LIVE

Κορωνοϊός

Εισαγγελία Διαφθοράς: Πέφτει η αυλαία για την Ελένη Τουλουπάκη

touloupaki

Παραδίδει οριστικά τη σκυτάλη της Εισαγγελίας Διαφθοράς - Το 11μελές Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου στελεχώνει αύριο την υπερεισαγγελία Διαφθοράς που δημιούργησε ο Κωνσταντίνος Τσιάρας

Εικοσιτέσσερις μόλις ώρες απέμειναν στην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, για να παραδώσει τις εκκρεμείς δικογραφίες που έχει στα χέρια της, μεταξύ των οποίων είναι και αυτή της σκευωρίας της Novartis, στον επικεφαλής της υπερεισαγγελίας Διαφθοράς που συστάθηκε, μετά την πρόσφατη ενοποίηση της Εισαγγελίας Διαφθοράς και της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος.

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, για την επίμαχη θέση του επικεφαλής της νεοσύστατης Εισαγγελίας Διαφθοράς, επικρατέστερος φέρεται ο εισαγγελέας Εφετών Χρήστος Μπαρδάκης, ο οποίος είναι επικεφαλής στην Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ψηφίστηκε από την Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργού Δικαιοσύνης Κωνσταντίνου Τσιάρα, με το οποίο ενοποιήθηκε η Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος και η Εισαγγελίας Εγκλημάτων Διαφθοράς. Στις δύο αυτές εισαγγελίες προΐστανται σήμερα οι εισαγγελείς Ελένη Τουλουπάκη και Χρήστος Μπαρδάκης.

Με την ενοποίηση των δύο επίμαχων εισαγγελιών, συστήθηκε μια υπερεισαγγελία Διαφθοράς, με την μορφή αυτοτελούς Τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος στην Εισαγγελία Εφετών.

Το νέο αυτό εισαγγελικό Τμήμα Διαφθοράς θα επανδρωθεί από τακτικούς εισαγγελείς και αντεισαγγελείς Εφετών και από επίκουρους εισαγγελείς και αντεισαγγελείς Πρωτοδικών, με τριετή θητεία, ενώ θα προΐσταται ο αρχαιότερος εισαγγελέας Εφετών.

Η θητεία των επικεφαλής υπηρετούντων σήμερα εισαγγελικών λειτουργών στις επίμαχες δυο εισαγγελίες, δηλαδή της Ελένη Τουλουπάκη και του Χρήστου Μπαρδάκη, αλλά και των επίκουρων εισαγγελέων των δυο αυτών εισαγγελικών υπηρεσιών, λήγει αυτοδικαίως με την τοποθέτηση αύριο των νέων εισαγγελικών λειτουργών.

Παράλληλα, λήγει αυτοδικαίως και η θητεία και του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου που εποπτεύει τώρα τις δύο αυτές εισαγγελίες.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το νόμο που προβλέπει την σύσταση του Τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος της Εισαγγελίας Εφετών, στην εισαγγελική αυτή νέα υπερυπηρεσία, θα υπηρετούν τέσσερις εισαγγελείς ή αντεισαγγελείς Εφετών, με ισάριθμους αναπληρωτές.

Παράλληλα, το έργο των οικονομικών εισαγγελέων θα συνεπικουρούν έξι εισαγγελείς ή αντεισαγγελείς Πρωτοδικών, καθώς και ειδικοί πραγματογνώμονες με σκοπό τη σε βάθος και ταχεία έρευνα των υποθέσεων.

Διαδικασία ανάδειξης νέων προσώπων


Αύριο, συνέρχεται το 11μελές Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο (ΑΔΣ) Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης του Αρείου Πάγου για να στελεχώσει την νεοσυσταθείσα υπερεισαγγελία Διαφθοράς, δηλαδή «το Τμήμα Οικονομικού Εγκλήματος της Εισαγγελίας Εφετών».

Συγκεκριμένα, οι αρεοπαγίτες του 11μελούς ΑΔΣ Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης, υπό την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Αγγελική Αλειφεροπούλου και με την συμμετοχή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα, θα επιλέξουν τους συναδέλφους τους, οι οποίοι για τα επόμενα τρία χρόνια θα υπηρετούν στη νέα υπερεισαγγελία, που συστάθηκε με μοναδικό σκοπό την πάταξη της διαφθοράς και του οικονομικού εγκλήματος.


Η Ελένη Τουλουπάκη

Η Ελένη Τουλουπάκη, μετά την παραπομπή από την Βουλή του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου –γνωστού και ως Ρασπούτιν- στο Ειδικό Δικαστήριο (Υπουργοδικείο) για 8 αδικήματα, αλλά και την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της για τους χειρισμούς της στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας, προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Στρασβούργο) με δύο προσφυγές, παραπονούμενη για σοβαρές παραβιάσεις θεμελιωδών δικαιωμάτων της.

Υπενθυμίζεται, ότι σε βάρος της Ελένης Τουλουπάκη η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών έχει ασκήσει ποινική δίωξη, μετά από παραγγελία του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελου Ζαχαρή, που διενήργησε σχετική έρευνα.

Η ποινική δίωξη αφορά στους χειρισμούς της εισαγγελέως Διαφθοράς στην υπόθεση της σκευωρίας της Novartis. Η δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος της Ελένης Τουλουπάκη αφορά τα αδικήματα της κατάχρηση εξουσίας (κακούργημα) και τα πλημμελήματα της παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση, της ψευδούς βεβαίωσης κατ' εξακολούθηση,της παραβίαση δικαστικού απορρήτου και της παράβασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.Ειδήσεις σήμερα

Ιαπωνία: Σπάνιο χταπόδι με εννέα πόδια

Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησε σταδιακά η επιστροφή στην Κρήτη των δέκα νοσηλευτριών

Διεθνής Αμνηστία: Καταγγέλλει «φρενίτιδα εκτελέσεων» στην Αίγυπτο
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (14)

aetos

Το μήνυμα είναι ότι όποιος δικαστής διερευνά την διαφθορά των πολιτικών πρέπει να ταλαιπωρείται τόσο για να μην βρεθούν μιμητές του.

Ευγε Της

Πέφτει η αυλαία για να αρχίσει οσονούπω η Δεύτερη Πράξη... ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΡΓΑ Η ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!!!

Απάτη = Tsipras

H Αυλαία έπεσε όσον αφορά την ενασχόληση της με υποθέσεις που χειρίστηκε με τρόπο άκρως προσβλητικό για την Δικαιοσύνη και τον τρόπο που λειτουργεί στη Χώρα μας . Προσεχώς και λίαν συντόμως θα έχουμε τη Πρεμιέρα με την ιδιότητα της κατηγορούμενης !

Kαι παραδικαστικο=ΝΔ

καταλαβαμε, οποιος δικαστικος δεν ειναι 150% κυβερνητικός (ο Μιωνη την κατηγορει οτι ...δεν δεχτει παρεμβασεις), να διωκεται. Και με ΗΛΙΘΙΕΣ κατηγορίες. Ποια ακριβώς ειναι η κατηγορία; Οτι εκτος από εναν δεν κατηγορησε κανεναν πολιτικό; Τι συγκεκριμενα εκανε η ΔΕΝ εκανε που ηταν παρανομο; Οτι δεν εθαψε την υποθεση; Δηλαδη αν απο τη Novartis ο διευθυνων βουτηξε 10 εκ και οταν τον ρωτησαν ειπε τα εδωσε σε πολιτικους, αλλα φυσικα δεν πηρε αποδειξη, και ο μαρτυρας το καταθετει, έπρεπε να το θάψει; Οι πολιτικοι μας λενε οταν σερνονται στα δικαστηρια απλοι πολιτες με γελοιες κατηγορίες, είναι φυσιολογικό, όταν απλά αναφερεται ονομα πολιτικου ειναι ... σκευωρια! Την οποία ... ενορχηστρωσε ενας υπουργος που ΔΕΝ μπορουσε ουτε να ορισει τους δικαστικους, ούτε να κανονισει σε ποιον σε ανατεθει. Αν υπαρχει τετοιο κυκλωμα που και επηρεαζόμενους δικαστικους μπορει να ορισει και να προωθησει, αλλα και να φροντισει να τους ανατεθουν υποθεσεις ενδιαφεροντος, γιατι να εξυπηρετει τον ... Ρασπουτιν, γιατι να μην εξυπηρετει οποιον πληρωνει καλυτερα; Αλλα σιγα μην κοιταξουμε αποφασεις δικαστηριων που ειναι ο γαιδαρος πεταει υπερ των οικονομικά ισχυρών. Εκτός αν ο Ρασπουτιν εκανε αλλες χαρες, που δεν μπορει να κανει το κυκλωμα.

Montazieros

Κάνετε λάθος. Η αυλαία δεν έπεσε ακόμη για την Κυρία. Έχουμε καιρό.

Λύση

Αφού δεν μπορούμε να ελέγξουμε τη δικαιοσύνη θα αλλάξουμε τους νόμους για να απαλλαγούμε από τους ενοχλητικούς δικαστικούς. Άλλωστε ποιο κανάλι θα μας κατηγορήσει; Πληρώνουμε.

Πανος

Τους μιζαδορους υπουργούς θα τους πιάσουν επιτέλους; Αυτό μας ενδιαφέρει

φανουρης

Όσο εσύ μασάς σανό,δεν πρόκειται να τους πιάσουν.

nikos

Για την νεα μοδα --ΠΟΔΗΛΑΤΑΔΑ-- εχουμε καποιο νεο

Μιχαλης

Τι έγινε συριζακο. Ποινικοποιήσατε και την άθληση. Τόσο αρρώστια με τον Μητσοτάκη. Άλλοι κάνουν άθληση και άλλοι καπνίζουν πούρα στους θαλαμηγούς.

Μουργόλυκος

Ναι, Τραπεζοματπολλάκηδα με πολλακηΜΕΘα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης