Κορωνοϊός - Παγώνη: «Ο αριθμός των κρουσμάτων είναι πολύ μεγαλύτερος»

Κορωνοϊός - Παγώνη: «Ο αριθμός των κρουσμάτων είναι πολύ μεγαλύτερος»

«Στα κλαμπ με συνωστισμό ένας ασυμπτωματικός μπορεί να κολλήσει άλλους 100» τόνισε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς

maskes
«Ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού είναι πολύ μεγαλύτερος από την πραγματικότητα» τόνισε μεταξύ άλλων η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως η ίδια εξήγησε «αν θέλαμε να πούμε πόσοι νοσούν στην Ελλάδα θα έπρεπε να κάνουμε τεστ σε όλον τον ελληνικό πληθυσμό».

Παράλληλα η κ. Παγώνη επεσήμανε πως «αν δεν εφαρμοστούν τα μέτρα θα ξεπεράσουμε τα 1.000 κρούσματα ενώ δεν θα μπορέσουν να διαχειριστούν 2.000 κρούσματα την ημέρα στα νοσοκομεία».

Η ίδια εξέφρασε την ανησυχία της για τον αυξημένο αριθμό θανάτων και τόνισε ότι η μάσκα είναι το πιο βασικό, ενώ αναφερόμενη στα τοπικά lockdown δήλωσε πως έπρεπε να γίνουν για να ελέχθη η κατάσταση και να περιοριστεί η διασπορά προς στις άλλες πόλεις.

Σχετικά με τις εικόνες συνωστισμού σε νυχτερινά μαγαζιά υπογράμμισε πως στα κλαμπ με συνωστισμό ένας ασυμπτωματικός μπορεί να κολλήσει άλλους 100.

Ειδήσεις σήμερα: 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης