ΗΠΑ: Ποιοι είναι οι 21 γερουσιαστές που εξέφρασαν, ιδιωτικά, περιφρόνηση για τον Τραμπ

ΗΠΑ: Ποιοι είναι οι 21 γερουσιαστές που εξέφρασαν, ιδιωτικά, περιφρόνηση για τον Τραμπ

Σύμφωνα με τον Carl Bernstein οι γερουσιαστές εξέφρασαν «επανειλημμένα εξέφρασαν μεγάλη περιφρόνηση για τον Ντόναλντ Τραμπ και την ικανότητά του» για το αξίωμα του Προέδρου

trump_rose
Για την κατάσταση που επικρατεί στις τάξεις του Ρεπουμπλικανικού κόμματος μίλησε ο βετεράνος δημοσιογράφος, Carl Bernstein. Ο δημοσιογράφος που αποκάλυψε το σκάνδαλο του Watergate κατονόμασε δημόσια 21 γερουσιαστές που «επανειλημμένα εξέφρασαν μεγάλη περιφρόνηση για τον Ντόναλντ Τραμπ και την ικανότητά του» για το αξίωμα του προέδρου.

Την ώρα που ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συνέχιζε τις προσπάθειές του για να ανατρέψει το αποτέλεσμα των εκλογών της 4ης Νοεμβρίου ο Bernstein έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ότι δημοσιοποιώντας τα ονόματα των γερουσιαστών δεν παραβιάζει καμία υπόσχεση δημοσιογραφικής εμπιστευτικότητας.  Ακόμη πρόσθεσε πως όλες του οι πληροφορίες προέρχονται από συναδέλφους, μέλη του προσωπικού, λομπίστες και βοηθούς του Λευκού Οίκου.

Ποιοι είναι οι 21 γερουσιαστές

Σύμφωνα με τον βετεράνο δημοσιογράφο πρόκειται για τους: Rob Portman (Ohio), Lamar Alexander (Tennessee), Ben Sasse (Nebraska), Roy Blunt (Missouri), Susan Collins (Maine), Lisa Murkowski (Alaska), John Cornyn (Texas), John Thune (South Dakota), Mitt Romney (Utah), Mike Braun and Todd Young (Indiana), Tim Scott (South Carolina), Rick Scott and Marco Rubio (Florida), Chuck Grassley (Iowa), Richard Burr (North Carolina), Pat Toomey (Pennsylvania), Martha McSally (Arizona), Jerry Moran and Pat Roberts (Kansas) and Richard Shelby (Alabama).

Μάλιστα στη συγκεκριμένη λίστα περιλαμβάνονται πρόσωπα όπως ο Marco Rubio, ο Mitt Romney, η Lisa Murkowski, ο Pat Toomney και η Susan Collins έχουν αναγνωρίσει και επίσημα τον Τζο Μπαίντεν ως εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ.  

Ο Bernstein μιλώντας την Παρασκευή στο CNN  τόνισε ότι οι περισσότεροι από τους προαναρθέντες γερουσιαστές ήταν χαρούμενοι για την ήττα Τραμπ αλλά και για το γεγονός ότι η Γερουσία παρέμεινε στα χέρια των Ρεπουμπλικάνων.  Πάντως το αν οι Ρεπουμπλικάνοι θα εξακολουθήσουν να ελέγχουν τη Γερουσία θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα των επαναληπτικών εκλογών που θα πραγματοποιηθούν στις 5 Ιανουαρίου στη Τζόρτζια.

Την ίδια ώρα εκπρόσωπος του Rick Scott μιλώντας στο Forbes διέψευσε ότι ο γερουσιαστής έχει εκφράσει δυσαρέσκεια για τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τον ίδιο η λίστα «ήταν ανόητη και δεν αξίζει αληθινής απάντησης. Περιττό να πούμε ότι Bernstein δεν έχει ιδέα για το τι μιλάμε».

Στο μεταξύ ο Bernstein έγραψε στο Twitter ότι «με μερικές εξαιρέσεις»,  η «άνανδρη δημόσια σιωπή των γερουσιαστών βοήθησε να καταστεί δυνατή η πιο οδυνηρή συμπεριφορά του Τραμπ - συμπεριλαμβανομένης της υπονόμευσης και της δυσφήμισης του εκλογικού συστήματος των ΗΠΑ».
Υπενθυμίζεται ότι ο Carl Bernstein είναι ο άνθρωπος που ως δημοσιογράφος της Washington Post, συνεργάστηκε μαζί με τον Bob Woodward στην κάλυψη του σκανδάλου Watergate το 1974. Πρόκειται για το σκάνδαλο που οδήγησε στην παραίτηση τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ Ρίτσαρντ Νίξον.

Με πληροφορίες από τον Guardian


Ειδήσεις σήμερα

Κλιμακωτά και με μάσκες παντού το άνοιγμα των καταστημάτων - Πώς θα λειτουργήσει το «click away»

Η Μέγκαν Μαρκλ αποκαλύπτει ότι απέβαλε - «Ήξερα, ενώ κρατούσα το πρώτο μου παιδί, ότι έχανα το δεύτερο»

Τζο Μπάιντεν στην πρώτη του συνέντευξη: Η προεδρία μου δεν θα είναι μια «τρίτη θητεία Ομπάμα»! 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης