Πρόθεση ΟΗΕ για πενταμερή διάσκεψη μετά την ψηφοφορία στα Κατεχόμενα
ΟΑκιντζί ευχαρίστησε τον Γκουτέρες για την «αποφασιστικότητα» που δείχνει ώστε να εξευρεθεί μια λύση στο Κυπριακό
Μανώλης Καλατζής - Λευκωσία
Την αποφασιστικότητά του να καλέσει αμέσως μετά τις λεγόμενες «προεδρικές εκλογές» στο ψευδοκράτος και χωρίς να χάσει χρόνο, μια άτυπη πενταμερή σύσκεψη με τις δύο πλευρές στην Κύπρο και τις εγγυήτριες χώρες, επανέλαβε στον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, στην τηλεδιάσκεψη που είχαν, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του Τουρκοκύπριου ηγέτη.
Στη σύντομη γραπτή ανακοίνωση της λεγόμενης «προεδρίας» αναφέρεται πως η τηλεδιάσκεψη έγινε στις 18:30 και έγινε αντί της συνάντησης που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Οι δύο άνδρες συζήτησαν το Κυπριακό και τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο.
Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι ο κ. Ακιντζί ευχαρίστησε τον κ. Γκουτέρες για την αποφασιστικότητα και την ευαισθησία που δείχνει ώστε να εξευρεθεί μια λύση στο Κυπριακό. Επανέλαβε, όπως αναφέρεται, για ακόμη μια φορά την δέσμευσή του για λύση, μέσω της διπλωματίας και των διαπραγματεύσεων.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ. Γκουτέρες εξέφρασε τις ευχές του στους Τουρκοκύπριους για τον αγώνα που δίνουν προς αντιμετώπιση της πανδημίας της Covid-19.
Ένα παλιό αυτοκίνητο που δεν χρησιμοποιείται πλέον μπορεί να συνεχίσει να κοστίζει, ακόμη κι όταν παραμένει ακινητοποιημένο. Η απόσυρση αυτοκινήτου, όμως, μπορεί να είναι μια εξαιρετικά απλή, γρήγορη και οικονομικά αποδοτική διαδικασία.
Υπάρχουν ερωτήσεις που πολλοί γονείς κάνουν ψιθυριστά. Και άλλες που δεν κάνουν ποτέ. Όχι γιατί δεν τους απασχολούν. Αλλά γιατί φοβούνται ότι η απάντηση μπορεί να τους γεμίσει ενοχές.
Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο όραμα της LAMDA Development για ένα The Ellinikon ανοιχτό σε όλους, όπου η ισότιμη συμμετοχή και η προσβασιμότητα αποτελούν βασικά στοιχεία της καθημερινής εμπειρίας.