Καιρός: Βροχές, κρύο και χιόνια - Πού κινείται η κακοκαιρία

Καιρός: Με νέα πτώση της θερμοκρασίας ξεκινά ο Δεκέμβριος - Πού αναμένονται βροχές

kairos_eurokinisi_xionia
Διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά αναμένεται να προκαλέσουν βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, αλλά και το Σαββατοκύριακο. 
 
Η τάση του καιρού δείχνει το τρίτο δεκαήμερο  αρκετό κρύο, μαζί με «χειμωνιάτικα» φαινόμενα, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια της χώρας.

Χιόνια στα ορεινά και θυελλώδεις ανέμους έως 7 με 8 μποφόρ, αρχικά στο Αιγαίο και στη συνέχεια στο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις θα έχουμε μέσα στην εβδομάδα, ενώ η θερμοκρασία που είχε πέσει αισθητά το τελευταίο διήμερο, θα σημειώσει σταδιακή άνοδο, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε θα έχει κρύο, ιδιαίτερα στις βορειότερες περιοχές, όπου τη νύχτα θα επικρατεί κατά τόπους παγετός.

Σήμερα Τρίτη, οι βροχές θα συνεχιστούν και το υπόλοιπο της ημέρας στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας, ενώ στο Νότιο Αιγαίο και μετά το μεσημέρι στη Νότια Πελοπόννησο θα εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες. Στην Κρήτη, οι βροχές θα συνεχιστούν κυρίως στα βόρεια τμήματα του νησιού, όπου υπάρχει πιθανότητα και για τοπικές καταιγίδες, αλλά βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.  

Βίντεο: Η σημερινή πρόγνωση του καιρού 






Βίντεο - Καιρός: Παρακολουθήστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού μέχρι και το Σαββατοκύριακο

Κλείσιμο
ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ με τον Σάκη Αρναούτογλου  | 30/11/2020 | ΕΡΤ


Παράλληλα, οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι που επικρατούν στο Αιγαίο με τις εντάσεις τους τις πρωινές ώρες της Τρίτης 01/12 στο μετεωρολογικό σταθμό της Παξιμάδας Καρύστου να φτάνουν τα 95 km/h, σταδιακά μέσα στην ημέρα θα εξασθενήσουν και τις βραδινές ώρες δεν θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ στο Βορειοανατολικό Αιγαίο.

kairos_xartes_kakokairia_meteo_evdomada_dekemvri


Την Τετάρτη, προβλέπεται συννεφιά με βροχές στα δυτικά και νότια και συγκεκριμένα στην Πελοπόννησο, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και βαθμιαία στο Ιόνιο όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες συννεφιές, αυξημένες στα ανατολικά με τοπικές βροχές κυρίως στην Ανατολική  Θεσσαλία.

Νοτιάδες πλέον στο Ιόνιο με σταδιακή ενίσχυση στα 7 μποφόρ τοπικά, ενώ οι βοριάδες στο Αιγαίο θα εξασθενήσουν λίγο στα 4-6 μποφόρ και θερμοκρασία σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

kakokairia_kairos_tetarti_december


Βροχές στα δυτικά και την Πέμπτη - Παρασκευή


Την Πέμπτη, πάλι βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και νότια κυρίως, με πιθανώς έντονα φαινόμενα στο Ιόνιο και λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά. Θυελλώδεις νοτιάδες στο Ιόνιο έως 8 μποφόρ, ενώ θα ανέβει λίγο ακόμα θερμοκρασία. Την Παρασκευή, οι βροχές από τα δυτικά θα επηρεάσουν σταδιακά το σύνολο σχεδόν της χώρας και θα πέσουν λίγα ακόμα χιόνια στα βορειοδυτικά ορεινά.
kairos_pempti_paraskeui_kakokairiaaaa

Ειδήσεις σήμερα: 

Μποντιμπίλντερ από το Καζακστάν «παντρεύτηκε» την κούκλα του σεξ του - Δείτε βίντεο

Μείωση ενοικίου: Οι επιτήδειοι που ζητούν «κούρεμα» με... πονηριές

Νότης Σφακιανάκης: Η ζωή του (όλη) μέσα από στίχους, δηλώσεις και συνεντεύξεις…
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης