Λαμία: Εμπότιζαν με χημικά το επικίνδυνο ναρκωτικό salvia και το πουλούσαν

Λαμία: Εμπότιζαν με χημικά το επικίνδυνο ναρκωτικό salvia και το πουλούσαν

Δράστες ένας σεσημασμένος έμπορος ναρκωτικών μαζί με τον πατέρα του

Lamia-narkwtika-oplo
Μέσα στο αναμμένο τζάκι του σπιτιού του στη Λαμία πέταξε τα φυτικά αποσπάσματα του επικίνδυνου παραισθησιογόνου salvia των σαμάνων της κεντρικής Αμερικής που είχε εμποτίσει με χημικές ναρκωτικές ουσίες, ένας σεσημασμένος έμπορος ναρκωτικών που προμήθευε χρήστες ναρκωτικών μαζί με τον... πατέρα του!

Ωστόσο, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών κατάφεραν να περισώσουν ένας μέρος από τα ναρκωτικά, μαζί με το καμένο μπουκάλι που περιείχε υγρό εμποτισμού και να του περάσουν χειροπέδες. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, βρέθηκαν στο σπίτι ένα τσιγαριλίκι, δυο συσκευασίες με φυτικά αποσπάσματα salvia βάρους 148 γραμμαρίων, πλήθος χάρτινα περιτυλίγματα, ένα μπουκάλι με υγρό εμποτισμού βάρους 418 γραμμαρίων, ένας μεταλλικός τρίφτης και ένα ηλεκτρικό μίξερ με υπολείμματα ναρκωτικών, ενώ κατασχέθηκαν ακόμη ένα αεροβόλο τυφέκιο, ένα ξίφος μήκους 55 εκατοστών και 190,50 ευρώ.

Λίγη ώρα αργότερα, εντοπίστηκε κοντά στο σπίτι με το Ι.Χ. αυτοκίνητό του και ο πατέρας του δράστη, που επίσης συνελήφθη. Το κατασχέθηκε μαζί με δυο μοτοσικλέτες του γιου του, που έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές για ναρκωτικά. Πατέρας και γιος οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας, όπου μέσω των συνηγόρων τους ισχυρίστηκαν ότι τα φυτικά αποσπάσματα που βρέθηκαν στο σπίτι τους δεν είναι παράνομες ναρκωτικές ουσίες. Ωστόσο, τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών και παράβαση του νόμου περί όπλων, διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει τους δράστες μετά από αρκετά περιστατικά λιποθυμίας χρηστών, που είχαν καταναλώσει το ναρκωτικό το οποίο διακινούσαν. Από την ανάλυση διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για Salvia, ένα ψυχοτρόπο φυτικό παραισθησιογόνο γνωστό στους Ινδιάνους της επαρχίας Οαξάκα του Μεξικό. Θεωρείται πιο ισχυρό και από το LSD, δρα σε λίγα δευτερόλεπτα και προκαλεί έντονες παραισθήσεις που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την ζωή του χρήστη.

Ειδήσεις σήμερα: 

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Συμφωνία για εκεχειρία από σήμερα το μεσημέρι ανακοίνωσε ο Λαβρόφ

Τραμπ: «Σταμάτησα να παίρνω φάρμακα» - Ανησυχεί ο Φάουτσι για τη «θεραπεία» του προέδρου 

Συναγερμός στο Ιπποκράτειο - Δέκα κρούσματα στο προσωπικό μέσα σε μια εβδομάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης