμάμαι να μου λένε για καμία μεγάλη ελληνική κοινότητα.

Γιατί στο εξωτερικό..

όποιος ξέρει, αποφεύγει τους Έλληνες! Από μακριά κι αγαπημένοι.. Τις λίγες φορές που βγήκα με συμπατριώτες στα 7 χρόνια που μένω Ελβετία, έκλαψα το χρόνο που έχασα μαζί τους.

House71

Μιλάμε για προσωπικότητες.Στελέχη σε οργανισμούς ε;;

Koko Chanel

Έζησα 5 χρόνια στο Ντουμπάι και πράγματι λέει πολλές ανακρίβειές το άρθρο για να εντυπωσιάσει τους αδαείς. Ένα πολύ μικρο ποσοστό έχει τρελές δουλειές όπως και στην Ελλάδα. Ζεις μια άνετη σχετικά ζωή αλλά δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα και τελευταία η οικονομία εκεί είναι προβληματική. Ασε που αν χασεις τη δουλεια σου εχεις 30 μερεσ να βρης αλλη η' πρεπει να παρεις την οικογενεια σου και να φυγεις.

VYSItor

και λίγα γράφει. Εδώ είναι η χώρα του πάρτα όλα. Τι κάθεστε?

Σοφία UK

Aυτα τα αρθρα ειναι χρησιμα γιατι ξυπνανε τους ιθαγενεις αυτης της χωρας απο το ονειρο τους οτι ζουν στην καλυτερη χωρα του πλανητη και τους δειχνουν τη σκληρη πραγματικοτητα, οτι ζουν δηλαδη στο Μεξικο της Ευρωπης με την αναλογη ποιοτητα ζωης και την αναλογη ενδεια και εγκληματικοτητα. Τα χρηματα του εξωτερικου δεν φερνουν παντα την ευτυχια, αλλα ουτε και η φτωχεια. Live your myth in Greece, on a peasant's income

Αμα εισαι εσυ UK εγω ειμαι αστροφυσικος

Τι λες καημενε(η) ..... ο ελληνας δεν μπορει ν αναπνευσει μακρια απο την ελλαδα. Σαν εδω πουθενα

Εμιρατινός

Τι παπάντζες γράφεις δημοσιογράφε- ερευνητή? Τα είδες όλα αυτά και τα έζησες ή πίνοντας φραπέ στα εκμυστηρεύτηκε κάποιο φιλαράκι σου? Δεν πάτε καλά... Και πολύ περισσότερο κάνετε κακό σε όποιον σας πιστεύει....

Network engineer

Έφυγα για Dubai πριν 3 μήνες. Μισθός στην Ελλάδα 1100 ευρώ. Μισθός εδώ 4700. Ενοίκιο 50% πληρώνω 800 ευρώ. Συνθήκες εργασίας απλά άψογες. Σε μια πενταετία θα έχω φτιάξει καλή καβατζα. Εσείς καθηστε εκεί να απολαμβάνετε τη δημοκρατία που σας έταξαν. Δεξιοί κι αριστεροί. Κορόιδα!!!!!

τη σύνταξη

των γονιών σου, την πληρώνεις εσύ απο εκεί ή την πληρώνουμε εμείς απο έδώ;

think

Βγάζεις μια κακιά χωρίς λογο που σημαίνει κατ εμέ ότι δεν περνάς καλά και προσπαθεις να μειωσεις τους αλλους για να νιωσεις καλυτερα..αν δεν μπορείς να πετύχεις στον τόπο σου και αναγκαστείς να φύγεις έξω είναι δικό σου πρόβλημα!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης