Μητροπολίτης Τιμόθεος: Ανοιχτές εκκλησίες για τους πληγέντες στα Φάρσαλα
Η ανακοίνωση της Μητρόπολης για τους πληγέντες
Ισμήνη Χαραλαμποπούλου
Ο Μητροπολίτης Τιμόθεος επισκέφτηκε την επαρχία Φαρσάλων, που επλήγη από τις σφοδρές βροχοπτώσεις, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών διάνοιξης του δρόμου προς Λάρισα, για να ενισχύσει τους πληγέντες ηθικά και πνευματικά, συνοδευόμενος από τον Αρχιμανδρίτη π. Αμφιλόχιο Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλης.
Η ανακοίνωση της Μητρόπολης:
«Κατοικίες και περιουσίες (κτήματα κ.ά.) των συνανθρώπων μας καταστράφηκαν.
Αδελφοί μας έμειναν χωρίς στέγη, νερό και φαγητό. Ιεροί Ναοί πλημμύρισαν. Χιλιάδες στρέμματα καλύφθηκαν από τόνους λάσπης.Οι Ιεροί Ναοί των χωριών παραμένουν ανοιχτοί και οι άνθρωποι προστρέχουν σε αυτούς, ώστε να έχουν μια στέγη.
Στους υπευθύνους του «Σπιτιού Αγάπης» Φαρσάλων δόθηκε η εντολή να εντείνουν την λειτουργία του, ώστε οι έχοντες ανάγκη ενός πιάτου φαγητού να το βρίσκουν.Η συνεργασία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Τιμοθέου και η επικοινωνία του με τους φορείς της Επαρχίας Φαρσάλων είναι συνεχής, καθότι όλοι μαζί πασχίζουν, ώστε να βρεθούν λύσεις για τα ανακύψαντα σοβαρά προβλήματα της Επαρχίας».
Μια διαφορετική Ημέρα Υιοθεσίας και Ενημέρωσης για την Υπεύθυνη Κηδεμονία Ζώων Συντροφιάς (και ειδικά εκείνων που έχουν διασωθεί από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές) πραγματοποιείται το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων.
Μεγαλώνοντας, συνηθίζουμε να μετράμε τις επιτυχίες. Τον πρώτο καλό βαθμό. Το πρώτο μετάλλιο. Το πρώτο γκολ. Την πρώτη φορά που ένα παιδί κάνει ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες.