LIVE

Κορωνοϊός

5184777

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε καθώς «έπεσε» ο server της Cisco στο Λονδίνο - Αναμένεται να αντιμετωπιστεί μέσα στην ημέρα - «Δεν θα ληφθούν υπόψη απουσίες στις περιπτώσεις που παρουσιάστηκε τεχνικό πρόβλημα» σημειώνει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του

Με προβλήματα ξεκίνησε η πρώτη ημέρα της τηλεκπαίδευσης σε Γυμνάσια και Λύκεια, καθώς από το πρωί αρκετοί μαθητές δεν μπορούν να συνδεθούν με την πλατφόρμα Webex για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα.

Κατά πληροφορίες το πρόβλημα δημιουργήθηκε καθώς «έπεσε» ο server της Cisco στο Λονδίνο, πρόβλημα που αναμένεται να αντιμετωπιστει μέσα στην ημέρα.

Παράλληλα η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη δήλωσε στην τηλεόραση της ΕΡΤ ότι δεν θα προσμετρηθούν οι απουσίες σήμερα για τους μαθητές, καθώς προσπάθησαν αλλά δεν κατάφεραν να μπουν στην ηλεκτρονική τους τάξη.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και το υπουργείο Παιδείας, δίνοντας διευκρινίσεις για τα τεχνικά προβλήματα, αλλά και για τις σημερινές απουσίες στους μαθητές που δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν. 

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας:

«Αναφορικά με τις δυσλειτουργίες του συστήματος Webex, από τη Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Ο πάροχος της πλατφόρμας Webex έχει παράσχει διαβεβαιώσεις ότι εργάζεται για την αποκατάσταση του προβλήματος και έχει δρομολογηθεί η πλήρης επαναλειτουργία του συστήματος.

Προφανώς δεν θα ληφθούν υπόψη απουσίες στις περιπτώσεις που παρουσιάστηκε τεχνικό πρόβλημα.

Σημειώνεται ότι το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο λειτουργεί κανονικά, όπως και όλες οι πλατφόρμες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων».

Οι γονείς, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί, εδώ και ημέρες είχαν εκφράσει την ανησυχία τους για το αν θα αντέξει το δίκτυο την ταυτόχρονη χρήση ίντερνετ από χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικούς.


gimnasiaΠολλές είναι οι αντιδράσεις στα social media 


Τα διαδικτυακά μαθήματα θα διαρκούν 40 λεπτά, ενώ το πλαίσιο για για την τηλεκπαίδευση έχει οριστεί από το υπουργείο Παιδείας, από τον Σεπτέμβριο, καθώς ανά πάσα στιγμή θα μπορούσε να σταματήσει τα δια ζώσης μαθήματα ένα σχολείο ή κάποια σχολική τάξη.

Από σήμερα στα σχολεία θα πρέπει να πηγαίνουν οι εκπαιδευτικοί που δεν διαθέτουν υπολογιστή στο σπίτι τους για να κάνουν εξ αποστάσεως εκπαίδευση, σύμφωνα με υπουργική απόφαση που αναφέρει τα εξής: «Όλοι οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε σχολική μονάδα που τελεί σε καθεστώς προσωρινής αναστολής ή απαγόρευσης λειτουργίας, ως μέτρο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού COVID-19, υποχρεούνται να παρέχουν εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Εκπαιδευτικοί οι οποίοι δεν διαθέτουν ηλεκτρονικό υπολογιστή, ταμπλέτα ή έξυπνο τηλέφωνο και εξ αυτού του λόγου αδυνατούν να παράσχoυν εξ αποστάσεως εκπαίδευση, υποχρεούνται να προσέρχονται κατά τις ώρες διδασκαλίας τους στις σχολικές μονάδες, όπου υπηρετούν, οι οποίες συνεχίζουν κανονικά την διοικητική τους λειτουργία, προκειμένου να προσφέρουν τις εκπαιδευτικές τους υπηρεσίες κάνοντας χρήση των υποδομών και του εξοπλισμού που διαθέτει η σχολική μονάδα».

Το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα

Η έναρξη των μαθημάτων μέσω σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ορίζεται στις 8:00 για τα Λύκεια και στις 8:30 για τα Γυμνάσια, και η διάρκεια της διδακτικής περιόδου στα 40 λεπτά. Η διαμόρφωση του ωρολογίου προγράμματος θα γίνεται σύμφωνα με τα παρακάτω προγράμματα:

ΩΡΑΡΙΟ ΓΕΛ - ΕΠΑΛ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Ώρα διδασκαλίας 
 • 1η 8:00 8:40

 • 2η 8:50 9:30

 • 3η 9:40 10:20

 • 4η 10:30 11:10

 • 5η 11:20 12:00

 • 6η 12:10 12:50

 • 7η 13:00 13:40


ΩΡΑΡΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Ώρα διδασκαλίας 
 • 1η 8:30 9:10

 • 2η 9:20 10:00

 • 3η 10:10 10:50

 • 4η 11:00 11:40

 • 5η 11:50 12:30

 • 6η 12:40 13:20

 • 7η 13:30 14:10Ειδήσεις σήμερα:

Συνωστισμός σε εκκλησία στη Νέα Σμύρνη - Ο ιερέας καλούσε τους πιστούς να κοινωνήσουν

Αγωγή σε πορνοστάρ για ταινία στο εθνικό πάρκο του Μεξικού (φωτογραφίες)

Δείτε όλα τα γκολ του Σαββατοκύριακου από τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (381)

ΝΙΚΟΣ Π

Το εταιρικό meeting συνεργατών που έχω με την ίδια εταιρεία μου στις 15:30 γίνεται κανονικά χωρίς πρόβλημα.

Μια

1-2 ώρες είχε πεσει το πρωί. Μετα τις 11 εγιναν κανονικα τα μαθήματα. Ημαρτον

Κάτι, κάπου

Που φταίει η κυβέρνηση, ρε παλικάρια των μμε? Μία φταίει η εταιρεία, μία οι νέοι, μία ο πολάκης, μία οι τούρκοι, μία οι ψεκασμένοι, μία οι άνεργοι, μία οι εργαζόμενοι, μία ο ελεγκτής var, μία ο κακός (μας ο) καιρός...

γνωστης

Το χακάρουν αριστοι πιτσιρικάδες για να κάνουν κοπάνα.

Refugee

Τι λετε ρε, που δε θα βάλετε απουσίες στους μαθητές; Τους κάμετε χάρη; Ατομική ευθύνη δεν είπατε; Ξείπατε τώρα; Ο,τι κινείται, λειτουργεί και επηρεαζει την κανονικότητα μας αποτελεί ατομική ευθύνη και ποτέ κρατική. Άλλωστε αυτό το κράτος-παρωδία, ανέλαβε ποτέ την ευθύνη του; Ποτέ. Αν λοιπόν αναλάμβανε την ευθύνη του, θάπρεπε να βάλει απουσίες σε όλους τους μαθητές (δικαιολογημένες η αδικαιολόγητες στο τέλος θα κριθούν) και στέρηση μισθού για τουλάχιστον ενός μήνα σε όλες τις μαριονέτες του υπουργείου Παιδείας. Μόνο που τότε θα επρόκειτο για ένσ κσνονικό κράτος...

είσαι τρολ

Δεν υπάρχουν καν δικαιολογημένες ή αδικαιολόγητες απουσίες εδώ και 2-3 χρόνια...

στα φροντιστήρια

γιατί δεν πέφτει???? αυτό το δημόσιο, μόνο να πληρώνονται κ δουλειά, τα γνωστά, να μην τα γράψω κ αμαρτήσω....

Σας τον προτείνω

Υπάρχει χασαποταβέρνα ο κουλης και είναι... άριστη!

Κεραμεως Αριστη !

Ανέλαβε καμια εταιρεία αλουμινιου παλι ;

Κούλιουμ άριστουμ ο δεύτερουμ

Κόλλησε κορωνοϊό το ίντερνετ μάλλον. Να βγει ένας αρμόδιος ειδικός στα λύματα να μας ενημερώσει αν πρέπει να φοράμε μάσκα μέσα στα ασανσέρ.

ΥΠΕΠΘ

Τις πρωινές ώρες μια χαρά ήταν το server status του webex και τα πανεπιστήμια έκαναν μια χαρά μάθημα. Πιάνεστε από μια δυσλειτουργία που συνέβη από το μεσημέρι και μετά για να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα. Να δούμε τι δικαιολογία θα βρείτε αύριο το πρωί που θα συμβεί ακριβώς το ίδιο πράγμα.

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ

Ένα τσούρμο από άχρηστους, γκαντέμηδες και... πέτσες, ένα μπουλούκι που αυτολανσαρεται ως αριστοι ,έχουν αλώσει τη χώρα. Όσοι τους ψηφίσατε, δίνετε τις μουντζες μόνοι σας στον καθρέπτη. Και με απαλασσετε από τον κόπο να το κάνω εγώ.

πλ

όσοι τους ψηφίσαμε είμαστε ανακουφισμένοι που αυτή την περίοδο δεν υπάρχει Τσίπρας, Δούρου, Παππάς,Πολάκης κτλ τσίρκο. Εάν το πρόβλημα είναι το webex αναλαμβάνουμε την ευθύνη, με μια παράκληση να δουμε συνολικά την ψηφιακή πολιτική και τι έχει γίνει απο τον Μαρτιο συνολικά σε 8 μήνες.

@14:56

Μάλλον δε γνωρίζεις τι ακριβώς σημαίνει "αναλαμβάνουμε την ευθύνη". Επίσης, ο Τσίπρας τι σχέση έχει;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης