Παπαθανάσης (ΘΕΜΑ 104,6): Δεν θα γίνουν ρεβεγιόν στα ξενοδοχεία

«Αυτό τελειώνει, δεν θα συμβεί. Δεν θα επιτραπεί κανένα γεγονός τέτοιο»

rebegion1
Θα απαγορευτούν τα ρεβεγιόν και τέτοιες εκδηλώσεις στα ξενοδοχεία, υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6. Όπως είπε αναμένεται και η απόφαση άμεσα, «αυτό τελειώνει, δεν θα συμβεί. Δεν θα επιτραπεί κανένα γεγονός τέτοιο», υπογράμμισε χαρακτηριστικά. Όσοι διαμένουν σε ξενοδοχείο, όμως δεν υπάρχουν εκδηλώσεις, όπως εξήγησε.

Εκτίμησε επίσης ότι είναι καλύτερη η εικόνα της αγοράς. Όπως είπε το σύστημα του click away πηγαίνει καλύτερα, παρά τις αρχικές αρρυθμίες που παρουσίαζε. «Το σύστημα αυτό, αποσυμφορεί καθημερινά τις παραδόσεις στο σπίτι, διότι οι ταχυμεταφορικές είχαν γεμίσει», είπε χαρακτηριστικά.



Όπως σημείωσε, παρατηρείται παράλληλα αύξηση τζίρου επισημαίνοντας όμως δεν είναι ο ίδιος όπως η φυσική παρουσία στα καταστήματα όμως υπάρχει κινητικότητα. Αναφερόμενος στις διαμαρτυρίες, είπε ότι υπάρχουν. Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα μικρά καταστήματα, είπε ότι δεν λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο και γίνονται τηλεφωνικά. Όμως, τα υπόλοιπα σε ποσοστό 20-25% έχει ηλεκτρονικό κατάστημα ενώ υπάρχει και ηλεκτρονική εφαρμογή όπου μπορούν να κλείσουν ραντεβού χωρίς επιβάρυνση.

Κλείσιμο
Στα μεγάλα εμπορικά (mall), ο κ. Παπαθανάσης, υπογράμμισε πως δεν επιτρέπεται να μπαίνει κόσμος, όμως υπάρχει η δυνατότητα να γίνονται οι παραδόσεις σε εξωτερικούς χώρους. Μπορούν να παραδίδουν τα προϊόντα και να συντονίζει το έργο ο φορέας διαχείρισης του εμπορικού.

Για τα μέτρα στήριξης στις επιχειρήσεις που πλήττονται, ο κ. Παπαθανάσης ξεκαθάρισε ότι δεν αλλάζει το καθεστώς και αφορά όλες τις επιχειρήσεις που έχουν δεχθεί σοβαρό πλήγμα ακόμη και αν παραμένουν ανοιχτά και αυτονόητα, όσες είναι κλειστά. Ανέφερε επιπλέον, ότι ήδη τρέχουν πολλά επιπρόσθετα μέτρα στήριξης. Συγκεκριμένα και για την εστίαση, όσοι επιχειρηματίες έχουν αγοράσει θερμαντικά σώματα από τον Μάρτιο ακόμη, δικαιούνται τα χρήματα από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.

Μιλώντας για τα περιοριστικά μέτρα, είπε ότι πρέπει να ακολουθήσουμε όλοι τους κανόνες. Ενόψει των εορτων θα απαγορευτούν οι εκδηλώσεις στα ξενοδοχεία, όπως ξεκαθάρισε. Ενώ προσωπικά ο ίδιος θα γιορτάσει μόνο με την πενταμελή οικογένεια του που μένουν ήδη μαζί, αποφεύγοντας τον συγχρωτισμό και τις συναθροίσεις.


Ειδήσεις σήμερα: 

Σταθερά υψηλά κρούσματα και νεκροί - Τι δείχνουν τα στοιχεία για τη διασπορά του ιού

Πανελλαδικές: Τι αλλάζει - Πότε θα υποβάλλονται τα δύο μηχανογραφικά

Αυστηρό lockdown από σήμερα σε Γερμανία και Λονδίνο - Οι ελπίδες της Ευρώπης στο εμβόλιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης