LIVE

Κορωνοϊός

Εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή: Η ώρα της απόφασης για τις αναστολές

xa-vouli-arthro

Με καταθέσεις μαρτύρων θα προσπαθήσουν από τις 10 το πρωί να αποφύγουν τη φυλάκιση οι επτά πρώην βουλευτές που καταδικάστηκαν για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης - Δείτε τις ποινές που ανακοίνωσε η πρόεδρος του δικαστηρίου

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου που δικάζει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής επί του κρίσιμου ζητημάτων των αναστολών στην εκτέλεση των ποινών που επιβλήθηκαν σε όσους κρίθηκαν ένοχοι για την εγκληματική οργάνωση.

Από την απόφαση που θα λάβει για το ζήτημα αυτό το δικαστήριο, θα εξαρτηθεί και αν οι καταδικασθέντες θα οδηγηθούν ή όχι στο φυλακή μετά τις ποινές που τους επιβλήθηκαν χθες ή θα αφεθούν ελεύθεροι με η χωρίς όρους, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Χθες, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, αφού ανακοίνωσε την τελική απόφασή του για τις ποινές, άρχισε να εξετάζει το θέμα των αναστολών. Ήδη, στο δικαστήριο κατέθεσε ο πρώτος μάρτυρας υπέρ του καταδικασθέντα σε 9 έτη κάθειρξη και 2 μήνες Ιωάννη Άγγου (υπόθεση ανθρωποκτονίας Παύλου Φύσσα), ο οποίος υποστήριξε το αίτημα περί αναστολής που υπέβαλλαν νωρίτερα οι συνήγοροι του καταδικασθέντα.

Μάλιστα οι καταθέσεις μαρτύρων υπέρ καταδικασθέντων που ζητούν αναστολή στην εκτέλεση της ποινής τους αναμένεται να συνεχιστούν και σήμερα. Στη συνέχεια και αφού ολοκληρωθούν οι καταθέσεις των μαρτύρων, το λόγο θα λάβει η εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου για αναπτύξει την πρότασή της επί του ζητήματος της αναστολής. Ακολούθως θα αγορεύσουν οι συνήγοροι υπεράσπισης και το δικαστήριο θα αποσυρθεί σε διάσκεψη για να λάβει την απόφασή του. Η διαδικασία αναμένεται να είναι μακρά και κάποιοι δεν αποκλείουν ακόμη και το ενδεχόμενο η τελική απόφαση των δικαστών για το θέμα των αναστολών στις ποινές να ανακοινωθεί την Παρασκευή.

Σε περίπτωση, πάντως, που το δικαστήριο αποφασίσει να στείλει με την απόφασή του κάποιους από τους καταδικασθέντες στη φυλακή (δεν χορηγήσει δηλαδή αναστολή στην εκτέλεση της ποινής τους), τότε εφόσον τα πρόσωπα αυτά δεν βρίσκονται στο ακροατήριο ή δεν εμφανιστούν αυτοβούλως στις αρχές θα τα αναζητήσει η αστυνομία.

Η διαδικασία προβλέπει ότι οι αστυνομικοί με την αντίγραφο της απόφαση που μπορεί να εκδώσει το δικαστήριο περί μη αναστολών στις ποινές, θα αναζητήσουν τους καταδικασθέντες για να τους οδηγηθούν στην φυλακή. Μάλιστα, κάποιοι εκτιμούν σύμφωνα και με τις ποινές που επιβλήθηκαν χθες από το δικαστήριο ότι εφόσον δεν δοθούν αναστολές ο μέσος χρόνος παραμονής στη φυλακή των καταδικασθέντων θα είναι τα 4 με 5 έτη, με εξαίρεση βεβαίως τον Γιώργο Ρουπακιά στο οποίο έχει επιβληθεί ισόβια κάθειρξη και επιπλέον 14 έτη κάθειρξη.

Οι ποινές

Αναλυτικά, χθες το δικαστήριο επέβαλλε σε όσους καταδικάσθηκαν για το αδίκημα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, δηλαδή πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής και τον Ν. Μιχαλολιάκο τις εξής ποινές: Νικ. Μιχαλολιάκος 13 έτη κάθειρξη και 6 μήνες, Ιωάννης Λαγός 13 έτη κάθειρξη και 8 μήνες, Ηλίας Κασιδιάρης 13 έτη κάθειρξη και 6 μήνες, Γιώργος Γερμενής 13 έτη κάθειρξη και 6 μήνες, Χρήστος Παππάς 13 έτη κάθειρξη και 3 μήνες, Ηλίας Παναγιώταρος 13 έτη κάθειρξη και Αρτέμης Ματθαιόπουλος 10 έτη κάθειρξη.

Ακόμη στους πρώην βουλευτές για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση χωρίς ελαφρυντικό επιβλήθηκαν οι εξής ποινές: Παναγιώτης Ηλιόπουλος 7 έτη, Νίκος Κούζηλος 7 έτη, Ελένη Ζαρούλια 6 έτη, Πολύβιος Ζησιμόπουλος 6 έτη, Αντώνης Γρέγος 6 έτη, Δημήτρης Κουκούτσης 6 έτη, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης 6 έτη.

Στους πρώην βουλευτές για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με ελαφρυντικό, επιβλήθηκαν οι εξής ποινές: Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος 5 έτη κάθειρξη, Μιχάλης Αρβανίτης 5 έτη κάθειρξη, Ευστάθιος Μπούκουρας 5 έτη κάθειρξη και 6 μήνες, Νίκος Μίχος 6 έτη κάθειρξη.

Για την ανθρωποκτονία Φύσσα οι ποινές που επιβλήθηκαν έχουν ως εξής:

Γιώργος Ρουπακιάς

Ισόβια και 14 έτη

Ιωάννης Άγγος:

9 έτη κάθειρξη και 2 μήνες

Αναδιώτης Αναστάσιος:

7 έτη

Δήμου Γιώργος:

7 έτη

Καζαντζόγλου Ιω.

10 έτη κάθειρξη και 2 μήνες

Καλαρίτης Ελπιδοφόρος

9 έτη κάθειρξη

Κομιανός Ιω.

9 έτη κάθειρξη

Κορκοβίλης Κων.

9 έτη κάθειρξη

Μιχάλαρος Αν.

9 έτη κάθειρξης και 2 μήνες

Πατέλης Γιώργος, Πυρηνάρχης Νίκαιας

10 έτη κάθειρξη και 2 μήνες

Σαντοριναίος Στ.

Για παράνομη Οπλοφορία 2 χρόνια και χρηματική ποινή 2000 ευρώ αναστολή επι τριετία

Σκάλκος Γ.

7 έτη κάθειρξη

Σταμπέλος Γ.

9 έτη κάθειρξη

Τσακανίκας Γ.

6 έτη

Τσαλίκης Λέων

9 έτη κάθειρξης

Τσόρβας Αθ.

9 έτη κάθειρξης

Τσόρβας Νικ.

9 έτη κάθειρξης

Χρυσαφίτης Αρ.

7 έτη κάθειρξης

Για την επίθεση σε βάρος των Αιγυπτίων αλιεργατών έχουν ως εξής:

Αγριογιάννης Δημ.

7 έτη κάθειρξης

Ευγενικός Μάρκος

7 έτη κάθειρξης

Θωμάς Μαρίας

7 έτη κάθειρξης

Κων. Παπαδόπουλος

7 έτη κάθειρξης

Ανταστ. Πανταζής

Πυρηνάρχης περάματος

10 έτη και 24 μήνες

Για την επίθεση σε βάρος των αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ, οι ποινές που επιβλήθηκαν είναι:

Κυριάκος Αντωνακόπουλος

3 έτη κάθειρξης και 6 μήνες και μετατροπή σε χρηματική προς 5 ευρώ ημερησίως

Καστρινός Ιω.

3 έτη κάθειρξης και 6 μήνες και μετατροπή σε χρηματική προς 5 ευρώ Ημερησίως

Αντώνης Χατζηδάκης

6 έτη και μετατροπή σε χρηματική προς 5 ευρώ Ημερησίως

Για τους κατηγορούμενους μόνο για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, οι ποινές που επιβλήθηκαν είναι:

Νικ. Αποστόλου

7 έτη κάθειρξη

Αριστ. Δασκαλάκης

5 χρόνια κάθειρξη

Λιακοπουλος Διον.

6 έτη κάθειρξη

Μπαρέκας Θωμάς

6 έτη κάθειρξης και 2 μήνες

Νικ. Παπαβασιλείου

6 έτη

Βενετία Πόπορη

7 έτη κάθειρξη και 4 μήνες

Βασ. Σιατούνης

6 ετη κάθειρξη

Χρ. Στεργιοπουλος

6 ετη κάθειρξη

Αθ. Στράτος

6 χρόνια κάθειρξη

Γ. Τσακανίκας

6 έτη κάθειρξη

Τέλος, ποινές με αναστολή επιβλήθηκαν σε τέσσερις καταδικασθέντες ανάμεσά τους και η σύζυγος Ρουπακιά, Μαργαρίτα Μικελάτου, στην οποία επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δυο ετών με τριετή αναστολή. Ακόμη ποινές με αναστολή στους: Θεοδ. Στέφα 17 μήνες με τριετή αναστολή, Θεώνη Σκαρπελη 1 έτος φυλάκιση και 1.000 ευρώ με τριετή αναστολή και Αναστάσιο Χίλιο 2 έτη και 2.000 χρηματική ποινή μετατροπή προς 5 ευρώ ημερησίως.

Ειδήσεις σήμερα

Συγκέντρωση με πανό και συνθήματα έξω από το σπίτι του καθηγητή που μαχαίρωσε τον σκύλο

Γιάνης Βαρουφάκης: Η Βουλή απέρριψε το αίτημα άρσης ασυλίας του για το επεισόδιο στην Αίγινα

Συνταγή: Όλα τα μυστικά για να φτιάξετε τη «θεϊκή» μπουγάτσα!
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (30)

Αλληλούια

Τώρα ξαφνικά πάλι όλα τα Ελληνάκια θα γίνουν "δημοκράτες". Όπως και με τη χούντα, 7 χρόνια δεν κουνιόταν φύλλο, γατάκια όλοι, και μετά την μεταπολίτευση να οι λαοθάλασσες ΠΑΣΟΚ και σοσιαλισμός και όλοι δημοκράτες. Κούνια που μας κούναγε. Υπάρχει ένα ποίημα που λέγεται "Φοβάμαι" ... αυτούς που επί χούντας με έδειχναν με το δάχτυλο και τώρα πηγαίνουν στα μπουζούκια και τα σπάνε με Φαραντούρη.

Αλλη

Μια μερα κλαψας Ναζιστων στα σχολια Ξυδακι μαζι με τον καφε

Αλλη

Μια μερα κλαψας Ναζιστων στα σχολια Ξυδακι μαζι με τον καφε

Zagklos

Η ιστορία, δεν έχει επίλογο! Το τέλος της Χρυσής Αυγής ήταν προδιαγραμμένο και αναπόφευκτο. Έχασαν την μάχη, αλλά κέρδισαν τον πόλεμο κέρδισαν την συμπάθεια των Ελλήνων! Ενα νέο Εθνικιστικό κόμμα θα γεννηθεί σε λίγο, το θέλει η Ελλάδα, το θέλει η ιστορία, αλλιώς θα χαθουμε σαν Έθνος μέσα στους άπλυτους λαθροεισβολείς που προωθεί όλο το τόξο.

Ζαgκle

Ρε ξεβρακωτε, δεν ρουφας το αυγό σου που μου εξυμνείς τους εγκληματίες! Χαμένο!

wtf

Εδω οι Τουρκοι αλωνιζουν, εφτασαν μεχρι Καστελοριζο, κανουν πλεον ολοφανερα ερευνες μεσα στην ελληνικη ΑΟΖ, μας απειλουν με πολεμο καθημερινα και εμεις καθε μερα ασχολουμαστε ακομα με μια διαλυμενη παραταξη που δεν υπαρχει καν. Ξερουν οι Τουρκοι οτι δεν χρειαζεται να μας πολεμησουν γιατι εμεις πρωτοι ριχνουμε τα τειχη μας εκ των εσω χωρις τη βοηθεια κανενος, γιαυτο και μας υποτιμουν ολοι στην Ευρωπη και δεν θελουν να μας βοηθουν αφου ειμαστε οι χειροτεροι εχθροι του εαυτου μας. Ασχοληθειτε λοιπον ακομα με την ανυπαρκτη ΧΑ, αποθεωστε τον Φυσσα που δεν υπηρετησε ποτε στο στρατο, ετσι ειναι οι 'προοδευτικοι' αριστεροι, και βαλτε το αγαλμα του μπροστα να υπερασπισθει την Ελλαδα οταν γινει πολεμος. Για την καταντια μας δεν φταιει καμμια Τουρκια, καμμια Ευρωπη η Αμερικη, εμεις και μονο εμεις φταιμε που καταντησαμε να ειμαστε ερμαια του καθενος γιατι η καλοπεραση και η τεμπελια και το φιλοσοφειν περι του μηδενος εγιναν το εθνικο σπορ.

Οπως στρωσεις κοιμασαι

Και ενω η κριση με την Τουρκια κορυφωνεται και ο ΥΠΕΞ εξευτελιζεται το εγχωριο σαπιο πολιτικο συστημα με απολυτο γνωμωνα το ενστικτο της δικης του επιβιωσης φυλακιζει εκεινες τις δυναμεις που την επομενη των οδυνηρων παραχωρησεων που εχει δρομολογησει ..θα ειναι οι μονοι που θα τους κατηγορησουν για ΠΡΟΔΟΣΙΑ και ο αποχαυνομενος λαος χειροκροτει αυτους που ειναι ετοιμοι να τους πουλησουν

Φων Μαγκούτα , Βάθης , Αθήνα.

Νομίζω θα είχε απίστευτη πλάκα αν οι βουλευτάδες πηγαίναν στη Βουλή σα να ήταν μαθητές για το σχολείο !

DIMITRIOS

το βλεπω οτι βιαζεστε να τους στειλετε φυλακη εσεις οι δημοσιογραφοι , παρολο οτι μετα την τελευταια αποφυλακιση τους πριν μερικα χρονια δεν εχουν πειραξει ουτε μυγα αντιθετως εχουν δεχθει απειρες φορες επιθεσεις απο τον αναρχοκομμουνιστικο συρφετο των αντιφαδων ο οποιος κανει την βρωμικη δουλεια της εκαστοτε κυβερνησης χωρις ποτε να συλαμβανεται. Θα πανε φυλακη τελικα κυριοι γιατι το παιγνιδι ειναι στημενο ,ο οχλος και οι πολιτικαντηδες δικαζουν οχι η δικαιοσυνη.

ZZ

ΚΑΙ τώρα που έγινε το χατίρι των εξ αποστάσεων παραγγελιοδόχων καταδίκης της Χρυσής Αυγής λύθηκαν τα προβλήματα της Ελλάδος και των Ελλήνων ?

Βάλτε τους

μαζί με τον Κουφοντίνα και τους λοιπούς 17Ν, σας παρακαλώ!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης