Η Ύδρα φώτισε τον «Μύλο της Λόρεν» μετέχοντας στην εκστρατεία κατά της βίας εναντίον των γυναικών

Η Ύδρα φώτισε τον «Μύλο της Λόρεν» μετέχοντας στην εκστρατεία κατά της βίας εναντίον των γυναικών

Ο «Μύλος της Λόρεν» χρησιμοποιήθηκε το 1957 για τις ανάγκες των γυρισμάτων της ταινίας «Το Παιδί και το Δελφίνι» με τη Σοφία Λόρεν – Σήμερα φωτίστηκε στα πορτοκαλί, το παγκόσμιο χρώμα αλληλεγγύης

Milos_loren1
Με το πορτοκαλί, το παγκόσμιο χρώμα αλληλεγγύης φώτισε ο Δήμος Ύδρας τον «Μύλο της Λόρεν», μετέχοντας στην εκστρατεία για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Ο μύλος χρησιμοποιήθηκε το 1957 για τις ανάγκες των γυρισμάτων της ταινίας «Το Παιδί και το Δελφίνι» με πρωταγωνίστρια την Σοφία Λόρεν.

Σε μήνυμά της, η αρμόδια αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας και Φύλου του Δήμου Μαίρη Κάτσικα αναφέρει στο μήνυμά της:

«Η βία κατά των γυναικών συνιστά κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δεν γνωρίζει χρώμα, τάξη, φυλή ή ηλικία. Μπορεί να συμβεί σε κάθε οικογένεια, σε κάθε σπίτι και σε κάθε γυναίκα. Η εν λόγω συμβολική κίνηση έχει ως στόχο την πρόληψη όλων των μορφών έμφυλης βίας καθώς και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλο και περισσότερων ανθρώπων ώστε να δημιουργηθεί μια συλλογική κουλτούρα μηδενικής ανοχής απέναντι στη βία κατά των γυναικών. Η σιωπή και ο φόβος είναι σύμμαχος της εξάπλωσης τέτοιων φαινομένων. Η σιωπή ειναι συνενοχή. Μίλα μη φοβάσαι!».


ydra_bradi__1_





Ειδήσεις σήμερα:

Πέθανε ο Ντιέγκο Μαραντόνα: Ποιός ήταν το «Χρυσό Αγόρι» του παγκόσμιου ποδοσφαίρου


Κικίλιας: Το ΕΣΥ πιέζεται από παντού, αλλά αντέχει


Ασφυκτική πίεση στα νοσοκομεία: 597 διασωληνωμένοι, 87 θάνατοι και 2.152 νέα κρούσματα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης