Σούπερ μάρκετ: Αλλάζει το ωράριο - Τι ώρα θα κλείνουν

Σούπερ μάρκετ: Αλλάζει το ωράριο - Τι ώρα θα κλείνουν

Απαγόρευση κυκλοφορίας για να «μη γίνουμε Μπέργκαμο» - Σταμπουλίδης στον ΘΕΜΑ 104,6: Τι θα γίνει τα Χριστούγεννα - Χονδρέμποροι και σούπερ μάρκετ βρήκαν την ευκαιρία για μπαράζ ανατιμήσεων - Δείτε αναλυτικά πώς θα μετακινούμαστε από Παρασκευή

super-art
Τα σούπερ μάρκετ θα κλείνουν στις 20:30 από τη Δευτέρα και την Κυριακή 15 Νοεμβρίου, δεν θα ανοίξουν, είπε στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης.

Αυτή τη στιγμή η ροή είναι φυσιολογική και υπάρχει επάρκεια, δεν υπάρχει λόγος για να ανοίξουν την Κυριακή, είπε ο κ. Παπαθανάσης και διευκρίνισε πως σήμερα και αύριο θα λειτουργήσουν μέχρι τις 21:00 και το Σάββατο κανονικά μέχρι τις 20:00.

Το μέτρο θα ισχύσει κατά τη διάρκεια του lockdown.

Απαντήσεις για το τι θα ισχύσει με τα νέα μέτρα έδωσε αναλυτικά ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης, γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6. 

Για τα νέα μέτρα και την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 έως τις 5:00 ο κ. Σταμπουλίδης, ξεκαθάρισε ότι οι υπηρεσίες delivery και take away θα λειτουργούν κανονικά μετά τις 9 το βράδυ. Αν κάποιος για παράδειγμα, πάει στην εργασία του μπορεί να πάρει κάτι να φάει. 

Τα σουπερ μαρκετ δεν θα ανοίξουν την Κυριακή και θα κλείνουν στις 20:30. Ο κ. Σταμπουλίδης σημείωσε δε ότι όποιος το επιθυμεί μπορεί να ανοίξει και νωρίτερα μετά τις 5:30 το πρωί.

Κλείσιμο
Για την αγορά των Χριστουγέννων υπογράμμισε, ότι πρέπει να περιμένουμε την καλυτέρευση των δεικτων στην κοινή προσπάθεια αναχαίτισης του ιου στην κοινότητα και τότε θα ληφθούν οι αποφάσεις στο τέλος του Νοεμβρίου. Ωστόσο, υπενθύμισε ότι οι φετινές γιορτές θα είναι διαφορετικές και θα εορταστούν μόνο ανάμεσα στα μέλη που ζουν στο ίδιο σπίτι.

Για την παροχή βοήθειας μετά τις 9 το βράδυ και τη μεγάλη συζήτηση που έχει ανοίξει για αυτό το θέμα, ο κ. Σταμπουλίδης είπε ότι θα απαντηθούν όλα τις επόμενες μέρες από τις αρμόδιες υπηρεσίες.



Αναλυτικά όσα θα ισχύουν για την απαγόρευση της κυκλοφορίας 21:00-5:00

Οι λοιμωξιολόγοι χθες άναψαν το πράσινο φως για την απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ μέχρι και τις 5 το πρωί, αρχής γενομένης από την Παρασκευή, μειώνοντας στις απολύτως αναγκαίες τις μετακινήσεις κατά τις βραδινές ώρες.

Συγκεκριμένα, για το χρονικό αυτό διάστημα θα επιτρέπονται μετακινήσεις:

· Για λόγους υγείας

· Για λόγους μετάβασης – επιστροφής στην εργασία

· Για μικρή βόλτα, κοντινή στην κατοικία, του οικόσιτου ζώου

thessaloniki_maskes_main




Αν κάποιος πολίτης επιθυμεί να μετακινηθεί για έναν από τους παραπάνω -και μόνο- λόγους το διάστημα από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί, πρέπει να στείλει SMS προς το 13033:

· σε περίπτωση μετακίνησης για λόγους υγείας (sms με κωδικό 1)

· σε περίπτωση συνοδείας κατοικίδιου ζώου (sms με κωδικό 6),

· ενώ σε περίπτωση μετάβασης-αποχώρησης από την εργασία πρέπει να φέρει τη βεβαίωση εργαζομένου.

Την τελευταία μπορεί να προμηθευτεί κανείς ηλεκτρονικά από το πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, ενώ υπάρχει διαθέσιμη και στον ιστότοπο forma.gov.gr

«Άρα, μετά τις 9:00 το βράδυ και μέχρι τις 5:00 το πρωί, μετακίνηση μόνο για εργασία, εξαιρετικές περιπτώσεις υγείας (SMS με κωδικό 1) και μικρή βόλτα κατοικιδίου πλησίον της οικίας μας με SMS με κωδικό 6», ξεκαθάρισε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοινώνοντας το νέο πλέγμα μέτρων.

Δείτε όσα είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς 

Νίκος Χαρδαλιάς Aνακοίνωση 11/11


Γυμναστική μέχρι 3

Περαιτέρω διευκρινήσεις παρείχε ο κ. Χαρδαλιάς και αναφορικά με το καθεστώς της σωματικής άσκησης, στον απόηχο του 1 εκατομμυρίου sms που στάλθηκαν την περασμένη Κυριακή, θορυβώντας το κυβερνητικό επιτελείο.

Ειδικότερα, η ατομική άθληση (που επιτρέπεται με sms και τον κωδικό 6) δεν αφορά την άθληση/προπόνηση στο πλαίσιο των αθλητικών σωματείων, αλλά αυστηρά και μόνο στην ατομική άθληση σε συνθέσεις έως 3 άτομα και με ισχυρή σύσταση αυτή να πραγματοποιείται κατά προτίμηση κοντά στην οικία των πολιτών, υπογράμμισε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο ίδιος επανέλαβε πως το κυνήγι και το ψάρεμα δεν επιτρέπονται, καθώς η Επιτροπή των Επιδημιολόγων ομόφωνα απέρριψε το σχετικό αίτημα, βασισμένη τόσο σε επιδημιολογικά αλλά κυρίως σε κριτήρια αποφυγής περιττών μετακινήσεων.

Δείτε βίντεο: Σούπερ μάρκετ: Αλλάζει το ωράριο - Τι ώρα θα κλείνουν
Σούπερ μάρκετ: Αλλάζει το ωράριο - Τι ώρα θα κλείνουν



Ειδήσεις σήμερα: 

Χονδρέμποροι και σούπερ μάρκετ βρήκαν την ευκαιρία για μπαράζ ανατιμήσεων - Δείτε παραδείγματα

Κοντά σε «εικόνες Ιταλίας» η Θεσσαλονίκη - 50 νέες ΜΕΘ και έλεγχοι για να αντέξει το ΕΣΥ

Περίπου 40.000 ενεργά κρούσματα δείχνουν τα λύματα στην Αττική
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης