«Έμειναν σπίτι» οι Θεσσαλονικείς - Σαρωτικοί έλεγχοι της ΕΛΑΣ

«Έμειναν σπίτι» οι Θεσσαλονικείς - Σαρωτικοί έλεγχοι της ΕΛΑΣ

«Σαρωτικούς» ελέγχους πραγματοποιούν και σήμερα οι αστυνομικές δυνάμεις στη Θεσσαλονίκη για την εφαρμογή των κανόνων που αποσκοπούν στην αποφυγή και τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοϊού

thess5
Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο και τις φωτογραφίες του GRTimes.gr από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, οι αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός προκειμένου να διαπιστώσουν αν όσοι κυκλοφορούν έχουν τα απαραίτητα έγραφα μετακίνησης ή έχουν στείλει το σχετικό sms. Παράλληλα σταματούν διερχόμενα οχήματα και ελέγχουν τόσο τους οδηγούς όσο και τους υπόλοιπους επιβάτες.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία παρά τη μεγάλη κίνηση που παρατηρήθηκε χθες παραμονή των Χριστουγέννων στη Θεσσαλονίκη, όπως μετέδωσε το GRTimes.gr, η μεγάλη πλειονότητα των πολιτών συμμορφώθηκε στην οδηγία της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 22:00 και έπειτα.





Σημειώνεται ότι εκτός από τα κέντρα και τις εισόδους – εξόδους των μεγάλων πόλεων, οι έλεγχοι των αστυνομικών επικεντρώνονται στα διόδια, σε σταθμούς ΚΤΕΛ και σε σημεία του εθνικού οδικού δικτύου, ενώ οι έλεγχοι έχουν ενταθεί σημαντικά λόγω των εορτών.

Κλείσιμο
Θυμίζουμε ότι η μετακίνηση εκτός νομού απαγορεύεται, όμως ισχύουν 6 συγκεκριμένες εξαιρέσεις. Εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ έχουν διαμηνύσει ότι πέρα από τους ελέγχους στο οδικό δίκτυο και τους σταθμούς μέσων μεταφοράς, αν χρειαστεί -και έπειτα από σχετική καταγγελία- θα φτάνουν μέχρι και το κατώφλι των πολυκατοικιών, για να επιβεβαιώσουν ότι τηρείται το όριο των εννέα ατόμων στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

thess2
thess4


Να σημειωθεί ότι για τη σημερινή μετακίνηση για το τραπέζι των Χριστουγέννων απαιτείται η αποστολή SMS στο 13033 με κωδικό 6, τόσο για τη μετάβαση όσο και για την επιστροφή. Στο αυτοκίνητο μπορούν να είναι έως δυο ενήλικες, μόνοι ή με ανήλικα τέκνα, και θα πρέπει να φορούν μάσκες.

Πάντως, από νωρίς το πρωί έως και αυτή την ώρα, η κίνηση στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, τόσο των οχημάτων όσο και των πολιτών που έχουν επιλέξει να κάνουν τη βόλτα τους στη στολισμένη Θεσσαλονίκη, είναι πολύ μειωμένη σε σχέση με όλες τις προηγούμενες ημέρες. Ακόμα, οι ναοί φαίνεται πως τήρησαν απόλυτα όλους τους κανόνες και τις διαταγές που είχαν εκδοθεί για τη Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων αφού οι πιστοί από το πρωί έσπευσαν με μάσκα, αποστάσεις και περιμένοντας την σειρά τους για να εισέλθουν στις εκκλησίες όταν συμπληρωνόταν ο ανώτατος επιτρεπόμενο αριθμός.



Πηγή: grTimes



Ειδήσεις σήμερα: 

Κρούσματα κορωνοϊού: Η εικόνα στα νοσοκομεία όλης της χώρας

Με σφραγίδα του ΣτΕ στα 12 μίλια τα χωρικά ύδατα στο Ιόνιο

Νέα μελέτη: Eξωγήινοι πολιτισμοί που εξαφανίστηκαν στον Γαλαξία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης