Ανοίγουν απο σήμερα τα φαρμακεία

Ανοίγουν απο σήμερα τα φαρμακεία

Θα επανεξετάσουν τη στάση τους τις προσεχείς ημέρες, καθώς συνεχίζουν να διαφωνούν με τρία σημεία του νομοσχεδίου

Ανοίγουν απο σήμερα τα φαρμακεία
Εξομαλύνεται η κατάσταση στον χώρο της υγείας, με τους φαρμακοποιούς να δηλώνουν μεν ότι θα επανεξετάσουν με τη στάση τους έπειτα και από την ψήφιση του νομοσχεδίου, αλλά ως δείγμα καλής θέλησης να ανοίγουν τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα από σήμερα.

Σε ανακοίνωσή του χθές Τετάρτη ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) χαρακτηρίζει ως θετικές για τους φαρμακοποιούς τις αλλαγές στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας στο θέμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των φαρμακείων.

Ωστόσο, αναφέρεται ότι θα επανεξετάσουν τη στάση τους τις προσεχείς ημέρες, καθώς συνεχίζουν να διαφωνούν με τρία σημεία του νομοσχεδίου: το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων, το πληθυσμιακό κριτήριο και το rebate (ποσό επιστροφής από τα φαρμακεία στα ασφαλιστικά ταμεία).

Σημειώνεται ότι το βράδυ της Τετάρτης, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος κατέθεσε μια νέα τροποποίηση στο άρθρο 36 του πολυνομοσχεδίου για την Υγεία σχετικά με τα φαρμακεία.

Σύμφωνα με αυτή, «σε απόσταση 100 μέτρων εκατέρωθεν των πλησιέστερων άκρων της εξωτερικής κεντρικής πύλης νοσοκομείων, δυναμικότητας άνω των 150 κλινών, επιτρέπεται η μεταφορά και ίδρυση επιπλέον φαρμακείων, των οποίων ο αριθμός δεν μπορεί να υπερβαίνει τον αριθμό των ήδη λειτουργούντων κατά τη δημοσίευση του νόμου».
Κλείσιμο

Η διάταξη όπως είχε παρουσιαστεί αρχικά έκανε λόγο για απόσταση 200 μέτρων.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης