Καιρός: Άστατος σήμερα - Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ - Πού θα βρέξει

Καιρός: Άστατος σήμερα - Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ - Πού θα βρέξει

Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων από την ΕΜΥ

kataigidia-car
Βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές, θα είναι το χαρακτηριστικό του σημερινού καιρού αρχικά στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά ενώ στη συνέχεια τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στο Βόρειο Αιγαίο.

Πιθανότητα χαλαζόπτωσης υπάρχει από το πρωί έως το μεσημέρι στη Θράκη και στο Βόρειο Αιγαίο.

Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες κυρίως στα κεντρικά, νότα και ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο.

Παράλληλα είναι σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ το οποίο προβλέπει ισχυρές βροχές και καταιγίδες αλλά και θυελλώδεις νότιους-νοτιοδυτικούς ανέμους έως 8 μποφόρ σε όλα τα δυτικά και βόρεια.

Σήμερα θα επηρεαστούν τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και βαθμιαία η δυτική Πελοπόννησος. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Βαθμιαία επίσης θα επηρεαστεί από τα δυτικά η Μακεδονία και το απόγευμα η Θράκη, με εξασθένηση των φαινομένων από τα δυτικά τις απογευματινές ώρες. Δεν αποκλείεται να επηρεαστεί η δυτική και η βόρεια Θεσσαλία έως το μεσημέρι.

Δείτε σε βίντεο την εξέλιξη του καιρού έως το μεσημέρι της ερχόμενης Τρίτης

Εκτακτο 25 Σεπτεμβρίου 2020
Κλείσιμο


Δείτε σε χάρτες τον συνολικός υετό για το Σάββατο καθώς και τον δείκτη επικινδυνότητας με βάση τα ισχύοντα όρια του συστήματος Meteoalarm

vroxi-xartis
xartis-meteolaram


Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 17 έως 28, στα δυτικά ηπειρωτικά από 19 έως 24, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 19 έως 31, στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 24, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 19 έως 30, στα Δωδεκάνησα από 17 έως 33, στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου από 21 έως 30 και στην Κρήτη από 20 έως 38 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ, προς το βράδυ όμως θα γίνουν νοτιοδυτικοί ίδιας έντασης. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, όμως από το πρωί έως το απόγευμα θα γίνουν νότιοι 5 έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και πρόσκαιρα το μεσημέρι και απόγευμα κατά τόπους έως 7 μποφόρ.

Για το δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας που προβλέπεται για τη Δευτέρα , όπου και πάλι προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα, θα ακολουθήσει επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου.

Η πρόγνωση του καιρού ανά περιοχή για σήμερα Σάββατο

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες από τα δυτικά αρχικά στη Μακεδονία και από το μεσημέρι στη Θράκη. Τα φαινόμενα, τα οποία θα είναι κατά τόπους ισχυρά στη Μακεδονία και το απόγευμα στη Θράκη, βαθμιαία από τα δυτικά θα εξασθενήσουν και αργά το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και στο Θρακικό τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία το απόγευμα από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και τη νύχτα θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Aπό 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. Στη Θράκη έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και βαθμιαία στη δυτική Πελοπόννησο. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και στο βόρειο Ιόνιο πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ. Σταδιακά από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και τη νύχτα θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι ισχυρά στη δυτική και βόρεια Θεσσαλία έως το μεσημέρι. Από αργά το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 8 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα δυτικά, όπου πιθανώς να εκδηλωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Νότιοι 6 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και τη νύχτα θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 29 και στη βόρεια Κρήτη έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και στα βόρεια το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Νότιοι 6 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και σταδιακά θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών. Από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και γρήγορα σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Νότιοι 5 με 6 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και τη νύχτα θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός της Κυριακής

Για τον καιρό της Κυριακής στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά μεμονωμένες καταιγίδες.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες, με σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά από το απόγευμα σε νότιους νοτιοανατολικούς, που το βράδυ στα δυτικά θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά.

Ειδήσεις σήμερα:

Ξεκίνησε η ανάρτηση του ΕΝΦΙΑ στο Mytaxis

Καθορισμό θαλάσσιων συνόρων με την Ελλάδα και τη Μάλτα θέλει ο Σάρατζ

Μπραντ Πιτ - Νικόλ Ποτουράλσκι: Έρωτας στο Βερολίνο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης