Ιαπωνία: Σπάνιο χταπόδι με εννέα πόδια

Ιαπωνία: Σπάνιο χταπόδι με εννέα πόδια

Το «νιαπόδι»  παραδόθηκε  στο περιβαλλοντικό Κέντρο  Shizugawa,  τοποθέτηθηκε σε διάλυμα αλκοόλης και θα εκτεθεί στο κοινό

χταποδι1_2
Ένας Ιάπωνας ψαράς ανακάλυψε ένα σπάνιο φαινόμενο της φύσης λίγο πριν το μαγειρέψει. Ο Καζούγια Σάτο διαπίστωσε πως το χταπόδι που είχε ψαρέψει δεν ήταν όπως όλα τα άλλα. Δεν είχε οκτώ πλοκάμια αλλά εννιά.

Το κοκκινωπό χταπόδι έχει μήκος λίγο περισσότερο από 15 εκατοστά και ήταν ένα από τα τέσσερα που παγιδεύτηκε από τον Καζούγια Σάτο, ο οποίος καλλιεργεί φύκια wakame στην πόλη.

χταποδι2


Σύμφωνα με τον Σάτο την ανακάλυψη την έκανε η μητέρα του την ώρα που ετοιμαζόταν να βάλει το χταπόδι σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό για το δείπνο.

Το χταπόδι, το οποίο έχει ένα επιπλέον άκρο που αναδύεται στο μέσο ενός από τα οκτώ άλλα πόδια του, βρέθηκε στον κόλπο Shizugawa στην πόλη Μιναμισανρίκου, στο νομό Μιγιάγκι και σύμφωνα με τους επιστήμονες το επιπλέον πλοκάμι είναι αποτέλεσμα ενός χαμένου ποδιού που αναζωογονήθηκε.

χταποδι1
Κλείσιμο


Αν και το χταπόδι δεν κατάφερε να μείνει ζωντανό, τελικά δεν έγινε ούτε δείπνο αλλά παραδόθηκε  στο περιβαλλοντικό Κέντρο  Shizugawa, το οποίο  το τοποθέτησε σε διάλυμα αλκοόλης για να το διατηρήσει και σκοπεύει να το εκθέσει στο κοινό.

Ειδήσεις σήμερα

Νέα παράταση του lockdown - Τα δύο σενάρια επανεκκίνησης της αγοράς

Γερμανική τηλεόραση: Τέσσερις νεκροί, ένα παιδί ανάμεσά τους στο Τρίερ

Κορωνοϊός - Δράμα: Πέθανε και δεύτερη νοσηλεύτρια από τον ιό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης