Κακοκαιρία Ιανός: Στροφή προς τα νότια - Ποιο διάστημα θα επηρεάσει την Αττική

Κακοκαιρία Ιανός: Στροφή προς τα νότια - Ποιο διάστημα θα επηρεάσει την Αττική

Κίνηση προς τη Βορειοδυτική Πελοπόννησο και στη συνέχεια προς τα νότια, αναμένεται να κάνει ο Ιανός, σύμφωνα με το meteo - Πότε και πόσο θα επηρεάσει η κακοκαιρία την Αττική

ianos_kefalonia
Ο «Ιανός», το κέντρο του οποίου νωρίς το πρωί της Παρασκευής στροβιλιζόταν στο Κεντρικό Ιόνιο, αναμένεται αρχικά να κινηθεί προς τη Βορειοδυτική Πελοπόννησο και στη συνέχεια να στραφεί προς τα νότια, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr.

Παραμένει πάντως μια σχετική αβεβαιότητα για την ακριβή πορεία του μεσογειακού κυκλώνα.

Meteo.gr: Μεσογειακός Κυκλώνας ΙΑΝΟΣ - Aθροιστική βροχόπτωση Παρασκευή 18/09 - Σάββατο 19/09


Αναμένονται μεγάλα ύψη βροχής μέσα στο διήμερο Παρασκευής και Σαββάτου κατά το πέρασμα του «Ιανού». Οι περιοχές που θα πληγούν περισσότερο, είναι Ιόνιο, Πελοπόννησος, Κεντρική και Ανατολική Στερεά, Νοτιοανατολική Θεσσαλία και ηπιότερα η Αττική. Ο κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων στις παραπάνω περιοχές είναι αυξημένος το επόμενο 24ωρο, σύμφωνα με το meteo.

vroxes

Πότε θα επηρεάσει την Αττικη ο «Ιανός»

Δύσκολη θα είναι η σημερινή ημέρα και για την Αττική λόγω της κακοκαιρίας. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο και βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Καλλιάνο που μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6 «η Παρασκευή θα είναι βροχερή για την Αττική μαι τοπικές καταιγίδες».

Κατά την εκτίμησή του «δεν περιμένουμε τώρα το πρωί τον μεγαλύτερο όγκο νερού. Αυτό το περιμένουμε από το βράδυ της Παρασκευής μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου».

Κλείσιμο
«Σε αυτό το χρονικό διάστημα περιμένουμε τις πιο δυνατές βροχές και καταιγίδες» πρόσθεσε ο κ. Καλλιάνος.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ σήμερα, Παρασκευή, θα έχουμε «νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τη νύχτα προς το Σάββατο τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 28 βαθμούς Κελσίου».

Το meteo.gr για την Αττική προβλέπει ότι «έως τις απογευματινές ώρες αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά περιόδους αλλά και διαστήματα βελτίωσης. Τα φαινόμενα τοπικά θα είναι έντονα. Από το βράδυ ο καιρός θα παρουσιάσει περαιτέρω επιδείνωση με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους και κατά περιόδους . Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ, και τοπικά στο Σαρωνικό 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 27 βαθμούς.

Ειδήσεις σήμερα:

Δημοσκόπηση ALCO: Στο 16,9% η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Απίστευτη δήλωση σε λεωφορείο: «Δεν πιστεύω στον κορωνοϊό, με προσβάλλει η χρήση μάσκας» - Βίντεο

Άλμα επί κοντώ: Ο εκπληκτικός Ντουπλάντις έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ του Μπούμπκα στον ανοιχτό στίβο!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης