Στο Φανάρι ο πρόεδρος της Ουκρανίας

Ο Ουκρανός πρόεδρος βρέθηκε στο Φανάρι, όπου συναντήθηκε και με τον Οικουμενικό Πατριάρχη – Τον συνόδευε η σύζυγός του και πολυμελές κλιμάκιο 

oukranos_vartholomaios
Το Φανάρι επισκέφθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelenskyy. Ο κ.Zelenskyy, ο οποίος συνοδευόταν από την συζυγό του Olena Zelenska και πολυμελές κλιμάκιο από στελέχη της Προεδρίας και της Ουκρανικής κυβέρνησης, τον Πρέσβη της Ουκρανίας στην Άγκυρα κ. Andrii Sybiha και τον Γενικό Πρόξενο της χώρας στην Πόλη, κ.Oleksandr Gaman επισκέφθηκε τον Πατριαρχικό Ναό, όπου τελέστηκε δοξολογία, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Γαλλίας κ. Εμμανουήλ.

Στη συνέχεια, μαζί με τους του συνεργάτες του συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη παρουσία των μητροπολιτών Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνα, Γαλλίας κ. Εμμανουήλ και Σηλυβρίας κ. Μαξίμου, του εψηφισμένου Επισκόπου Κομάνων κ. Μιχαήλ, Εξάρχου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Κίεβο, και του Μ. Πρωτοσυγκέλλου κ. Ανδρέα.

«Αισθανόμεθα ότι μας φέρνετε τα αισθήματα αγάπης, σεβασμού και αφοσιώσεως ολοκλήρου του Ουκρανικού λαού προς την Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως, από την οποία πήρατε τα φώτα του Χριστιανισμού και η οποία πάντοτε σας περιβάλλει με μητρική στοργή και με την διαρκή προσευχή της», είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης και πρόσθεσε, «εκδήλωσις αυτών των αισθημάτων της Μητέρας Εκκλησίας ήταν και η χορήγησις του Αυτοκεφάλου στην Εκκλησία της Ουκρανίας, την οποία βλέπουμε ότι προοδεύει, ανθίζει, και καμαρώνουμε. Παρακολουθούμε την πορεία και τα έργα του αδελφού Μακαριωτάτου Μητροπολίτου Επιφανίου και ευχαριστούμε τον Θεό διότι έγινε η καλύτερη εκλογή και είναι ένας άξιος ηγέτης της Εκκλησίας σας». Αμέσως μετά, στην Αίθουσα του Ακροάσεων του Ευγενιδείου Μεγάρου, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος καλωσόρισε και ευλόγησε τα μέλη της συνοδείας του Προέδρου της Ουκρανίας.

Ο κ. Βαρθολομαίος εξέφρασε για άλλη μία φορά την χαρά και την ικανοποίησή του για την διαρκή πρόοδο, σταθερότητα, ειρήνη και ευημερία που υπάρχει στην Ουκρανία και αναφέρθηκε στην επέτειο των τριάντα χρόνων από την ανεξαρτησία της χώρας, που συμπληρώνονται το 2021, και σημείωσε ότι σε αυτά τα τριάντα χρόνια η Ουκρανία πέρασε από πολλές δυσκολίες που ήταν συνέπεια του προηγούμενου καθεστώτος και των παρελθόντων ετών. «Εύχομαι να εορτάσετε αυτήν την τριακοστή επέτειο μέσα στο 2021 με ενθουσιασμό, με χαρά, με μεγάλη ευτυχία, όλο το Ουκρανικό έθνος», είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Φωτό: Νίκος Μαγγίνας Οικ. Πατριαρχείο

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Αρνητικό ρεκόρ με 508 νέα κρούσματα, τα 227 στην Αττική - Δείτε live την ενημέρωση

Χαρδαλιάς: Σε εξαιρετικά επικίνδυνη φάση της πανδημίας και τα Ιωάννινα

Βρετανία: Ο Μπόρις Τζόνσον επαναφέρει την απαγόρευση σεξ σε ζευγάρια που δεν μένουν μαζί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης