Διώξεις στους συλληφθέντες σε συγκεντρώσεις σε Γαλάτσι και Νέο Ηράκλειο

Διώξεις στους συλληφθέντες σε συγκεντρώσεις σε Γαλάτσι και Νέο Ηράκλειο

Ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη κατά των 13 συλληφθέντων που μετείχαν σε αντιφασιστική συγκέντρωση στο Γαλάτσι – Δίωξη και στους 9 συλληφθέντες κατά τη συγκέντρωση υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο

eisaggelia
Στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό πλημμελήματος σε βάρος των συλληφθέντων κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής συγκέντρωσης στο Γαλάτσι (συνολικά 13 άτομα) αλλά και σε βάρος των εννέα συλληφθέντων κατά τη συγκέντρωση υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, προχώρησαν οι εισαγγελικές αρχές. Μετά την άσκηση των διώξεων όλοι οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς οι δίκες τους αναβλήθηκαν.

Συγκεκριμένα, κατά των 13 συλληφθέντων στην συγκέντρωση στο Γαλάτσι ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για τα οχτώ συνολικά πλημμελήματα, τα οποία είναι: Βία κατά υπαλλήλων, πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης, απείθεια, διατάραξη κοινής ειρήνης, στάση, παράνομη οπλοφορία, άρνηση δακτυλοσκόπησης και παραβίαση μέτρων πρόληψης μετάδοσης ασθενειών.

Μετά την άσκηση της δίωξης οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο αλλά η δίκη τους αναβλήθηκε για τις 13 Νοεμβρίου. Και αυτό διότι στο δικαστήριο δεν είχαν προσέλθει κρίσιμοι μάρτυρες, ενώ οι συνήγοροι υπεράσπισης ανέφεραν ότι κάποιοι εκ των κατηγορουμένων έφεραν τραύματα από τα χθεσινά επεισόδια.

Σε ό,τι αφορά στους εννέα συλληφθέντες κατά τη συγκέντρωση υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο ασκήθηκε δίωξη για απείθεια και παραβίαση μέτρων πρόληψης μετάδοσης ασθενειών. Για την υπόθεση ορίστηκε ρητή δικάσιμος.

Ειδήσεις σήμερα:

Επανέναρξη διαλόγου για το Κυπριακό θα ζητήσει ο Αναστασιάδης από τον Τατάρ

Την ανοσία της αγέλης εφαρμόζει η γερμανική πόλη Τύμπινγκεν

Ο καιρός της εβδομάδας: Συννεφιά και μπόρες με μικρή πτώση της θερμοκρασίας - Όλοι οι χάρτες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης