Σεισμός 5,4 Ρίχτερ στην Κρήτη

Το επίκεντρο είναι 20  χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Άρβης, κοντά στην Ιεράπετρα - Καθησυχαστικός ο Ευθύμιος Λέκκας για τον ισχυρό σεισμό

seismografos_main011
Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε πριν λίγο στην Κρήτη.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ο σεισμός είχε μέγεθος 5,5 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και σημειώθηκε 20  χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Άρβης κοντά στην ΙεράπετραΑναθεωρήθηκε στη συνέχεια στα 5,4 Ρίχτερ. Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητός σχεδόν σε όλη την Κρήτη.

Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 40,5 χιλιομέτρων.

neo_seismos12


Η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης, με μήνυμά της σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης λίγο μετά το σεισμό, προέτρεψε τους  πολίτες να απομακρυνθούν από τις παράκτιες περιοχές στα νότια του νησιού.

Σεισμός νοτίως της Αρβης πριν 7 λεπτά με πρώτη εκτίμηση μεγέθους από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών 5,3 Ρίχτερ! ΠΡΟΣΟΧΉ : ΌΣΟΙ ΒΡΊΣΚΕΣΤΕ ΣΤΙΣ ΝΟΤΙΕΣ ΠΑΡΑΚΤΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙΤΕ ΑΠΌ ΤΙΣ ΑΚΤΕΣ!!!

Δημοσιεύτηκε από Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης - Civil Protection, Region of Crete στις Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συγκεκριμένη περιοχή, είχαν σημειωθεί αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις τον περασμένο Μάιο.

Καθησυχαστικός ο Λέκκας για τον ισχυρό σεισμό

Κλείσιμο
Στο μεταξύ, καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας αναφορικά με την ισχυρή σεισμική δόνηση που έγινε αισθητή στην Κρήτη.

«Το τρέχον μέγεθος του σεισμού είναι 5,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ωστόσο αυτό μπορεί αργότερα να διαφοροποιηθεί λίγο. Πρόκειται για έναν σεισμό που το σημαντικό του στοιχείο είναι πως ήταν σε βάθος 40 χιλιομέτρων. Καταγράφηκε πάνω στο ελληνικό τόξο, στον θαλάσσιο χώρο 10 χιλιόμετρα νότια της Άρβης», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost ο κ. Λέκκας τονίζοντας παράλληλα πως δεν υπάρχει κάποια ανησυχία.

«Δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία. Ήταν ο κύριος σεισμός και θεωρώ ότι δεν θα υπάρξει πλούσια μετασεισμική ακολουθία όπως σε άλλες περιπτώσεις. Το συγκεκριμένο τόξο δίνει τέτοιου μεγέθους σεισμούς ενώ το βασικότερο είναι πως δεν έχει καμία σχέση με την σεισμική δόνηση που καταγράφηκε πριν τρείς μήνες των 6,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Λέκκας.
geod


Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Στα 339 τα νέα κρούσματα, τα 164 στην Αττική - Στους 71 οι διασωληνωμένοι ασθενείς

Η πρεσβεία του Μεξικού διαψεύδει τον Μαυρίδη: Το αεροδρόμιο ούτε κελιά διαθέτει ούτε φυλακή

Μέτρα για την Αττική: Υποχρεωτική τηλεργασία στο 40% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης