Δημοσκοπήσεις: Μπροστά με 16,1 - 17 μονάδες η ΝΔ – Τι λένε για το lockdown και το εμβόλιο οι πολίτες

Δημοσκοπήσεις: Μπροστά με 16,1 - 17 μονάδες η ΝΔ – Τι λένε για το lockdown και το εμβόλιο οι πολίτες

Ανήσυχοι για την πανδημία οι Έλληνες σύμφωνα με δύο νέες δημοσκοπήσεις από την Metron Analysis και την Pulse - Το 76% ζητά παράταση των περιοριστικών μέτρων λόγω κορωνοϊού - Τρεις με τέσσερις στους δέκα απρόθυμοι να κάνουν το εμβόλιο

dimoskopisi
Μεγάλη διαφορά στην πρόθεση ψήφου διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δύο νέες δημοσκοπήσεις, από την Metron Analysis για το Mega και από την Pulse για τον ΣΚΑΪ. Την ίδια ώρα απαισιοδοξία και ανησυχία για την πανδημία του κορωνοϊού επικρατεί στη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων.

Στη δημσόπηση της Metron Analysis, η ΝΔ προηγείται με 16,1 ποσοστιαίες μονάδες:  Το 35,1% απαντά ότι θα ψήφιζε ΝΔ αν είχαμε εκλογές την επόμενη Κυριακή και το 19% ότι θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί με 6,1% το ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ με 4,8%, η Ελληνική Λύση με 4,2% και το ΜέΡΑ25 με 2,9%.

Δημ-16


Στη δημοσκόπησης της PULSE η ΝΔ έχει διαφορά 17 ποσοστιαίων μονάδων στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων.

prothesi4
Κλείσιμο


Η πλειοψηφία (51%) αξιολογεί θετικά την κυβέρνηση και ακόμα θετικότερη (58%) είναι η αξιολόγηση του πρωθυπουργού. Αντιθέτως, επτά στους δέκα πολίτες αξιολογούν αρνητικά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δημ-6
Δημ-7
Δημ-8


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται καθαρά και στις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών (με τον Αλέξη Τσίπρα τρίτο πίσω από την Φώφη Γεννηματά) όπως και στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό με 45% έναντι 17% του Αλέξη Τσίπρα.

Δημ-14
Δημ-15


Η εικόνα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό στην έρευνα της PULSE έχει ως εξής:
katliloteros2

Το 49% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η πορεία της χώρας είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ το 42% προς τη λάθος κατεύθυνση. Το σημαντικότερο πρόβλημα για τους πολίτες είναι με διαφορά η επιδημία του κορωνοϊού και η ιατρική περίθαλψη (54%) και ακολουθεί η οικονομία (21%) και η ανεργία (7%). Σημειώνεται ότι μόνο το 11% αξιολογεί θετικά τη σημερινή οικονομική κατάσταση.

Δημ-4
Δημ-5
Δημ-9


Σε ό,τι αφορά την πανδημία του κορωνοϊού, δύο στους τρεις πολίτες εμφανίζονται απαισιόδοξοι και θεωρούν ότι τα χειρότερα βρίσκονται μπροστά μας. Το 51% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, ενώ το 41% εμφανίζεται αρνητικό. Θετικότερη στάση έναντι του εμβολίου έχουν οι πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας.

Δημ-11
Δημ-12
Δημ-13

Το ποσοστό όσων εμφανίονται απρόθυμοι να κάνουν το εμβόλιο φτάνει στην έρευνα της PULSE το 30%. 
kor5

Στην δημοσκόπηση της PULSE το 78% των ερωτηθέντων εμφανίζεται πολύ ή αρκετά ανήσυχο για την πανδημία. Εντυπωσιακό είναι δε ότι το 76% ζητά παράταση του lockdown είτε για λίγο είτε για όσο χρειαστεί προκειμένου να ελεγχθεί ο κορωνοϊός.

kor1
kor3

Ειδήσεις σήμερα:

Ιταλία: Εγκαινιάζει «Covid-free» αεροδιάδρομο ανάμεσα σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Αποδοκιμασία του Δ.Σ του ΔΣΑ για το «κορωνοπάρτι» του Δημήτρη Βερβεσού

Σουηδία: Πιθανή η κορύφωση του δεύτερου κύματος πανδημίας στα μέσα Δεκεμβρίου

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης