Webex: Γιατί «έπεσε» το σύστημα για την τηλεκπαίδευση - Προβλήματα για τους μαθητές

Webex: Γιατί «έπεσε» το σύστημα για την τηλεκπαίδευση - Προβλήματα για τους μαθητές

Σοβαρά προβλήματα και σε άλλες χώρες της Ευρώπης - Δεν θα ληφθούν υπόψη οι απουσίες των μαθητών - Τι λέει το υπουργείο Παιδείας

THLEKPAIODEYSH2_2
«Πρεμιέρα» μετ' εμποδίων για χιλιάδες μαθητές γυμνασίου και λυκείου, που παρακολουθούν από σήμερα μαθήματα με τηλεκπαίδευση, λόγω κορωνοιού.

Από το πρωί, αρκετοί μαθητές δεν μπορούσαν να συνδεθούν με την πλατφόρμα για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα, ενώ όσο περνούσε η ώρα, όλο και περισσότεροι μαθητές δεν μπορούσαν να μπουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τους, λόγω προβλήματος της πλατφόρμας Webex.

Προβλήματα σύνδεσης αντιμετώπισαν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Κατά πληροφορίες το πρόβλημα δημιουργήθηκε καθώς «έπεσε» ο server της Cisco στο Λονδίνο, πρόβλημα που αναμένεται να αντιμετωπιστεί μέσα στην ημέρα.

Οι περιοχές που παρουσιάζεται πρόβλημα με το Webex 
CISCO



Από το υπουργείο Παιδείας αναφορικά με τις δυσλειτουργίες του συστήματος Webex, από τη Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης διευκρινίζονται τα ακόλουθα: «Ο πάροχος της πλατφόρμας Webex έχει παράσχει διαβεβαιώσεις ότι εργάζεται για την αποκατάσταση του προβλήματος και έχει δρομολογηθεί η πλήρης επαναλειτουργία του συστήματος. Προφανώς δεν θα ληφθούν υπόψη απουσίες στις περιπτώσεις που παρουσιάστηκε τεχνικό πρόβλημα. Σημειώνεται ότι το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο λειτουργεί κανονικά, όπως και όλες οι πλατφόρμες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων».

Παράλληλα η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη δήλωσε στην τηλεόραση της ΕΡΤ ότι δεν θα προσμετρηθούν οι απουσίες σήμερα για τους μαθητές, καθώς προσπάθησαν αλλά δεν κατάφεραν να μπουν στην ηλεκτρονική τους τάξη.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και το υπουργείο Παιδείας, δίνοντας διευκρινίσεις για τα τεχνικά προβλήματα, αλλά και για τις σημερινές απουσίες στους μαθητές, που δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας:

«Αναφορικά με τις δυσλειτουργίες του συστήματος Webex, από τη Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Ο πάροχος της πλατφόρμας Webex έχει παράσχει διαβεβαιώσεις ότι εργάζεται για την αποκατάσταση του προβλήματος και έχει δρομολογηθεί η πλήρης επαναλειτουργία του συστήματος.

Προφανώς δεν θα ληφθούν υπόψη απουσίες στις περιπτώσεις που παρουσιάστηκε τεχνικό πρόβλημα.

Σημειώνεται ότι το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο λειτουργεί κανονικά, όπως και όλες οι πλατφόρμες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων».

Κλείσιμο
Οι γονείς, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί, εδώ και ημέρες είχαν εκφράσει την ανησυχία τους για το αν θα αντέξει το δίκτυο την ταυτόχρονη χρήση ίντερνετ από χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Ειδήσεις σήμερα: 

Οι τρεις άξονες του σχεδίου της ΕΛ.ΑΣ. για τους ελέγχους

Με 40λεπτη σχολική ώρα ξεκινά η τηλεκπαίδευση - Απουσίες για όσους δεν συμμετέχουν

Δολοφονία στην Αγία Βαρβάρα: Ο 17χρονος τσακωνόταν καθημερινά με την 50χρονη γυναίκα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης