Νεαροί Κρητικοί εξαπάτησαν πέντε άτομα σε όλη τη χώρα

Νεαροί Κρητικοί εξαπάτησαν πέντε άτομα σε όλη τη χώρα

Χρησιμοποιούσαν ως δόλωμα αναδρομικά που δήθεν δικαιούνταν τα θύματά τους

scam
Πειστικοί αλλά… απρόσεκτοι ήταν δυο νεαροί Έλληνες που εξαπατούσαν πολίτες από διάφορες περιοχές της χώρας με το πρόσχημα ότι δικαιούνται αναδρομικά από συντάξεις, καθώς ο ένας τους τηλεφωνούσε από το… προσωπικό του κινητό και ο άλλος διέθετε τον δικό του τραπεζικό λογαριασμό για να κατατίθενται τα χρήματα!

Οι δράστες, ένας 19χρονος και ένας 20χρονος που συνελήφθησαν στην Κρήτη από αστυνομικούς του τμήματος Χερσονήσου και της Ασφαλείας Ηρακλείου, δεν ήταν μόνοι στη σπείρα που είχε εξαπατήσει πέντε ανυποψίαστα θύματα από τη Λέσβο, την Αμοργό, τα Γρεβενά, τη Σάμο και την Θεσσαλονίκη και τους είχε αποσπάσει 23.000 ευρώ, ενώ είχε αποπειραθεί να εξαπατήσει άλλους δύο. Άλλοι έξι είναι κάτοχοι των τραπεζικών λογαριασμών που κατατέθηκαν τα χρηματικά ποσά!

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισαν να ξετυλίγουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας στη Λέσβο την περασμένη Τρίτη, όταν υπέβαλε καταγγελία μία 57χρονη με την οποία επικοινώνησαν οι δράστες, της συστήθηκαν ως υπάλληλοι τράπεζας και την έπεισαν ότι η μητέρα της δικαιούται από το ασφαλιστικό της ταμείο 27.000 ευρώ ως αναδρομικά από τη σύνταξή της. Η γυναίκα πείστηκε ότι έπρεπε πρώτα να πληρώσει τον ανάλογο… φόρο και κατέθεσε 7.200 ευρώ σε λογαριασμό που της έδωσαν.

Στην πορεία της έρευνας εντοπίστηκαν οι δικαιούχοι των λογαριασμών όπου κατέληγαν τα χρήματα και αποκαλύφθηκε ότι οι νεαροί είχαν εξαπατήσει και άλλους. Ο 20χρονος και ο 19χρονος συνελήφθησαν στην Κρήτη όπου ζουν μόνιμα και στην κατοχή τους κατασχέθηκαν 945 ευρώ. Ήδη οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των έξι συνεργών τους που ταυτοποιήθηκαν.



Ειδήσεις σήμερα:

Εξομολόγηση-σοκ: Ο ηθοποιός Γκάμπριελ Μπερν περιγράφει πώς κακοποιήθηκε από ιερέα στα 11 του!

Το εύστοχο σκίτσο των βρετανικών Times για το τι περιμένει τον Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο

Δερμιτζάκης (ΘΕΜΑ 104,6): Γιατί δεν πρέπει να πάμε σε λογική «ακορντεόν» για το lockdown
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης