LIVE

Κορωνοϊός

Έγκλημα στις Σπέτσες: Η συγκλονιστική μαρτυρία της καθηγήτριας -«Ο 26χρονος είχε νοητική στέρηση»

spetses-egklima3

Για ένα παιδί «ορφανό και ταλαιπωρημένο» που πήγαινε σε ειδικό σχολείο μιλά η αγαπημένη καθηγήτρια του 26χρονου που δολοφονήθηκε στις Σπέτσες – Για «ευάλωτο και ευπαθές θύμα» μιλά ο συνήγορος της οικογένειας Σπύρος Δημητρίου

Συγκλονίζει η κατάθεση ψυχής της καθηγήτριας του 26χρονου Γρηγόρη που δολοφονήθηκε στις Σπέτσες και το έγκλημα προσπάθησαν να το παρουσιάσουν ως τροχαίο δυστύχημα. Γιατί ο Γρηγόρης, ήταν ένα ιδιαίτερο παιδί και λόγω προβλημάτων πήγαινε σε ειδικό σχολείο. Μέχρι την B’ Γυμνασίου, δεν είχε μάθει ούτε να γράφει, ούτε να διαβάζει, ούτε καν να διαχειρίζεται τα χρήματα και να δίνει ρέστα…Ένα παιδί, ορφανό και ταλαιπωρημένο που όπως λέει η καθηγήτρια του, ίσως ο μοναδικός άνθρωπος που έσκυψε από πάνω του ζέστανε την καρδιά και κέρδισε την εμπιστοσύνη του, βίωσε από μικρός την απόρριψη των συνανθρώπων του. Εκείνων των πολλών που ποτέ δεν τον αποδέχθηκαν. Μόνο τον ανέχονταν μέχρι που τελικά πήρε έναν άλλο δρόμο και ξεψύχησε από το μαχαίρι του 22χρονου συντοπίτη του.


Η κυρία Μαριλένα Χατζηλογίου που ήταν η αγαπημένη του καθηγήτρια ξεσπά στο protothema.gr «Χθες έμαθα ότι δολοφονήθηκε και συγκλονίστηκα. Μου είπε η διευθύντρια “το παιδί σου δολοφονήθηκε”, είπα “τι πράγμα;” και ξέσπασα σε κλάματα. Όλο το βράδυ έκλαιγα..» λέει η κυρία Χατζηλογίου και σκιαγραφεί με δύο κουβέντες και σπασμένη φωνή το προφίλ του άτυχου 26χρονου. «Ο Γρηγόρης ήταν ένα παιδί πολύ φτωχό και ταλαιπωρημένο. Τον είχα μέσα στην καρδιά μου σαν δικό μου παιδί. Είχα χρόνο και περνούσα όλη την ημέρα μου με τον Γρηγοράκη. Ήταν ένα παιδάκι ειδικών αναγκών που είχε ανάγκη από προσοχή».


«Στην υπόθεση της φρικτής δολοφονίας του άτυχου Γρήγορη ως φαίνεται δεν έχουμε ένα σύνηθες θύμα αλλά ένα εύκολο ευάλωτο και ευπαθές θύμα . Ένα παιδί με νοητική στέρηση που καταβλήθηκε υπερδιπλάσιος κόπος για την ανατροφή του για να γίνει λεία εντέλει στα χέρια αδίστακτου εγκληματία για ασήμαντη αφορμή όπως προκύπτει από τη δικογραφία» τονίζει στο protothema.gr ο συνήγορος της οικογένειας κ. Σπύρος Δημητρίου.

spyros_dimitriou
Ο συνήγορος της οικογένειας του θύματος Σπύρος Δημητρίου
Απόρριψη


«Τον Γρηγόρη τον γνώρισα όταν μπήκε στο Τμήμα Ένταξης. Μπήκε πρώτη φορά το 2008. Είχα τον Γρηγόρη και άλλα τέσσερα παιδάκια. Το παιδί δεν είχε γνωμάτευση επίσημου φορέα γιατί για να πάρεις επίσημη γνωμάτευση έπρεπε να πας στον Πειραιά αρκετές φορές. Η οικογένεια ήταν πολύ φτωχή και δεν είχε τέτοια επίσημη γνωμάτευση. Αλλά την αξιολόγηση την έκανα εγώ. Το παιδάκι είχε σίγουρα νοητική υστέρηση και είχε ενημερωθεί και ο σύμβουλος ειδικής αγωγής και φοιτούσε στο Τμήμα Ένταξης» περιγράφει η κυρία Χατζηλογίου. Στη συνέχεια αναφέρεται στα όσα βίωνε ο μαθητής της. «Τον Γρηγόρη πάντα τον έπαιρνα μόνο του γιατί ήταν δύσκολη περίπτωση. Το έπαιρνα από την τάξη και έκανα εξειδικευμένη δουλειά. Αυτό το παιδί όταν πήγα εγώ το 2008, ήταν συντετριμμένο. Είχε πεθάνει πριν τρεις ημέρες ο πατέρας του και τον βρήκα να δαγκώνει τα κάγκελα του σχολείου. Ήταν σε άγρια κατάσταση και ψυχολογικά και μαθησιακά. Δεν είχε μπει στο δημοτικό ποτέ σε τάξη. Το κλείδωναν το παιδί σε ένα δωμάτιο και όταν τον ρώτησα πότε σε βγάλανε παιδί μου από το δωμάτιο; «Επειδή σφράγισα το μπουφάν της διευθύντριας με σφραγίδες» και τότε αποφάσισαν να τον βγάλουν από το γραφείο. Στη B’ Γυμνασίου μπήκε πρώτη φορά σε τάξη. Και για να τον βάλω σε τάξη μου πήρε πολύ χρόνο. Ήταν δύσκολο για μένα γιατί ήταν η πρώτη φορά που δούλευα ως αναπληρώτρια και μου πήρε 15 ημέρες για να το καταφέρω. Δεν ήθελε να μπει σε κλειστό χώρο. Ήμουν στο προαύλιο και έκανα γύρους και μετά με το ποδήλατο. Αυτό το παιδί ήταν με ένα ποδήλατο στις Σπέτσες. Όλοι τον έβλεπαν και μετά με ένα μηχανάκι και προσπάθησα μέσα από το ποδήλατο να τον προσεγγίσω και να με εμπιστευτεί για να μπορέσουμε να κάνουμε μάθημα. Και η πορεία του ήταν πολύ καλή. Κατάφερε να μάθει να γράφει και να διαβάζει γιατί μέχρι τότε δεν ήξερε. Το παιδί είχε καθαρά νοητική υστέρηση. Δεν ήξερε ούτε τα χρήματα να διαχειριστεί. Τον κορόιδευαν με τα ρέστα. Μάθαμε όμως και αυτό, Να μάθει να παίρνει ρέστα».


Στις επόμενες γραμμές η καθηγήτρια του Γρηγόρη μιλάει για την οικογένεια του νέου. «Η μητέρα του ήταν μια γυναίκα σε άθλια κατάσταση. Είχε χάσει τον άνδρα της και ήρθε στο σχολείο μαυροφορεμένη και κλαμένη και μου είπε «Σε παρακαλώ κάνε ότι μπορείς με το παιδί μου… Σε παρακαλώ ο,τι μπορείς κάνε». Μετά δεν την ξαναείδα τη γυναίκα γιατί και εκείνη πάλευε να επιβιώσει. Δεν είχε κανένα πόρο. Ο πατέρας ήταν υδραυλικός».


Ένα αγρίμι που ήθελε φροντίδα


Η κυρία Χατζηλογίου είναι άνθρωπος με έντονη συναισθηματική νοημοσύνη που παρατηρεί πίσω από την εικόνα. Στην περίπτωση του Γρηγόρη πίσω από τις λέξεις και τη συμπεριφορά του. Ήταν, όπως τον περιγράφει ένα παιδί παράξενο και κάποιες φορές αθυρόστομο όμως πάντα τον αγαπούσε και έως έναν βαθμό τον δικαιολογούσε γιατί ήξερε καλά ότι πίσω από την κλειστή πόρτα του φτωχικού σπιτιού στις Σπέτσες, η οικογένεια ζούσε τα δικό της δράμα.


«Το 2018 είχα πάει εκδρομή με ένα σχολείο και τον συνάντηση και παρατήρησα ότι είχε προβλήματα και με τα δόντια του. Και μου είπε “κυρία πρέπει να πάω να τα φτιάξω”. Έκανε κάτι επεμβάσεις γιατί είχε ένα πρόβλημα στην κάτω γνάθο. Και δεν μιλούσε καθαρά. Το παιδί φαινόταν ότι είχε κάποιο σύνδρομο το οποίο όμως ιατρικά δεν ήταν διαγνωσμένο ήταν όμως πασιφανές. Και αυτό θα σας πουν και οι εκπαιδευτικοί που ασχολήθηκαν μαζί του.


Είχε μια συμπεριφορά κάποιες φορές προκλητική και ήταν αθυρόστομος όμως όλα αυτά ήταν απόρροια της νοητικής υστέρησης. Όμως ήταν άκακος. Ήταν ένα πολύ καλό παιδάκι. Ήθελε απλά να βρεις τον τρόπο να το προσεγγίσεις. Ήταν σαν αγρίμι το οποίο όμως ήθελε φροντίδα και κάποιος να ασχοληθεί μαζί του. Γιατί κανένας δεν είχε ασχοληθεί. Όλοι τον απέρριπταν. Ήταν ένα παιδί του βίωνε την απόρριψη και γιαυτό έβγαζε την επιθετικότητα. Στην αρχή δάγκωνε τα κάγκελα, στο τέλος της χρονιάς με παρακαλούσε να κάνουμε μάθημα. Και την επόμενη χρονιά που δήλωσα τις Σπέτσες και δεν με πήραν και πήγα να τον δω μου ειπε με παράπονο «Καλά κυρία, ούτε εσύ δεν με άντεξες; Γιατί έφυγες και δεν ήρθες εδώ; Γιατί με άφησες και δεν ήρθες να με βοηθήσεις;» . Βίωνε την απόρριψη και αυτό τον πλήγωνε. Η κοινωνία απλά τον ανεχόταν. Δεν τον αποδεχόταν. Έκανε μικροζημιούλες στο νησί αλλά όλο ήξεραν ότι αυτό το παιδί ήταν ταλαιπωρημένο».
Ειδήσεις σήμερα:

Ένας νεκρος από Covid κάθε 40 δευτερόλεπτα την Τρίτη στις ΗΠΑ


ΗΠΑ: Ποιοι είναι οι 21 γερουσιαστές που εξέφρασαν, ιδιωτικά, περιφρόνηση για τον Τραμπ


Αθηνά Λινού στο protothema.gr: «Δεν είναι ακόμα πολύ εμφανής η μείωση στον αριθμό των κρουσμάτων»
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (47)

kary

Αυτή η γενιά του μπαμπά καθηγητή κατέστρεψε τα πάντα.Οι περισσότεροι που έχουν θέσεις ανώτερες επειδή αγωνίστηκαν και σπούδασαν και μετά γλείψανε χωθήκανε σε καλές θέσεις και με τα λεφτάκια μας γίνανε μάγκες.Ειναι τελειωμένοι άνθρωποι αλλά δεν το ξέρουν.Αυτός ο γιός καθηγητή δεν διαμορφώνεται πλέον.Είναι σε ζωώδη κατάσταση χωρίς συναισθηματική ενσυναίσθηση.Αυτός ξέρει λεφτά ,καλοπέραση ,πρέζα κλπ.Ο μπαμπάς χρειάζεται μια τριχιά και ο γιός αστα να πάνε, η μαμά που είναι.

Δεν μπορώ να σταματήσω να κλαίω

για αυτό το παιδάκι. Να ναι καλά στον ουρανό μαζί με τους άλλους αγγέλους.

555

Από την μια η Δ.Υ., πραγματική λειτουργός, να ντρέπεσαι να την κοιτάξεις από σεβασμό στο έργο της κι από την άλλη ένας αχταρμάς Δ.Υ., οι οποίοι λόγω συντριπτικής πλειοψηφίας, αποτελούν τον ορισμό του Έλληνα Δ.Υ. Τίποτα καλύτερα από υλικό για κρεατομηχανή κιμά για τα σκυλιά.

Ανταρσύας

Πρόκειται ξεκάθαρα για πολιτική δίωξη

Ηλέκτρα

Πως είναι δυνατόν να μην αναφωνήσουμε ένα ''ΜΠΡΆΒΟ, ένα ΕΎΓΕ, στη κυρία αυτή που φρόντισε με περισσή αγάπη και υπομονή αυτό το παιδί; Μήπως υπάρχουν πολλοί τέτοιοι άνθρωποι σήμερα; ΌΧΙ βέβαια. Κυρία Κυρία, κάνατε τη μεγαλύτερη ξεχωριστή πράξη που θα σας ακολουθεί και στη παρούσα ζωή και στην άλλη, Την Πνευματική! Σας κάνω βαθιά υπόκλιση ! ! !

Μαρίλια

Μπράβο στην καθηγήτρια για το ενδιαφέρον της σε όλα τα επίπεδα , αλλά διάγνωση δεν κάνουμε ποτέ! Τη διάγνωση την κάνει μόνο το ΚΕΣΥ. Κι εφόσον αυτή δεν υπάρχει, δεν κάνουμε επίσημες δηλώσεις!!

Βαλεντινα Τζιρίτα σκληρότερη.

Έλεος!!!!!!!!! Γιατί οι άνθρωποι να ναι το χειρότερο είδος που έχει εμφανιστεί πάνω στον πλανήτη? Ένα παιδακι με νοητική στέρηση και με την έλλειψη του πατέρα του να ταλαιπωρείται τόσο????? Οι εκπαιδευτικοί Όχι μόνο δεν είχαν τις γνώσεις για να του φερθούν ανάλογα δεν είχαν και την παιδεία να το στηρίξουν έστω ψυχολογικά και να το εντάξουν στο όλο σύνολο. Διότι αυτός είναι ο ρόλος του εκπαιδευτικού. Επίσης οι γονείς των άλλων παιδιών θα έπρεπε να χουν μεγαλώσει έτσι τα παιδιά τους ώστε το διαφορετικό να το αγκαλιάσουν Όχι να το απορρίπτουν. ΤΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΙΣΜΥΡΟ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΑ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗΣ???? ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΕΧΩ ΝΤΑΠΕΙ ΠΟΥ ΑΝΗΚΩ ΣΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΊΔΟΣ. ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ.

ΣΣ

Εγώ έχω σοκαριστεί με την αδιαφορία και την κακομεταχείριση από την τοπική κοινωνία.Το κορόιδευαν στα ρεστα? Το κλείδωναν οι δάσκαλοι στο σχολείο σε δωμάτιο? Ούτε το 1920 σε χωριό 100 κατοικων να συνέβαινε αυτό . Ντρέπομαι για λογαριασμό τους

η εμετική συνομοταξία ψευτανθρωπιστών σε δράση πάλι

βγήκαν όλοι οι κλαψιάρηδες, οι τέλοιοι άνθρωποι και γράφουν δακρύβρεχτα ψευτοαγανακτισμένα σχόλια για δήθεν έλλειψη του κράτους, έλλειψη ανθρωπιάς, για ρατσισμούς, για κοινωνικές πρόνοιες, για κρυφές όψεις της κοινωνίας, ότι μπούρδα θέλεις. Οι τέλοιοι, οι τύποι που πέφτουν και στη φωτιά για όλους τους ξένους, που έχουν μια λύση για όλα τα προβλήματα, που αναρωτιούνται "μα δεν υπάρχει κράτος" "μα δεν υπάρχουν ειδικοί" και άμα τους πεις ότι θα μπει έξτρα φόρος για αυτές τις υπηρεσίες, αμέσως αλλάζουν κουβέντα, άμα τους πεις θα φτιαχτεί ένα κέντρο φροντίδας δίπλα από το σπίτι τους, θα πούνε ότι δεν είναι κατάλληλη η περιοχή. Ούτε ροχάλα δεν αξίζει σε τέτοια μούτρα.

ετσι

ακριβως. Νεοελληναραδες. Οταν φτασει η κουβεντα στην τσεπη, α δε ξερω, δεν ειδα, δεν ακουσα

Μαλιστα

Ο ΚΚΕ καθηγητης του πολυτεχνειου με βιλαρα στις Σπετσες και ο κανακαρης του με μπαρ στο νησι πρεπει να ειναι μεγαλα λαμογια...

ΕΛΕΝΗ

Ξεκάθαρα

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης