Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης: Με επιτυχία αντιμετωπίστηκε περιστατικό ενδοεγκεφαλικής αιμορραγίας 14χρονης

Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης: Με επιτυχία αντιμετωπίστηκε περιστατικό ενδοεγκεφαλικής αιμορραγίας 14χρονης

Η 14χρονη μεταφέρθηκε στο Διαβαλκανικό από το Ιπποκράτειο, στο πλαίσιο της επικουρικής στήριξης των εφημεριών του ΕΣΥ που αφορούν non Covid-19 περιστατικά - Πώς αντιμετωπίστηκ η συγκεκριμένη περίπτωση

diavalkaniko
Με απόλυτη επιτυχία αντιμετωπίστηκε περιστατικό ενδοεγκεφαλικής αιμορραγίας 14χρονης ασθενούς από τη Μονάδα Εμβολισμών του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης (ΙΔΘ) - στο πλαίσιο της επικουρικής στήριξης των εφημεριών του ΕΣΥ που αφορούν non Covid-19 περιστατικά - η οποία αποτελεί τη μοναδική του είδους της, σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, η 14χρονη διεκομίσθη στο νοσοκομείο από το Γ.Ν.Θ. «Ιπποκράτειο», την Κυριακή 16 Νοεμβρίου, με ενδοεγκεφαλική αιμορραγία λόγω ρήξεως αρτηριοφλεβικής επικοινωνίας εγκεφάλου. Η μικρή ασθενής εισήχθη στη Μονάδα Εμβολισμού του ΙΔΘ και υποβλήθηκε, άμεσα, σε εμβολισμό με ρευστό εμβολικό υλικό ΟΝΥΧ, από τον Δρ. Βασίλη Κατσαρίδη, MD, PhD Νευροχειρουργό, Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης. Ο εμβολισμός ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, με αποτέλεσμα την πλήρη απόφραξη της επικοινωνίας. Μετά το πέρας της επέμβασης, η 14χρονη έλαβε εξιτήριο την ίδια ημέρα, επιστρέφοντας στο «Ιπποκράτειο» σε άριστη γενική και νευρολογική κατάσταση.

Το πρόγραμμα συνεπικουρικών εφημεριών του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης με τα εφημερεύοντα νοσοκομεία του ΕΣΥ, για non Covid-19 περιστατικά συνεχίζεται κανονικά. Την Τρίτη 17 Νοεμβρίου στήριξε την εφημερία του Γ.Ν.Θ. «Παπανικολάου», όπως επίσης και περιστατικά ΜΕΘ από όλη τη Βόρεια Ελλάδα, τα οποία διακομίζονται σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΕΚΑΒ.

Επιπρόσθετα και με στόχο την περαιτέρω στήριξη του ήδη επιβαρυμένου συστήματος, πέραν της νοσηλευτικής πτέρυγας δυναμικότητας 50 κλινών (44 κλίνες νοσηλείας και 6 κλίνες Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, Μ.Ε.Θ.) διέθεσε σε αυτό ακόμη δύο κλίνες Μ.Ε.Θ., φτάνοντας το συνολικό αριθμό διαθέσιμων στο ΕΣΥ, τις οκτώ.

Ειδήσεις σήμερα

Πολιτικός στη Σρι Λάνκα δάγκωσε ωμό ψάρι on camera για να δείξει ότι είναι ασφαλές - Δείτε βίντεο

Σήμερα παρουσιάζει ο Κικίλιας το εθνικό σχέδιο εμβολιασμού για τον κορωνοϊό

Ποιοι αποκλείονται και ποιοι ωφελούνται από την παράταση των επιταγών που λήγουν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης