Λαζανάς (ΘΕΜΑ 104.6): Να βρούμε λύση με τα μέσα μεταφοράς, όχι να μαλώνουμε τον κόσμο

Λαζανάς (ΘΕΜΑ 104.6): Να βρούμε λύση με τα μέσα μεταφοράς, όχι να μαλώνουμε τον κόσμο

«Ίσως χρειαστεί να βρεθούν τουριστικά λεωφορεία ή ακόμα και στρατιωτικά για κάποιες ώρες, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα», είπε ο παθολόγος 

mesa_metaforas
Την άποψη ότι πρέπει να βρεθούν λύσεις με τα δημόσιες συγκοινωνίες, ώστε να μην στριμώχνεται ο κόσμος, εξέφρασε ο παθολόγος Μάριος Λαζανάς, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104.6. «Φορούν μεν τη μάσκα, είναι ο ένας πάνω στον άλλο» σημείωσε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι ίσως χρειαστεί να βρεθούν τουριστικά λεωφορεία ή ακόμα και στρατιωτικά για κάποιες ώρες, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. «Κάτι πρέπει να γίνει, δεν μπορεί να μαλώνουμε τον κόσμο, πρέπει και να τον διευκολύνουμε» σημείωσε.

Όσον αφορά στα μέτρα που συζητά η επιτροπή επιστημόνων για να προτείνει στην κυβέρνηση είπε ότι το λοκντάουν είναι πάντα στο τραπέζι, αλλά υπάρχει σκεπτικισμός διότι έχει και αρνητικές συνέπειες, είτε στην οικονομία, είτε στην ψυχολογία. «Θέλει προσοχή», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «ναι, να προφυλαχθεί η υγεία, αλλά να μην πεινάσει κι ο κόσμος». Σύμφωνα με τον κ. Λαζανά ένα γενικευμένο λοκντάουν θα καθυστερήσει, αν και θα ληφθούν μέτρα που είναι κοντά σε λοκντάουν.

Ο κ. Λαζανάς σημείωσε ότι συζητείται ιδιαίτερη η καθολική χρήση μάσκας σε όλα τα επίπεδα, ο περιορισμός των μετακινήσεων μεταξύ των νομών και η λήψη μέτρων για την εστίαση.




Ειδήσεις σήμερα:

Οικογενειακή τραγωδία στη Δράμα: Γιος σκότωσε τη μητέρα του μετά από έντονο διαπληκτισμό

Αντετοκούνμπο: Ψάχνει ηθοποιό που θα τον υποδυθεί στην ταινία του

Δείτε βίντεο: Επεισόδια σε διαδήλωση στην Κύπρο για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού και το 5G!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης