Γιαμαρέλλου: Χαλαρώσαμε στις γιορτές, πιθανή η απότομη αύξηση στα κρούσματα

Γιαμαρέλλου: Χαλαρώσαμε στις γιορτές, πιθανή η απότομη αύξηση στα κρούσματα

Ποια δεδομένα θα εξετάσουν οι λοιμωξιολόγοι για να εισηγηθούν την επέκταση του lockdown και την επαναλειτουργία των σχολείων

giamarellou-64
Για τα δεδομένα που θα κρίνουν την άρση του lockdown μίλησε η καθηγήτρια Παθολογίας Λοιμώξεων ΕΚΠΑ, Ελένη Γιαμαρέλλου.

Όπως σημείωσε η κυρία Γιαμαρέλλου στο MEGA, τα μέλη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας θα εξετάσουν τα δεδομένα για τα σχολεία ή την παράταση του lockdown, προτού εισηγηθούν για τα μέτρα που θα ληφθούν.

«Οι περιοχές της δυτικής Αττικής και η Κοζάνη εξακολουθούν να έχουν αρκετά κρούσματα και το ιικό φορτίο είναι μεγάλο, επομένως είμαστε υποχρεωμένοι να ζητήσουμε σαν επιτροπή να συνεχιστεί το lockdown μέχρι των Φώτων, κάτι με το οποίο φαίνεται να συμφωνεί και η πολιτική ηγεσία» τόνισε η κυρία Γιαμαρέλλου.

Πάντως η καθηγήτρια υπογράμμισε πως «αυτές τις ημέρες έχουμε χαλαρώσει» προσθέτοντας ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απότομη αύξηση των κρουσμάτων. «Ας ευχηθούμε ότι κάτι τέτοιο δεν θα γίνει και ας ελπίσουμε να μην επαναληφθούν τέτοια πράγματα την Πρωτοχρονιά» πρόσθεσε η κυρία Γιαμαρέλλου.

Τι θα γίνει με τα σχολεία

Αναφερόμενη στην επιστροφή των μαθητών στα σχολεία η κυρία Γιαμαρέλλου είπε ότι οι επιστήμονες γνωρίζουν ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα με την επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων, όμως οι απόψεις είναι διχασμένες για τις βαθμίδες του γυμνασίου και του λυκείου.

«Για να δούμε τι θα κάνουμε, θέλουμε δύο πληροφορίες: να δούμε τα κρούσματα μέχρι τα Φώτα και να δούμε τι θα γίνει με τη διασπορά του νέου, μεταλλαγμένου, ιού» συμπλήρωσε και υπογράμμισε πως «για τα δημοτικά η απόφαση είναι εύκολη, ενώ για τα γυμνάσια και λύκεια εξαρτηθεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα».

Παράλληλα, η κυρία Γιαμαρέλλου αναφέρθηκε και στο πιστοποιητικό εμβολιασμού, τονίζοντας πως αυτό θα χρησιμοποιηθεί από εκείνους που θέλουν να κάνουν ταξίδια ή σε τομείς όπως ο τουρισμός, ενώ εξέφρασε την εμπιστοσύνη της στο ρωσικό και κινεζικό εμβόλιο «αφού γίνονται από επιστήμονες».

Δείτε το βίντεο: 



Ειδήσεις σήμερα  

Εγκρίθηκε το εμβόλιο της AstraZeneca στη Βρετανία

Πολιτική κόντρα και δυσφορία για τους εμβολιασμούς κυβερνητικών και κρατικών στελεχών

Ο Νετανιάχου υποδέχτηκε στο Τελ Αβίβ τον πρώην κατάσκοπό του Ισραήλ στις ΗΠΑ (Βίντεο)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης