Σχολεία: Ανησυχία για τις καταλήψεις - Ξεπερνούν τις 200 πανελλαδικά

Σχολεία: Ανησυχία για τις καταλήψεις - Ξεπερνούν τις 200 πανελλαδικά

Βασικό σημείο ανησυχίας είναι ότι κανείς δεν γνωρίζει αν τηρούνται κάποια μέτρα προφύλαξης και πού μπορεί αν οδηγήσει αυτή η κατάσταση - Αποκλιμάκωση «βλέπει» από την άλλη βδομάδα ο Στέλιος Πέτσας 

sxoleia_ar
«Καμπανάκι» έχει σημάνει στο υπουργείο Παιδείας για το «κύμα» των καταλήψεων στα σχολεία. Παρακολουθούν στενά το θέμα, καθώς οι καταλήψεις ξεπερνούν τις 200, με τα περισσότερα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη να βρίσκονται σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κρήτη, με αυξητική τάση και σε άλλες περιοχές.

Οι αρνητικές συνέπειες των καταλήψεων και ο κίνδυνος από τη μη χρήσης μάσκας, έχουν βρεθεί στο επίκεντρο συζητήσεων που κάνουν Διευθυντές Εκπαίδευσης με τους μαθητές που κάνουν κατάληψη, σε μία προσπάθεια ενημέρωσης των μαθητών, καθώς το υπουργείο θέλει με την ενημέρωση και την πειθώ και όχι με άλλου τύπου μέτρα να λυθεί το θέμα. Ενδεικτικό της έντασης που επικρατεί, είναι οι διαμαρτυρίες γονέων της πλειονότητας των μαθητών που ζητούν να ανοίξουν στα σχολεία. Χθες, ένταση επικράτησε στο 2ο και 5ο Γυμνάσιο Αλίμου, όταν γονείς επιχείρησαν να σπάσουν την κατάληψη των μαθητών και στην προσπάθεια τους να βγάλουν τα οδοφράγματα που είχαν στήσει μαθητές αντιμετώπισαν την αντίσταση των νεαρών. Σύμφωνα με πληροφορίες μαθητές τραυματίστηκαν και οδηγήθηκαν σε νοσοκομείο.

Βασικό σημείο ανησυχίας είναι ότι  κανείς δεν γνωρίζει αν τηρούνται κάποια μέτρα προφύλαξης στις καταλήψεις και πού  μπορεί αν οδηγήσει αυτή η κατάσταση. Στο υπουργείο Παιδείας εκφράζουν την ανησυχία τους σε ό,τι αφορά στην υγεία των μαθητών που μετέχουν στις καταλήψεις και στην τήρηση των μέτρων για τη διασπορά του κορωνοϊού.

«Δεν είναι απάντηση οι καταλήψεις» λέει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Και τονίζει: «Δεν γίνεται οποιοσδήποτε να εμποδίζει άλλον στην πρόσβαση στην εκπαίδευση. Ανοιχτά σχολεία, εμπιστοσύνη στην εκπαιδευτική διαδικασία». Η κ. Κεραμέως δήλωσε: «Επισκεφθήκαμε σχολεία σε Κορινθία και Αρκαδία, όπου με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαπιστώσαμε την υποδειγματική τήρηση των μέτρων πρόληψης και προφύλαξης από τον κορωνοϊό. Σε αυτό έχουν συμβάλει όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, εκπαιδευτικοί, στελέχη εκπαίδευσης, μαθητές, γονείς».

Ερωτώμενη σχετικά με τις καταλήψεις δήλωσε: «Δεν είναι απάντηση οι καταλήψεις. Θεμιτή κάθε θέση και άποψη, αλλά ο διάλογος γίνεται με ανοιχτά σχολεία, δεν νοείται να διακόπτεται η εκπαιδευτική διαδικασία. Είμαστε σε στενή συνεργασία με τους Διευθυντές Εκπαίδευσης και τους Περιφερειακούς Διευθυντές. Δεν γίνεται οποιοσδήποτε να εμποδίζει άλλον στην πρόσβαση στην εκπαίδευση. Ανοιχτά σχολεία, εμπιστοσύνη στην εκπαιδευτική διαδικασία».

“Η συζήτηση περί υποκίνησης των μαθητών είναι αναχρονιστική, παραπέμπει σε άλλες εποχές, προσβάλλει τους ίδιους τους μαθητές” λέει ανακοίνωση της ΟΛΜΕ.

Αποκλιμάκωση «βλέπει» από την άλλη βδομάδα ο Στέλιος Πέτσας 

Αναφερόμενος στις καταλήψεις των σχολείων ο κ. Πετσας μιλώντας στον ΣΚΑΪ εκτίμησε ότι από την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει αποκλιμάκωση.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν είναι πολιτικά υποκινούμενες, δήλωσε ότι υπήρξαν ξεκάθαρες τοποθετήσεις δημάρχων - με συγκεκριμένο πολίτικο προφίλ - υπέρ των καταλήψεων.

Κλείσιμο
Έχουμε πολλά πεδία διαφόρων, ας αφήσουμε τα σχολεία απ έξω τόνισε ο εκπρόσωπος.

Ειδήσεις σήμερα: 

Γιατί ξεκίνησε η επιχείρηση «ήσυχες νύχτες» για τον περιορισμό του κορωνοϊού

Καταιγίδες σήμερα στη μισή χώρα - Δείτε βίντεο με την εξέλιξη του καιρού μέχρι την Τρίτη

Δημόπουλος: To lockdown δεν είναι «εύκολος δρόμος» - Πώς θα το αποφύγουμε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης