Ψευδοκράτος: Με διάγγελμα Ακιντζί ξεκίνησε η «προεκλογική περίοδος»

Ψευδοκράτος: Με διάγγελμα Ακιντζί ξεκίνησε η «προεκλογική περίοδος»

Ο Μουσταφά Ακιντζί απηύθυνε διάγγελμα μέσω τηλεδιάσκεψης – Είπε ότι στις 11 Οκτωβρίου, πέραν της δημόσιας υγείας, θα είναι επίσης μια σοβαρή εξέταση για την υγεία του κοινωνικού μέλλοντος

akinci__2_
Με την έναρξη της «προεκλογικής περιόδου» και της απαγόρευσης των προεκλογικών συγκεντρώσεων, στο ψευδοκράτος οι «υποψήφιοι» για τις επικείμενες «προεδρικές εκλογές» άρχισαν την «προεκλογική εκστρατεία» τους μέσω τηλεδιασκέψεων, συμμετοχή σε τηλεοπτικές εκπομπές και βιντεογραφημένων μηνυμάτων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης και «ανεξάρτητος υποψήφιος» Μουσταφά Ακιντζί, σε διάγγελμα χθες μέσω τηλεδιάσκεψης, ανέφερε ότι έχουν διανύσει μια κρίσιμη περίοδο από άποψη δημόσιας υγείας, προσθέτοντας ότι από την πρώτη μέρα έναρξης της πανδημίας, η υγεία πρέπει να χαράσσει την πορεία και η πολιτική πρέπει να λαμβάνει τις απαραίτητες αποφάσεις και να έχει μια σταθερή στάση.

Σημειώνοντας ότι πιστεύει ότι η ημέρα «ψηφοφορίας» θα κυλίσει με τον ασφαλέστερο τρόπο από άποψη υγείας, στο πλαίσιο των μέτρων και αποφάσεων που λήφθηκαν από το «ανώτατο εκλογικό συμβούλιο», ο κ. Ακιντζί δήλωσε ότι ενώ προστατεύουν την δημόσια υγεία στις 11 Οκτωβρίου, θα είναι επίσης μια σοβαρή εξέταση για την υγεία του κοινωνικού μέλλοντος.

Η επιλογή του τουρκοκυπριακού «λαού», πρόσθεσε, πρέπει να είναι σύμφωνα με μια ελεύθερη και αυθεντική ταυτότητα στη βάση της ισότητας, ελευθερίας και ασφάλειας, ενώ είπε ότι είναι σημαντικό να συνεχίσουν την ανάπτυξη τους ως μια σύγχρονη, δημοκρατική και λαϊκή κοινότητα και να αποκτήσουν την θέση που τους αξίζει εντός του διεθνούς δικαίου. «Προχωρώντας προς σε αυτό το μέλλον, πιστεύω ότι ο τουρκοκυπριακός λαός έχει την ικανότητα, όπως το δικαίωμα και την δικαιοδοσία, να καθορίζει ο ίδιος το μέλλον του», κατέληξε ο κ. Ακιντζί.

Ειδήσεις σήμερα

Κικίλιας για κορωνοϊό: Στο 37,5% η πληρότητα στις ΜΕΘ σε όλη τη χώρα - Στο 70% στην Αττική

Καιρός: Έρχεται ο «Ιανός» - Θα σαρώσει με καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους - Δείτε χάρτες

Μαυρίδης για την περιπέτεια στο Μεξικό: «Μας έκρυψαν τρεις μέρες από τον κόσμο»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης