Προς νέες κινητοποιήσεις στις αστικές συγκοινωνίες

Προς νέες κινητοποιήσεις στις αστικές συγκοινωνίες

Έρχεται νέος απεργιακός «Γολγοθάς» από την επόμενη εβδομάδα

Προς νέες κινητοποιήσεις στις αστικές συγκοινωνίες

Μηχανοκίνητη διαμαρτυρία πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Παρασκευής οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, εκφράζοντας -και- με τον τρόπο αυτό την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες και κυρίως σε ό,τι αφορά στις εργασιακές σχέσεις και τη μείωση των αποδοχών τους.



Κλείσιμο


Η διαμαρτυρία ξεκίνησε λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι από την Ομόνοια και, αφού οι μοτοσικλετιστές, πολλοί από τους οποίους κρατούσαν μαύρες σημαίες, ανέβηκαν τη Σταδίου, έκαναν μια σύντομη στάση μπροστά από τη Βουλή, φωνάζοντας διάφορα συνθήματα και κατέληξαν στο υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, περίπου στη 1 το μεσημέρι.



Στο υπουργείο τους περίμεναν και άλλοι συνάδελφοί τους, ενώ άρχισαν να κορνάρουν τα φορτηγά που βρίσκονται έξω από το υπουργείο εδώ και μέρες.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΟΑΣΑ, κ. Νίκος Κουλουμπαρίτσης, εξέφρασε για άλλη μια φορά την αντίθεσή του στο νομοσχέδιο, το οποίο, όπως είπε, βάλλει κατά των αστικών συγκοινωνιών, της ζωής των εργαζομένων και των οικογενειών τους.

Είναι ανεπίτρεπτο, τόνισε, η Ελλάδα του 2011 να είναι στην ίδια μοίρα μα τη Σιέρα Λεόνε και να θέλει η κυβέρνηση το μισθό των 1.300 ευρώ να τον κάνει 900 και 800 ευρώ.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΗΣΑΠ, κ. Νίκος Σιαπάτας, σημείωσε ότι το νομοσχέδιο στην ουσία διαλύει τις αστικές συγκοινωνίες και κατακρεουργεί του εργαζόμενους, για το λόγο αυτό ο μόνος δρόμος που απομένει είναι η συνέχιση του αγώνα.

Ο κ. Σιαπάτας εξέφρασε την αντίθεσή του στην αύξηση της τιμής του εισιτηρίου, χαρακτήρισε δικαιολογημένη αντίδραση το «κίνημα δεν πληρώνω», προσθέτοντας πως, όταν σου μειώνουν τους μισθούς κατά 30% και 40%, δεν μπορείς να επιβάλεις αυξήσεις 40%.

Όπως ανακοίνωσαν οι συνδικαλιστές, οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα. Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία της ΕΘΕΛ ανακοίνωσαν ότι θα κάνουν 24ωρη απεργία τη μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, πιθανώς την επόμενη Τρίτη, 15 του μηνός, και πεντάωρη στάση εργασίας 11:00 με 16:00 την επομένη, προκειμένου να κάνουν γενική συνέλευση και να αποφασίσουν την περαιτέρω πορεία τους.

Ανάλογη στάση αναμένεται να ακολουθήσουν και οι εργαζόμενοι στα άλλα μέσα, αν και ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΗΣΑΠ, κ. Νίκος Σιαπάτας, δήλωσε ότι αποφάσεις θα ληφθούν το Σάββατο, πιθανώς για όλα τα μέσα σταθερής τροχιάς.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης