LIVE

Κορωνοϊός

Αποδοκιμασία του Δ.Σ του ΔΣΑ για το «κορωνοπάρτι» του Δημήτρη Βερβεσού

vervesos

Το Δ.Σ. του ΔΣΑ «αποδοκιμάζει έντονα και απερίφραστα το περιστατικό, ιδίως στο βαθμό που έλαβε χώρα εντός των γραφείων του ΔΣΑ και εξέπεμψε εσφαλμένο μήνυμα προς τους δικηγόρους και την κοινωνία»

Σκληρή ήταν η θέση της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών στο πρόσωπο του προέδρου τους Δημήτρη Βερβεσού για τη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή εν όψει των γενεθλίων του στο γραφείο του στον ΔΣΑ, χωρίς τις απαιτούμενες υγειονομικές προφυλάξεις λόγω της πανδημίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιου κατά πλειοψηφία (16 υπέρ, 4 κατά, 3 δήλωσαν παρών και οι 2 εμπλεκόμενοι απείχαν) επισημαίνουν ότι η εικόνα που δόθηκε με το δημοσιοποιηθέν περιστατικό στο γραφείου του κ. Βερβεσού και την συμπεριφορά ορισμένων δικηγόρων, «εκθέτει δυσεπανόρθωτα το δικηγορικό σώμα» και «το Δ.Σ. αποδοκιμάζει έντονα και απερίφραστα το περιστατικό, ιδίως στο βαθμό που έλαβε χώρα εντός των γραφείων του ΔΣΑ και εξέπεμψε εσφαλμένο μήνυμα προς τους δικηγόρους και την κοινωνία».

Αναλυτικότερα, υπερ της θέσης αυτής ψήφισαν 16 Σύμβουλοι, μειοψήφησαν τέσσερις (Δημήτρης Αναστασόπουλος, Αθανάσιος Καμπαγιάννης, Νικόλαος Κουτκιάς και Ζώης Σταυρόπουλος), τρείς Σύμβουλοι ψήφισαν «παρών» (Αντώνιος Αντανασιώτης, Χαράλαμπος Κονδύλης και Βασίλειος Παπαστεργίου). Απείχαν της ψηφοφορίας ο πρόεδρος Δημήτρης Βερβεσός και ο σύμβουλος Γιώργος Κλεφτοδήμος.

Η θέση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. του ΔΣΑ έχει ως εξής:

«Το Δ.Σ. του Δ.Σ.Α. αφού έλαβε υπ’ όψιν την τοποθέτηση του προέδρου, Δημήτρη Βερβεσού ενώπιόν του και την ήδη εκπεφρασμένη δημόσια συγγνώμη του, καθώς και την καταγεγραμμένη στα πρακτικά δήλωση του Συμβούλου Γιώργου Κλεφτοδήμου για τη θέση εαυτού στη διάθεση του σώματος προς αντιστροφή του αρνητικού κοινωνικού αποτυπώματος εκ του ατυχούς, κατ’ αυτόν περιστατικού της 20.11.2020, δηλώνει τα εξής:

α) Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών έχει μακρά δημοκρατική παράδοση. Από την ίδρυσή του έως σήμερα, ο Δ.Σ.Α., ως ο πρώτος και μεγαλύτερος δικηγορικός και επιστημονικός σύλλογος της χώρας, διήνυσε μια μακρά πορεία στο δημόσιο βίο, στενά συνδεδεμένη με τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις. Επιστημονική συσσωμάτωση και παράλληλα συνδικαλιστικό όργανο, ο Δ.Σ.Α., εκπροσωπεί σήμερα χιλιάδες δικηγόρους. Η ιστορική του διαδρομή αποτυπώνει το σημαίνοντα ρόλο των εκπροσώπων του και τις διαφορετικές και πολυπληθείς λειτουργίες τους στην ελληνική κοινωνία. Στο πλαίσιο αυτής της μακράς παράδοσης κείται πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι η εικόνα που δόθηκε με το δημοσιοποιηθέν περιστατικό της 20/11/2020 στο γραφείο του Προέδρου του Δ.Σ.Α και την συμπεριφορά συναδέλφων, εκθέτει δυσεπανόρθωτα το δικηγορικό σώμα.

β) Στην παρούσα κρίσιμη υγειονομική συγκυρία το Δ.Σ. αποδοκιμάζει έντονα και απερίφραστα το περιστατικό, ιδίως στο βαθμό που έλαβε χώρα εντός των γραφείων του Δ.Σ.Α. και εξέπεμψε εσφαλμένο μήνυμα προς τους δικηγόρους και την κοινωνία. Η τοποθέτηση που η παρούσα στιγμή επιτάσσει, είναι η ρητή και κατηγορηματική αντίθεση προς τις υπό κρίση συμπεριφορές και η εξωτερίκευση της αντίθεσης προς την ελληνική κοινωνία, την οποία υπηρετούμε όλοι οι δικηγόροι κατά την ενάσκηση του δικηγορικού λειτουργήματος σύμφωνα με τον Κώδικα Δικηγόρων, ως συλλειτουργοί της δικαιοσύνης.

γ) Η ποινική και πειθαρχική διερεύνηση και αξιολόγηση του συμβάντος έχει αναληφθεί ήδη από τα αρμόδια ποινικά και πειθαρχικά όργανα.

δ) Σε κάθε περίπτωση, η τήρηση των επιβεβλημένων μέτρων υγειονομικής προστασίας είναι αυτονόητη υποχρέωση όλων, και κατά μείζονα λόγο των θεσμικών εκπροσώπων του δικηγορικού σώματος, λαμβανομένου επιπροσθέτως υπ’ όψιν ότι μέχρι σήμερα σε όλους τους χώρους του Δ.Σ.Α. έχει ληφθεί προσήκουσα μέριμνα, ώστε να τηρούνται τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας.

ε) Το Δ.Σ. αποδοκιμάζει την προβολή του περιστατικού από ορισμένα ΜΜΕ, στο μέτρο που παραβιάστηκαν προσωπικά δεδομένα παρισταμένων μη δημοσίων προσώπων».

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Στις επτά επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές το 41,78% των κρουσμάτων τις τελευταίες 5 ημέρες

Κορωνοϊός - Εμβόλιο AstraZeneca: Αποτελεσματικότητα 90% στους κάτω των 55 ετών

Πώς ο κορωνοϊός απειλεί τα... θέρετρα σκι στην Ευρώπη
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (13)

Χασοδικης

Βερβεσος..σεισμος..σεισμος συνωστισμος...ωεοοο ωεοοο..ω ρε γλεντια

Κλειστά Δικαστήρια!

Μήπως θέλουν ακόμα τα Δικαστήρια κλειστά λόγο της πανδημίας? Ας το ζητήσει ο Πρόεδρός τους και σύμβουλος Κλεφτοδήμος!!!

Δικολαβος

Ο μονος που διασωθηκε ηταν ο Σοφοs.Οι αλλοι γιατι καταψηφισαν το αυτονοητο δεν καταλαβαινω..

Κωστας

....εξέπεμψε εσφαλμένο μήνυμα προς τους δικηγόρους και την κοινωνία. Για την ''εκπομπη'' του μυνηματος της φοροδιαφυγης & εισφοροδιαφυγης, για τα μεροκαμματα πεινας σε ασκουμενους, για την τσιφουτια σας (οι μισοι δεν εχετε ουτε φαξ, ουτε φωτοτυπικο, ουτε δευτερο στυλο bic στα ''γραφεια'' σας) εχετε κατι να μας πειτε ?

ΧΡΗΣΤΟΣ

Ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές του site για τη στήριξη σε μηνύματα κοινωνικής ευθύνης και ευαισθησίας. ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ – AΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝAΡΑΔΕΣ ΟΔΗΓΟΙ : ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ γνωστό σούπερ μάρκετ εξακολουθεί να λειτουργεί τον αυθαίρετο, παράνομο υπαίθριο χώρο στάθμευσης ΙΧΕ αυτοκινήτων των πελατών του. Τα αυτοκίνητα των πελατών του εισέρχονται / εξέρχονται στον παράνομο χώρο στάθμευσης από τη μοναδική οδό που χρησιμοποιούν ΤΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ προς και από το ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Παπανικολάου. Σταθμεύουν παράνομα τα αυτοκίνητά τους στην οδό, πάνω στα πεζοδρόμια, εισέρχονται και εξέρχονται ανέλεγκτα στην κεντρική οδό, ενώ αναγκάζονται οι οδηγοί, που κινούνται κανονικά στη οδό, να τα προσπερνάνε, με είσοδο στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και μάλιστα ΠΡΙΝ ΑΠΌ ΚΛΕΙΣΤΗ ΣΤΡΟΦΗ, ΧΩΡΙΣ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ. Πλήρης κατάργηση του ΚΟΚ από τους ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥΣ πελάτες του καταστήματος. Παρά τις καταγγελίες H AΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟΥΣΑ …, όπως και οι υπηρεσίες του δήμου ΠΥΛΑΙΑΣ ΧΟΡΤΙΑΤΗ. Oι γονείς αφήνουν τα ανήλικα παιδιά τους κλειδωμένα μέσα στα αυτοκίνητά τους, σταθμευμένα παράνομα πάνω στον κεντρικό δρόμο και μπαίνουν να κάνουν τις αγορές τους. Και όλα αυτά σε μια χώρα με, ΕΤΗΣΙΩΣ, 700 ΝΕΚΡΟΥΣ και δεκάδες ΒΑΡΙΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ σε τροχαία ατυχήματα.

ονομα

και αυτο ..... ακου Κλεφτοδημος !!!!!!!

Μαρια Μ.

Χαχαχαχα!

@ 19:52

Δεν βγαίνουν ποτέ τυχαία τα ονόματα. Κάποιος πρόγονος του είχε αυτή την ιδιότητα.

Μ.

Αφου οι δικηγοροι ψηφισαν για Προεδρο τους τον περιφερομενο μαιντανο των καναλιων, καλα να παθουν, απο την αλλη νομιζω οτι οι ¨νεοπλουτοι" στα μυαλα που φαινεται οτι ειναι πλεοψηφικο ρευμα στους νεους επαγγελματιες βρηκαν τον σωστο εκπροσωπο τους, το ΚΙΤΣ σε ολο του το μεγαλειο.

ΑΝΤΩΝΗΣ

Ποια μέτρα περί ΓΚΠΔ παραβιάστηκαν όταν οι συμμετέχοντες ανήρτησαν μόνοι τους (ιδία βούληση) τα αίσχη τους. Καλά, για την κυρία με τους άνω προφυλαχτήρες τι να πει κανείς...; Αρκεί να δει κάποιος το δημόσιο προφίλ της στο ίνστα μου θυμίζει υπερπαραγωγή Π - Χαμπ.

Ξερολας

Έλεος.....το φάγατε το κορίτσι....

Φορολογούμενος

Συγκάλυψη πλήρης. Λαϊκισμός, πολακισμός, συνδικαλισμός στη Δύση τους.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης