Παρά τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊόπλήθος πιστών συρρέει από το πρωί της Δευτέρας στον Ιερό Ναό Αγ. Δημητρίου, ανήμερα της εορτής του πολιούχου της Θεσσαλονίκης.
Η επίσημη Δοξολογία είναι προγραμματισμένη για τη 1 το μεσημέρι και θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών με περιορισμένο αριθμό ατόμων, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας,Κατερίνας Σακελλαροπούλου.
Η παρουσία της αστυνομίας είναι έντονη, καθώς καταβάλλονται προσπάθειες για την πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.
Λίγο νωρίτερα, μάλιστα, χρειάστηκε να παρέμβει η αστυνομία, για να διασφαλίσει την τήρηση των μέτρων από τους πιστούς, καθώς είχαν δημιουργήσει ουρά χωρίς να τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις. Οι πιστοί, από την πλευρά τους, διαμαρτύρονταν έντονα καθώς δεν τους άφηναν να πλησιάσουν στο εσωτερικό της εκκλησίας.
Δείτε βίντεο:
Κλείσιμο
Στο προαύλιο του Ιερού Ναού έχουν τοποθετηθεί καρέκλες τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις, ενώ στον εξωτερικό χώρο βρίσκονται κεριά και λαμπάδες.
Όλοι οι πιστοί φορούν μάσκες, ενώ αστυνομικοί κάνουν συστάσεις για την αποφυγή συνωστισμού.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.