LIVE

Κορωνοϊός

Βίκυ Σταμάτη: Σε νέες δικαστικές περιπέτειες για το «χρυσό» ασφαλιστήριο της Ελβετίας

stamati-main

Μήνυση σε βάρος της από τον Νίκο Ζήγρα για πλαστογράφηση της υπογραφής του μετά τις βαριές ποινές που τους επέβαλε για την υπόθεση το Τριμελές Εφετείου Κακουργημάτων

Σε νέες δικαστικές περιπέτειες για το αποκαλούμενο και «χρυσό ασφαλιστήριο συμβόλαιο της Ελβετίας» φαίνεται πως μπαίνει το ζεύγος Τσοχατζόπουλου, το οποίο από το 2013 μέχρι σήμερα δεν έχει πάψει να λογοδοτεί στην ελληνική δικαιοσύνη για υποθέσεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος από εξοπλιστικά προγράμματα.

Πριν από λίγα 24ωρα, μάλιστα, ο Ακης Τσοχατζόπουλος, η σύζυγος του Βίκυ Σταμάτη και ο Νίκος Ζήγρας καταδικάστηκαν από Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη εγκληματική δραστηριότητα, αδίκημα που αφορά το επίμαχο ασφαλιστήριο ύψους 500.000 ελβετικών φράγκων.

Τώρα, όμως, στη Βίκυ Σταμάτη αποδίδεται με μήνυση που κατατέθηκε εις βάρος της και το αδίκημα της πλαστογραφίας. Τη μήνυση κατάθεσε ο Νίκος Ζήγρας, εξάδελφος του Ακη Τσοχατζόπουλου και δεξί του χέρι στα χρόνια της παντοδυναμίας του. Επιμένει πως η Βίκυ Σταμάτη πλαστογραφούσε την υπογραφή του ώστε να λαμβάνει εκείνη την ετήσια σύνταξη από το επίμαχο συμβόλαιο ποσού 33.147,60 ελβετικών φράγκων. Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο Ν. Ζήγρας στη μήνυσή του, δικαιούχος της σύνταξης αυτής φαινόταν ο ίδιος!

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, το ασφαλιστήριο είχε συναφθεί στις 16 Δεκεμβρίου του 1998 στην Ελβετία από τον εξάδελφο του Ακη Τσοχατζόπουλου. Σε αυτό εφάπαξ καταβλήθηκαν 500.000 ελβετικά φράγκα. Τα χρήματα όμως αυτά, όπως προκύπτει από τη δικαστική απόφαση που εκδόθηκε, προήλθαν από «δώρα» που είχε πάρει ο Ακης Τσοχατζόπουλος ως υπουργός Εθνικής Αμυνας.

Επειτα από μαραθώνιες δικαστικές έρευνες των ελληνικών αλλά και των ελβετικών δικαστικών αρχών, η όλη υπόθεση κατέληξε στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, το οποίο ομόφωνα έκρινε ενόχους για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη εγκληματική δραστηριότητα κατ’ επάγγελμα και από κοινού τους Τσοχατζόπουλο, Σταμάτη και Ζήγρα. Οι δικαστές επέβαλαν στον καθένα από τους τρεις καταδικασθέντες κάθειρξη έξι ετών και χρηματική ποινή 100.000 ευρώ. Χορήγησαν, δε, αναστέλλουσα δύναμη μέχρι την έφεση, υπό τον όρο της καταβολής εγγυοδοσίας 20.000 ευρώ εντός προθεσμίας 10 ημερών και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Επιπλέον, η έδρα με την απόφασή της απέρριψε το αίτημα της Βίκυς Σταμάτη να της χορηγηθεί το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης και εκτός διαδικασίας, δικηγόρος εκ των συνηγόρων υπεράσπισης του Τσοχατζόπουλου έκανε λόγο για απόφαση που οδηγεί στη φυλακή τον πρώην υπουργό λόγω της αδυναμίας του να καταβάλει τις χρηματικές ποινές που του επιβλήθηκαν. «Σε αυτό τον άνθρωπο χρωστάει η Ελλάδα. Τα υποβρύχια που πήρε στέκονται απέναντι στον Τούρκο τώρα. Ντροπή...» είπε ο συνήγορος για τον Ακη Τσοχατζόπουλο, ο οποίος πρόσφατα εθεάθη στον Αρειο Πάγο εμφανώς καταβεβλημένος και σε αναπηρικό αμαξίδιο. Αδυναμία καταβολής των χρημάτων δήλωσαν και ο Ν. Ζήγρας αλλά και η Βίκυ Σταμάτη, η οποία, όπως ανέφερε ο δικηγόρος της, αδυνατούσε να καταβάλει ακόμη και το παράβολο για τη δίκη.

Η νέα μήνυση του Ζήγρα

Ο εξάδελφος του πρώην υπουργού δίνει πάντως στην όλη υπόθεση και μια άλλη ποινική διάσταση, ζητώντας από τον αρμόδιο εισαγγελέα να ασκήσει ποινική δίωξη στη Βίκυ Σταμάτη για το αδίκημα της πλαστογραφίας. Στη μήνυση που κατέθεσε εναντίον της ο Νίκος Ζήγρας αναφέρει: «Η εμπλοκή μου στη συγκεκριμένη υπόθεση οφείλεται στην ύπαρξη ενός ασφαλιστηρίου ζωής στο οποίο φαίνομαι εγώ ως ασφαλισμένος. Ο σύζυγος της πρώτης μηνυόμενης Απόστολος Αθανάσιος Τσοχατζόπουλος προέβη στη σύναψη του με αριθμό 7.293.138 συμβολαίου ασφάλισης ζωής με την ελβετική ασφαλιστική εταιρία ZurichVersicherungs- GesellshaftAG, στο οποίο ωστόσο ασφαλισμένος φαινόμουν εγώ ο ίδιος.

Ως ημερομηνία έναρξης της ασφάλισης τέθηκε η 10.12.1998, με την καταβολή την 4.12.1998 εφάπαξ του ποσού των 500.000,00 CHF. Με βάση το συμβόλαιο αυτό εγώ δικαιούμουν ως λήπτης της ασφάλισης και για όσο χρονικό διάστημα ζούσα, ήτοι ισοβίως, ετήσια σύνταξη εκ ποσού 33.147,60 CHF, το οποίο καθίστατο ληξιπρόθεσμο την 10η Δεκεμβρίου εκάστου έτους, με πρώτο ληξιπρόθεσμο την 10.12.1999».

Αναφερόμενος στη Βίκυ Σταμάτη ο Νίκος Ζήγρας αναφέρει για εκείνη στη μήνυση του: «Η μηνυόμενη προκειμένου να λαμβάνει αυτή την ετήσια σύνταξη ποσού 33.147,60 CHF, της οποίας δικαιούχος φαινόμουν εγώ, κατήρτιζε κάθε έτος πλαστές δηλώσεις πως βρίσκομαι εν ζωή χρησιμοποιώντας την υπογραφή μου, με τις οποίες βεβαίωνε ότι ο δικαιούχος-ασφαλισμένος-εγώ ο ίδιος βρίσκομαι ακόμα εν ζωή. Μέσω της απομίμησης της υπογραφής μου κατάφερνε επί σειρά ετών να καρπώνεται την ετήσια ασφαλιστική σύνταξη που εξεδιδόταν στο όνομά μου και της οποίας σύμφωνα με το ασφαλιστήριο συμβόλαιο, δικαιούχος ήμουν εγώ και μόνο εγώ!

Τα πλαστά αυτά έγγραφα τα χρησιμοποιούσε η πρώτη μηνυόμενη προκειμένου να αποσπά κάθε χρόνο το ποσό της σύνταξης. Η πλαστότητα δε προκύπτει ανενδοίαστα μέσω της σύγκρισης του γραφικού μου χαρακτήρα και εκείνου που ενσωματώνεται στο κείμενο των εγγράφων, αλλά και από την καταδίκη της ήδη από το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών. Είναι με άλλα λόγια οφθαλμοφανές ότι τα γράμματα δεν ανήκουν στο γραφικό μου χαρακτήρα, αλλά έχει αποδειχθεί πως τα χρήματα κατέληγαν σε προσωπικούς της λογαριασμούς έως και το έτος 2011».

Μάλιστα, ο Ν. Ζήγρας με τη μήνυση του στρέφεται και κατά του δικηγόρου της Βίκυς Σταμάτη εγκαλώντας τον για το αδίκημα της χρήσης πλαστού εγγράφου. Υποστηρίζει πως ο δικηγόρος επικαλέστηκε στο δικαστήριο τα πλαστά έγγραφα ενώ γνώριζε πως αυτά έχουν συνταχθεί παράνομα από την εντολέα του.


Ειδήσεις σήμερα:

Συγκινητικό βίντεο: Η Μυρτώ της Πάρου επιχειρεί να κάνει ιππασία για πρώτη φορά

Τουρκία: Σβήνουν οι ελπίδες να βρεθούν επιζώντες - 62 νεκροί και 940 τραυματίες ο νεότερος απολογισμός

«Σαφάρι» της ΕΛΑΣ για τα μέτρα: 12 συλλήψεις για ανοικτά καταστήματα και 601 πρόστιμα για μετακινήσεις μετά τις 00.30
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (34)

Antonis

Να σαπίσει στη φυλακή η καριολα!!!

Το

Παλιό το ΠΑΣΟΚ το ορθόδοξο! Μεγάλες δόξες!

ΟΝΝΕΔίτης

Hρέμησε βρε γίδι... στο δημοκρατικό τόξο ανήκουν και αυτοί! Ή μήπως ξέχασες ότι το 2012-15 συγκυβερνήσαμε με Σαμαρά πρωθυπουργό και Βενιζέλο αντιπρόεδρο της κυβερνήσεώς μας!

τίμιος..

Δεν είναι τίποτα... Ας κάνουν συμφωνία να εμφανίσουν τα 250 εκατομμύρια, ας κρατήσουν 50.000 χαριστικά και τα υπόλοιπα στο κράτος.. Και θα ξανασχοληθει κάνεις πια μαζί τους.. Αλλά είναι απληστοι και ούτε αυτό δεν κάνουν...

Ιντερνετ

Πολλοι απο δω μεσα -μαζι κ γω - τους λυπομαστε και λεμε "φτανει πια, εχουν υποστει μεγαλη ψυχολογικη φθορα κλπ.". Αυτοι ομως θα το ελεγαν αν δεν τους ειχαν τσακωσει; θα ελεγαν δλδ "φτανει πια, τοσα πολλα εχουμε φαει"; Νομιζω οχι. Ακομα θα παραγγελνανε κουρτινες και κροσια των 5000 ευρω. Γιατι τους λυπομαστε λοιπον.

κρίμα...

λυπάμαι όποιον τους λυπάται..

Αλεξης

Πως ειναι έτσι? πλαστικές,προσθετικές η ματαιοδοξία βρήκε την έκφρασή της

τρομπ

απο τσι τσι καλα παει η gilf

Χωρα Βοθρος

Επειδη εβαλε τα κλαματα, την αποφυλακισανε...και μετα αναρωτιομαστε γιατι οι τουρκαλαδες θα καταλάβουν το μισο αιγαιο....

Ο.Ε

Μουσίτσας το ανάγνωσμα. Λέρα τού κερατά η τεθλιμμένη μαντάμ και φαίνεται από 1000 μέτρα μακριά η Σατανοφάτσα της...

Προχωρημένη μορφή ξεπλύματος

Ελβετικό ασφαλιστικό συμβόλαιο με αρχική κατάθεση ενός τεράστιου ποσού.... Αρκετά προχωρημένη μορφή ξεπλύματος μαύρου χρήματος για τα δεδομένα της τότε εποχής, αφού το πόσον ήταν ουσιαστικό εγγεγραμμένο ως υποχρέωση της ασφαλιστικής εταιρείας, και όχι της τράπεζας. Η υποχρέωση της τράπεζας ήταν μόνο προς την ασφαλιστική εταιρεία και υποχρέωση μόνο της ασφαλιστικής εταιρείας προς τον ιδιώτη καταθέτη.

Φαίη

32.000 ευρώ το χρόνο σύνταξη....Και τα έπαιρνε και τα παίρνει - και το παίζει ότι δεν έχει να φάει. Για να μη συζητήσουμε για τα δις (δραχμών) που έφαγε και αυτή και ο άντρας της, που έχουν και το θράσος να λένε οι δικηγόροι του ότι πρέπει να του είμαστε ευγνώμονες. Να του δώσουμε και βραβείο που δεν αγοράζανε ούτε τυρόπιτες στο υπουργείο επί εποχής του χωρίς να παίρνει μίζα, ε??? Ξεφτιλισμένοι....Βουτηγμένοι μέσα στη μίζα, τη πλαστογραφία, την παρανομία - και μόλις τους πιάσανε αρχίσανε τα κλάματα - όχι εγώ, δεν πήρα, δεν καταλάβατε, άλλος ήταν κλπκλπκλπ. Την αρχιβλάχα που έβγαινε στην πατρ ιωακείμ και είχε τη συμπεριφορά της μαρίας αντουανέτας θα πρέπει να λυπηθούμε ε??? Που έφαγε από μόνη της όσα δεν θα θα βγάλουν (δουλεύοντας) 100000 έλληνες σε όλη τους τη ζωή??

Αντπασοκος

Κλεφτοπασοκοι πόσα χρόνια ακόμα θα ταλαιπωρείτε την Ελλάδα.Μας καταστρέψατε κλεφτρονια

Μας σώζουν 46 χρόνια αλλά η σούμα έβγαλε 400 δις χρέος & 3 μύρια παράτυπους

Ναι, μόνο το ΠΑΣΟΚ μας κατέστρεψε...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης