Υπουργείο Υγείας: Πώς θα γίνει η μετακίνηση γιατρών στο νοσοκομείο «Σωτηρία»

Υπουργείο Υγείας: Πώς θα γίνει η μετακίνηση γιατρών στο νοσοκομείο «Σωτηρία»

Το υπουργείο Υγείας διευκρίνισε ότι οι γιατροί που θα μετακινηθούν από 11 νοσοκομεία της Αττικής θα μείνουν στο νοσοκομείο αναφοράς για 3 μήνες – Ολοκληρώνεται η διαδικασία πρόσληψης 900 γιατρών

nosokomeio_swtiria
Διευκρινίσεις για τις μετακινήσεις ιατρικού προσωπικού από 11 νοσοκομεία της Αττικής προς το νοσοκομείο αναφοράς κορωνοϊού «Σωτηρία» έδωσε το υπουργείο Υγείας.

Πρόκειται για μετακινήσεις 16 γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων οι οποίοι θα βρεθούν στο «Σωτηρία» για χρονικό διάστημα 3 μηνών, με γνώμονα την κλινική τους εμπειρία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) ή Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ), για να αποτελέσουν τον αρχικό πυρήνα εκπαιδευτών για τους 45 γιατρούς που θα προσληφθούν στη νέα ΜΕΘ του νοσοκομείου.

Εκπρόσωποι των εργαζομένων από τα νοσοκομεία- «δεξαμενές» του «Σωτηρία» υποστηρίζουν ότι αποδυναμώνονται τα τμήματα ή οι κλινικές τους. Οι γιατροί που μετακινούνται προέρχονται από τα νοσοκομεία Λαϊκό, Οφθαλμιατρείο, Ιπποκράτειο, Αλεξάνδρα, ΚΑΤ, Κωνσταντοπούλειο, Ερυθρός Σταυρός, ΝΙΜΤΣ, Αμαλία Φλέμινγκ, Άγιοι Ανάργυροι, Γεννηματάς.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, δεν επηρεάζεται η λειτουργία των νοσοκομείων καθώς έχουν επιλεγεί ένας ή δύο γιατροί κατά περίπτωση από μεγάλη δύναμη γιατρών του κάθε νοσοκομείου. Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι από τους 29 αναισθησιολόγους που υπηρετούν στο «Λαϊκό», μετακινούνται οι 2, από τους 49 καρδιολόγους του «Γ. Γεννηματάς», μετακινείται 1 και από τους 49 ιατρούς Εσωτερικής Παθολογίας που υπηρετούν στο «Ερυθρός Σταυρός» μετακινείται επίσης 1.


Ολοκληρώνεται η διαδικασία για την πρόσληψη 900 μόνιμων γιατρών

Σε ό,τι αφορά τις μόνιμες προσλήψεις γιατρών, ολοκληρώνεται σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας η διαδικασία πρόσληψης 900 μονίμων ιατρών από τα Συμβούλια Κρίσεων. Παράλληλα, βρίσκονται σε εξέλιξη δύο προκηρύξεις, εκ των οποίων η μία αφορά 81 θέσεις μόνιμων γιατρών, εκ των οποίων οι 49 αφορούν νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. στη νησιωτική Ελλάδα και η άλλη 400 θέσεις μόνιμων γιατρών, εκ των οποίων οι 200 θα στελεχώσουν ΜΕΘ σε όλη τη χώρα.

Από αυτούς τους 200 μόνιμους ιατρούς της δεύτερης προκήρυξης, που θα στελεχώσουν τις ΜΕΘ, οι 45 προσλαμβάνονται για τη νέα ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Η Σωτηρία».

Κλείσιμο
Όλες οι προσλήψεις θα έχουν ολοκληρωθεί εντός του Νοεμβρίου, διαβεβαιώνει το υπουργείο.

Τέλος, αναφέρεται ότι ειδικά στο «Σωτηρία», που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της επιδημίας, έχουν προσληφθεί από τον περασμένο Μάρτιο, σε θέσεις επικουρικού προσωπικού:

· 40 ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων

· 226 Νοσηλευτές/-τριες (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ Βοηθητικού προσωπικού), εκ των οποίων οι 63 απασχολούνται αποκλειστικά σε ΜΕΘ

· 16 ειδικευόμενοι Νοσηλευτές για τη λήψη ειδικότητας στην Επείγουσα/Εντατική Νοσηλευτική

· 87 άτομα λοιπό επικουρικό προσωπικό.


Ειδήσεις σήμερα: 

Σκάνδαλο με τα «χρυσά» διαβατήρια στην Κύπρο: «Εάν γνωρίζεις τους αγγέλους, γνωρίζεις και τον Θεό»

Άννα Διαμαντοπούλου: Το παρασκήνιο της υποψηφιότητας και οι προοπτικές για τη θέση της Γ.Γ. του ΟΟΣΑ

Νίκαια: Συγκίνηση για το σκυλάκι που μαχαιρώθηκε - Δίνει μάχη για τη ζωή του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης