Έξι χρόνια με αναστολή και χρηματικές ποινές σε Τσοχατζόπουλο, Βίκυ Σταμάτη και Ζήγρα

Έξι χρόνια με αναστολή και χρηματικές ποινές σε Τσοχατζόπουλο, Βίκυ Σταμάτη και Ζήγρα

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, η σύζυγός του και ο εξάδελφός του Νίκος Ζήγρας καταδικάστηκαν για το ασφαλιστήριο συμβόλαιο στην Ελβετία - «Τους στέλνουν με μαθηματική ακρίβεια στη φυλακή. Έναν άνθρωπο που του χρωστάει η Ελλάδα» λέει η υπεράσπιση του κ. Τσοχατζόπουλου

tsoxatzopoulos_karotsaki
Στην καταδίκη του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, της συζύγου του Βίκυς Σταμάτη καθώς και του εξαδέλφου του Νίκου Ζήγρα, προχώρησε με απόφασή του το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.

Τόσο το ζεύγος Τσοχατζόπουλου όσο και ο Νίκος Ζήγρας κάθισαν στο εδώλιο για την υπόθεση που αφορά σε ασφαλιστήριο συμβόλαιο που συνάφθηκε στις 16 Δεκεμβρίου 1998 στην Ελβετία. Σύμφωνα με τη δικογραφία το συμβόλαιο συνάφθηκε από το Νίκο Ζήγρα και σε αυτό εφάπαξ καταβλήθηκαν 500.000 ελβετικά φράγκα. Κατά την κατηγορία, όμως, τα χρήματα αυτά προήλθαν από παράνομα «δώρα» στον πρώην υπουργό. Τα χρήματα που προήλθαν από το ασφαλιστήριο κατέληξαν σε λογαριασμούς στην Ελβετία των Ζήγρα και Σταμάτη.

Ομόφωνα ένοχοι για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος

Το δικαστήριο που εξέτασε τη συγκεκριμένη υπόθεση έκρινε ομόφωνα ένοχους τους τρεις κατηγορούμενους για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ´ επάγγελμα από κοινού. Οι δικαστές επέβαλλαν στον καθένα κάθειρξη έξι ετών και 100.000 ευρώ χρηματική ποινή.

Ακόμη, το δικαστήριο αποφάσισε οι εφέσεις των καταδικασθέντων να έχουν αναστέλλουσα δύναμη με τον όρο της καταβολής εγγυοδοσίας 20.000 ευρώ εντός προθεσμίας 10 ημερών και της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.

Επιπλέον, η έδρα με την απόφασή της απέρριψε το αίτημα της Βίκυς Σταμάτη να της χορηγηθεί το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. Αντίθετα, οι Ν. Ζήγρας και Άκης Τσοχατζόπουλος δεν αιτήθηκαν ελαφρυντικών περιστάσεων.

Τι απαντά η πλευρά του Άκη Τσοχατζόπουλου

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης και εκτός διαδικασίας η υπεράσπιση του Άκη Τσοχατζόπουλου είπε: «Τους στέλνουν με μαθηματική ακρίβεια στη φυλακή. Έναν άνθρωπο που του χρωστάει η Ελλάδα. Τα υποβρύχια που πήρε στέκονται απέναντι στον Τούρκο τώρα. Ντροπή…».

Κλείσιμο
«Είναι αδύνατον να καταβάλουν αυτό το ποσό. Αδυνατούσε να καταβάλει παράβολο. Είναι εδώ, με τον άνδρα της, τον ετοιμοθάνατο και το παιδί της…» τόνισε ο δικηγόρος της Βίκυς Σταμάτη. «Δεν του επαρκεί η σύνταξη του έτσι κι αλλιώς. Δεν υπάρχει περίπτωση να βρει αυτά τα λεφτά. Είναι 84 ετών» επισήμανε ο δικηγόρος του Νίκου Ζήγρα.

Ειδήσεις σήμερα:

Απίστευτο ατύχημα με πουλί για Αυστραλό δημοσιογράφο σε live μετάδοση - Δείτε βίντεο

Frontex: Δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο

Αγωνία για την πανδημία: Και 56χρονος μεταξύ των νεκρών - Ρεκόρ νοσηλευομένων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης