Παναγιωτόπουλος στο ΝΑΤΟ: Η Τουρκία υπονομεύει τη συνοχή και την ενότητα της Συμμαχίας

Παναγιωτόπουλος στο ΝΑΤΟ: Η Τουρκία υπονομεύει τη συνοχή και την ενότητα της Συμμαχίας

Με τις προκλήσεις της στην ανατολική Μεσόγειο υπονομεύει και τη διαδικασία του μηχανισμού αποκλιμάκωσης στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ ανέφερε ο ο ΥΠΑΜ στη σύνοδο των υπουργών 

5161716
Ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος συμμετείχε στην τακτική φθινοπωρινή Σύνοδο των υπουργών 'Αμυνας του ΝΑΤΟ, που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, χθες 22 και σήμερα 23 Οκτωβρίου.

Όπως ανακοινώθηκε, κατά τις εργασίες της Συνόδου συζητήθηκαν οι μείζονες προκλήσεις και η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε τον πλήρη σεβασμό της Ελλάδος στον θεμελιώδη κανόνα της Συνθήκης του ΝΑΤΟ και της Χάρτας των Ηνωμένων Εθνών για την ειρηνική επίλυση οποιασδήποτε διαφοράς, με βάση το Διεθνές Δίκαιο.

Όπως είπε, πρόκειται για πάγια θέση της χώρας μας σε αντιδιαστολή με μονομερείς και προκλητικές ενέργειες εκ μέρους της Τουρκίας, όπως οι πλόες ερευνητικού σκάφους και πολεμικών πλοίων εντός περιοχής ελληνικής υφαλοκρηπίδας, καθώς και με την επέκταση της παράνομης NAVTEX ως τις 27 Οκτωβρίου.

Οι ενέργειες αυτές, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας, αναδεικνύουν αναξιοπιστία προθέσεων εκ μέρους της Τουρκίας για διάλογο, υπονομεύουν τη διαδικασία του μηχανισμού αποκλιμάκωσης στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και θίγουν τη συνοχή και την ενότητα της Συμμαχίας.

Επιπλέον, ο Ν. Παναγιωτόπουλος επισήμανε ότι όσο η Τουρκία συνεχίζει τις προκλητικές της ενέργειες -τις οποίες η Ελλάδα αντιμετωπίζει με ψυχραιμία, καθώς και με πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα και αποφασιστικότητα- δεν πρόκειται να υπάρξουν συζητήσεις.

Κλείσιμο
Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του NATO Γιενς Στόλτενμπεργκ πρότεινε αμοιβαία αναστολή δραστηριότητος στρατιωτικών ασκήσεων σε περίοδο εορτών και προέτρεψε την Τουρκία να αποφύγει τη συνέχιση των σεισμικών ερευνών και να επιλύσει οποιαδήποτε διαφορά βάσει του Διεθνούς Δικαίου.


Ειδήσεις σήμερα:

Mαρία Μπακάλοβα: Ποια είναι η 24χρονη Βουλγάρα που εξέθεσε τον Ρούντι Τζουλιάνι

Europa League: Σπουδαία ματς και εκπλήξεις - Δείτε όλα τα γκολ της πρεμιέρας

Euroleague, Παναθηναϊκός-Φενέρμπαχτσε 82-68: Με ηγέτη Νέντοβιτς «έπνιξε» τους Τούρκους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης